5 начина да освежим банята бързо и лесно

Дори, ако не ви устройва собственото Ви санитарно помещение, не винаги има възможност в него да се направи пълен основен ремонт и реконструкция за да изглежда толкова съвременно, като по страниците на модните списания. Такъв грандиозен ремонт може да ни отнеме много време, пари и желание. Но винаги (дори и с минимален бюджет) може да се обнови, така че да изглеждат чисто и атрактивно. Предлагаме Ви 5 идеи за освежаване на банята.

Растения

Различните растения красят всяка стая, изпълнявайки декоративна роля, но в банята те се поставят доста рядко. На пръв поглед условията там са добри за добавяне на цветя към интериора, но има и един нюанс.

И температурата и високата влажност на въздуха, характерни за това помещение, са доста благоприятни за цветята, но поради липсата на светлина, адаптирането им може да бъде усложнено.

Повече осветление

Една централна лампа не може да се справи с осветлението на всички места, дори и в най-малкия санитарен кът. Добра идея е наличието на допълнителни източници на светлина. Това от своя страна позволява акцентиране върху определени елементи от общия интериор, което подобрява цялостното визуално възприятие на дизайна. От друга страна, повечето осветителни тела, поставени на различни места, могат да освежат доста интериора и в същото време ще доставят необходимата на растенията светлина.

Ефектът от голямото огледало

В банята могат да се поставят огледала с почти всякакви форми: от малки до гигантски по цялата стена или таван. Но все пак нека видим какъв е ефектът от голямото огледало:

  • Визуален. Този аксесоар с големи размери увеличава цялото пространство на помещението и в края на краищата не е чудно, че дизайнерите силно препоръчват неговото използване;

  • Голямото огледало идеално скрива недостатъците на стенните панели.

Шкаф

Добавянето на дървена мебел е добра идея за разчупване на цветовата палитра и придаването на по-уютен вид. Дървото, като материал излъчва топлина и уют, което би се отразило доста благоприятно в нашия случай. А един шкаф няма да е излишен на място, където се държат най-различни препарати за лична хигиена и почистване.

Боядисване

Съчетанието на различни цветови решения в мястото за лична хигиена биха разнообразили доста общия дизайн, което отново ще изиграе решаваща роля, в стремежа ни да освежим санитарния си кът.

Промо пакет от Gaudi-ds

Споделете чрез: