Електронни смесители

Оценка 4.71 от 7 отзива
Филтри
Оценка 4.71 от 7 отзива

Отмина времето, когато сензорните смесители бяха използвани само в скъпите хотели. Днес те могат да се срещнат не само в по-големите магазини и ресторанти, но и в апартаментите и извънградските къщи. Тези устройства се отличават от обичайните с това, че освобождават собствениците си от необходимостта всеки път да нагласяват желаната температура на водата, разбира се много по-важната им предимство и хигиената - безконтактното пускане. Достатъчно е само да поднесете дланта или друга част от тялото до датчика и той ще активира притока. След като движението в зоната на чувствителност спре, той ще се изключва автоматично.

Електронните смесители с фотоклетка добиват изключителна популярност за обзавеждане на чешмата в банята. Тези безконтактни и сензорни автоматични аксесоари за баня имат няколко основни предимства, които включват:

  1. Намалени разходи за вода и енергия – когато миете ръцете си в мивката, изразходвате около 6 литра вода всяка минута. Децата ви може да оставят крана да тече и да си играят с водния ресурс, когато мият ръцете си, или някой друг в къщата може да остави водата да тече, когато излезе от стаята. Видовете с фотоклетка предотвратяват подобен сценарий, а единствените разходи са за смяна на батериите.

  2. Предотвратяване на разпространение на микроби – стандартните модели могат да бъдат място за размножаване на микроби и мръсотия, ако не ги почиствате често. Когато миете ръцете си след използване на тоалетната или готвене на сурова храна, можете да оставите бактерии и вируси по дръжките. Електронните смесители с фотоклетки предотвратяват това, защото не изискват докосване на мивката.

В нашия сайт можете да намерите различни автоматични модели за мивка - например стенни - на ниски цени в комплект на  със смесителни батерии на различни марки.

На какво да обърнем внимание при избора?

Ако сте решили, че Ви е необходима точно такава необичайна джаджа, то при покупката трябва да обърнете внимание на това, че:

  • Има кранове, предназначени за водоснабдителни системи с една тръба и такива с две;

  • Другата особеност е, че има вариант с и без смесител.

Как функционират смесителите с фотоклетка?

Тези продукти се състоят от блок за управление и индукционен сензор. Последният има поле и при ако в него попадне чужд обект, произвежда предаване на сигнал към блока за управление. Той пуска водата, като след приключване на подаване на сигнала, автоматично я спира.

От какво разстояние се задействат?

Сензорният смесител представлява система, в която липсват кранове или вентили за регулиране на потока. Работата му се осъществява чрез наличието на фотоклетки, ултразвукови или инфрачервени датчици, които долавят наличието на чужди тела.

Тези продукти се характеризират с наличието на зона на чувствителност, регулираща се с индивидуални настройки. Средната чувствителност е 20-25 см.

Във вътрешната част на устройството има литиева батерия от 9V, която работи около 20-24 месеца и после трябва да се смени. Тя може да изпълни цикъл на включване и изключване на водата около 4000 пъти, което изобщо не е малко. Другият вариант е със захранване към електрическата мрежа - този вариант е по-рядко срещан, тъй като изисква съответните комуникации (почти никога не са заложени).

Защо вашият правилен избор е Gaudi DS?

Въпреки, че като цяло асортиментът от подобни стоки не е много голям, ние полагаме всички усилия да поддържаме разнообразна складова наличност, позволяваща ни да предложим кратки срокове за доставка и преференциални цени. Другият фактор е качеството, което при нас е подкрепено с гаранционен период, а възможността да върнете продукта в определения срок ви гарантира, че няма да сбъркате ако ни предпочетете, като партньор при закупуването на санитарно оборудване. Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Колекция
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Ръкохватки
Изпразнител
Цвят
Материал
Размер на присъединяване
Затвори филтрите