Моноблокове

Оценка 4.68 от 143 отзива

Защо е важно какъв моноблок ще изберете

Особеното тук, е че казанчето е фиксирано директно за тоалетната чиния. Изборът трябва да стане спрямо разположението на канализационната тръба. В тази връзка съществуват два вида със задно и долно отвеждане на фекалиите. От друга страна е необходимо да съобразим дизайна на моноблока, който да е съответстващ на останалото оборудване в банята.

Какво ще срещнат потребителите по-долу

В продуктовата гама на Гауди ДС освен горепосочените два вида са достъпни още различни оформления, като: 

  • квадратен или объл дизайн;
  • за стенен или ъглов монтаж;
  • модели с плавно падане на седалката.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.68 от 143 отзива

Моноблок тоалетните все повече са предпочитани, поради голямата сигурност, която предоставят, функционалност и лесен монтаж. Нека видим какво представляват, видовете и начина за избор.

Какво е моноблок

Представлява тоалетна чиния с фиксирано върху нея казанче за вода. Традиционно чинията и казанчето се предлагат отделно, което налага закупуването на два продукта и свързването им после в една система за промиване. Тук обаче купуваме едно комплексно решение с изградена цялостна промивна инсталация, гарантираща дълготрайна и безпроблемна употреба.

Предимството от използването се крие именно в монтажа на двата компонента. Ако ги закупим поотделно, на първо място това ще ни струва по-скъпо и на второ съществува сценарии след време да се появят течове между връзките. В случая обаче, съединението е направено фабрично, без свързващи елементи, гарантирайки отстраняване на подобен проблем в бъдеще.


Моноблок

Какви видове има

Съществуват няколко разновидности, според екстрите, дизайна и размера. Към днешна дата, пазарът на санитарното оборудване е претрупан с най-различни варианти, но нека разгледаме по-горе споменатите:

  • Функционалност - има решения с вградено биде, позволяващо измиване преди ставане, което е много удобно и практично, дори спестяващо време;

  • Дизайн - има с ръбове или овални, избиращи се според външността на останалото оборудване в банята. Достъпни са и решения за ъглов монтаж, пригодени за позициониране на изделието в ъгъла на помещението;

  • Размерът - последната разновидност от тази група. Съществуват стандартни модели, чиято дължина е от порядъка на 65-67см. Има обаче и компакт група (60-62 см.), използвана при наличието на изключително тясно помещение.

Как да избера

Моноблок тоалетна

Правилният избор е много важен от гледна точка на комфорта при употреба, външността и функционалността. Когато правите своя избор обърнете внимание дали има система за пестене на водата. Тя обикновено се изразява в наличието на два резервоара в казанчето (по-малък и по-голям) и съответно двоен бутон за изпускане на течността.

При подбора на външния вид, съобразете се с облика на останалото оборудване в санитарното помещение. Ако например умивалникът е с ръбове, а не овален, то би следвало и настоящата Ви покупка да е с подобна външност.

Разположението на отвеждащия извод. В някои случаи той се намира отдолу, а в други отзад на изделието. Вие обърнете внимание къде е оставен извода за канализационната система. Ако той излиза от пода, значи вземате първия вариант, а ако излиза от стената - втория.

Защо да купя от Gaudi DS

Защото при нас в онлайн магазина, моноблок тоалетните са с гарантирано най-високо качество на неустоимо достъпни цени. Предлагаме огромно разнообразие за по-детайлен подбор и на ваше разположение също имате експертен екип от консултанти за въпроси и запитвания от областта на санитарното обзавеждане, така че заповядайте дори още сега! Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Промиване на тоалетна чиния
Затвори филтрите