Паравани за вана

Оценка 4.70 от 10 отзива

Как да изберете подходящ параван за вана

Параваните за вана са предназначени да предотвратят пръскането на вода навсякъде в помещението по време на водни процедури. Как да подберем правилния и на какво да обърнем внимание?

Най-важният и основен момент в избора на специална стъклена преграда е: 

  • нейната височина - тя не бива да достига до тавана;
  • необходимо е да изберем дали да е подвижен или стационарен, където във втория случай цената е значително по-висока поради обясними причини. 

Предлагат се както пластмасови, така и стъклени аналози, при което последните са за предпочитане поради своята дълготрайност.

Виж още Скрий
Филтри
Оценка 4.70 от 10 отзива

Постепенно, параваните за вана започнаха да избутват в по-долни позиции от класацията по популярност завесите, защото не предизвикват развитието на различни патогенни микроорганизми и разбира се са по-красиви. Интересното все пак е каква е ролята им и разновидностите, налични на пазара? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим сега

Защо са необходими параваните за вана

В много голям процент, домакините желаят да запазят банята си суха и да могат да се къпят, без да спазват особено поведение за да не намокрят цялото помещение. В случаите, където се използва вана вече се предлагат тези специални прегради, проектирани да не пропускат дори и капка вода извън определената граница. Това се постига чрез специални уплътнения, спомагащи за плътното прилепване на детайла.

Изискват се минимални усилия за поддръжката им и запазват дълги години първоначалната си външност. Устойчиви са към леки неволни удари и не спомагат за развитието на болестотворни бактерии. Дизайните, формите и материалите са толкова разнообразни, че със сигурност какъвто и да е интериорът, ще откриете точната за Вас външност.

Какви видове има

Разновидностите основно се разделят на три: по начин на отваряне на вратите, конструктивни особености и материал за изработка.

  • Способ за отваряне на вратите - тук имаме три различни варианта: плъзгащи се, врати на панти и тип акордеон. Първите са подходящи за всякакви помещения (дори и много малки), докато вторите са удачни за по-обширните пространства. Третите са предпочитани при наличието на овално или кръгло оборудване;

  • Конструктивни особености - отново имаме три подразновидности: екранни, безрамкови и комбинирани. Екранните се състоят от опорна рамка и няколко секции (обикновено от 2 до 6). Безрамковите модели са като първия тип, но без рамката. Комбинираните съчетават в себе си предните два вида, като фиксацията е частична, а другата част се отваря и затваря;

  • Материал за производство - съществуват два основни: стъкло и пластмаса (поликарбонат). Стъклото е значително по-здраво от пластмасата, по-красиво е и много дълготрайно, но и по-скъпия вариант. Поликарбонатът е по-бюджетния тип, но и по-неустойчивия към леки физически удари. Бързо се надрасква и губи първоначалния си вид след няколко години употреба.

Защо да пазарувам от Gaudi DS

Защото в онлайн магазина предлагаме само най-доброто санитарно оборудване (първо качество) на изключително атрактивни цени и с гаранция от производителя. Ние предлагаме най-големия списък от изгодни условия за клиента: възможност за подмяна или връщане на продукта след изпробване у дома, безплатен транспорт до адрес при покупки над 399 лв, безплатен достъп до професионалисти в областта за въпроси и консултация и още доста други.

Заповядайте дори още сега и направете най-добрия избор на паравани за баня, а ако се затруднявате, потърсете ни! Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

  • Защо да се доверите на Gaudi DS ?

    • Богатата гама продукти в електронния магазин и подходящо подбраните филтри гарантират бърза и лесна ориентарция, намирате точните продукти на един клик разстояние. Разглеждате едновременно 200 фирмени каталози с възможност за сравняване.
  • Какви видове продукти ще видите в раздел Паравани за вана?

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Произход
Размер (cm)
Цвят на стъклото
Профил
Затвори филтрите