Моноблокове

Оценка 4.69 от 232 отзива

Защо е важно какъв моноблок ще изберете

Особеното тук, е че казанчето е фиксирано директно за тоалетната чиния. Изборът трябва да стане спрямо разположението на канализационната тръба. В тази връзка съществуват два вида със задно и долно отвеждане на фекалиите. От друга страна е необходимо да съобразим дизайна на моноблока, който да е съответстващ на останалото оборудване в банята.

Какво ще срещнат потребителите по-долу

В продуктовата гама на Гауди ДС освен горепосочените два вида са достъпни още различни оформления, като: 

  • квадратен или объл дизайн;
  • за стенен или ъглов монтаж;
  • модели с плавно падане на седалката.
Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.69 от 232 отзива

Моноблок тоалетните все повече са предпочитани, поради голямата сигурност, която предоставят, функционалност и лесен монтаж. Нека видим какво представляват, видовете и начина за избор.

Какво е моноблок

Представлява тоалетна чиния с фиксирано върху нея казанче за вода. Традиционно чинията и казанчето се предлагат отделно, което налага закупуването на два продукта и свързването им после в една система за промиване. Тук обаче купуваме едно комплексно решение с изградена цялостна промивна инсталация, гарантираща дълготрайна и безпроблемна употреба.

Предимството от използването се крие именно в монтажа на двата компонента. Ако ги закупим поотделно, на първо място това ще ни струва по-скъпо и на второ съществува сценарии след време да се появят течове между връзките. В случая обаче, съединението е направено фабрично, без свързващи елементи, гарантирайки отстраняване на подобен проблем в бъдеще.


Моноблок

Какви видове има

Съществуват няколко разновидности, според екстрите, дизайна и размера. Към днешна дата, пазарът на санитарното оборудване е претрупан с най-различни варианти, но нека разгледаме по-горе споменатите:

  • Функционалност - има решения с вградено биде, позволяващо измиване преди ставане, което е много удобно и практично, дори спестяващо време;

  • Дизайн - има с ръбове или овални, избиращи се според външността на останалото оборудване в банята. Достъпни са и решения за ъглов монтаж, пригодени за позициониране на изделието в ъгъла на помещението;

  • Размерът - последната разновидност от тази група. Съществуват стандартни модели, чиято дължина е от порядъка на 65-67см. Има обаче и компакт група (60-62 см.), използвана при наличието на изключително тясно помещение.

Как да избера

Моноблок тоалетна

Правилният избор е много важен от гледна точка на комфорта при употреба, външността и функционалността. Когато правите своя избор обърнете внимание дали има система за пестене на водата. Тя обикновено се изразява в наличието на два резервоара в казанчето (по-малък и по-голям) и съответно двоен бутон за изпускане на течността.

При подбора на външния вид, съобразете се с облика на останалото оборудване в санитарното помещение. Ако например умивалникът е с ръбове, а не овален, то би следвало и настоящата Ви покупка да е с подобна външност.

Разположението на отвеждащия извод. В някои случаи той се намира отдолу, а в други отзад на изделието. Вие обърнете внимание къде е оставен извода за канализационната система. Ако той излиза от пода, значи вземате първия вариант, а ако излиза от стената - втория.

Какви са предимствата на моноблока

Този тип тоалетна чиния с фиксирано казанче за вода има няколко основни преимущества, които включват:

  • единична основа – свързването на чинията и резервоара не изисква закупуване на допълнителни стойки, което означава повече стабилност и минимални разходи;

  • лесен монтаж – от собственика се изисква само да фиксира моноблока на пода, да свърже водопровода, като не трябва  да забравя канализацията. Това значително улеснява целия процес на подготовка за употреба;

  • дълъг експлоатационен живот – единната система повишава здравината на продукта в сравнение с типичните аналози. Уплътнения в този случай няма да са необходими, тъй като моноблокът е значително по-солиден от останалите опции на пазара;

  • ефективност – повечето модели контролират консумацията на вода, което означава, че ще успеете да предотвратите разхищението, присъщо на останалите видове тоалетни чинии.

В нашия онлайн магазин Gaudi-ds.com имате възможност за избор между разнообразни модели с гарантирано качество, които притежават тоалетна седалка PVC ,,soft close”, ъглова форма, както и опция за долно оттичане. Можете да избирате и между бял или цветен моноблок (черен, кафяв и други). Размерите на различните опции варират от 50 см, 60 см до 80 см, като голяма част от моделите са евтини или на промоция.

Защо да купя от Gaudi DS

Защото при нас в онлайн магазина, моноблок тоалетните са с гарантирано най-високо качество на неустоимо достъпни цени. Предлагаме огромно разнообразие за по-детайлен подбор и на ваше разположение също имате експертен екип от консултанти за въпроси и запитвания от областта на санитарното обзавеждане, така че заповядайте дори още сега! Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Промиване на тоалетна чиния
Затвори филтрите