Вани за бани

Оценка 4.71 от 14 отзива
за страница
Филтри
Оценка 4.71 от 14 отзива

Във всяка модерна съвременна баня, ваната се е превърнала в задължителен атрибут от цялостното обзавеждане. В тази връзка, разнообразието вече е доста голямо и изборът на правилната е изключително труден, освен ако не сте наясно предварително с някои детайли. Нека ги разгледаме накратко по-долу.

Вани за баня

Как да изберем подходяща вана

Понякога влизайки в магазина и гледайки стотиците различни видове е доста трудно да откриете най-доброто за вас.

Ето на кои нюанси да обърнете внимание, преди да поръчате:

 • Подберете продуктът с максимално дебели стени. Ако забележите, че стените са тънки, а стойността висока, не поръчвайте. Дебелината може да се провери на слух, след почукване по някоя от стените - звукът трябва да е глух;

 • Горещо препоръчително е предварително да знаете нужните размери, за да се ориентирате по тях, докато подбирате желания от вас продукт. Това е особено валидно за помещенията с ограничено пространство;

 • Формата и дизайна да са в стила на общото обзавеждане. В случай, че мебелите са правоъгълни и ваната да е такава. Същото правило важи и в другия случай, ако останалата мебелировка е овална;

 • Обърнете внимание разбира се и на комфорта и броя на предвидените опции. На пазара вече има доста варианти, с хидро и с аеро масаж, хромотерапия и т.н. Обърнете внимание, че повечето екстри водят и до по-висока цена.

Видове вани за баня

Съществуват различни видове вани за баня, които могат да се изберат в зависимост от предпочитанията на всеки домакин. Ето някои от най-популярните видове вани:

 1. Правоъгълни вани: Тези вани са най-разпространените и се характеризират със своето класическо и функционално оформление. Те са идеални за по-големите бани и предлагат достатъчно пространство за комфортно ползване.
 2. Кръгли вани: Този тип вани е стилна и изискана опция, подходяща за по-малки бани. Кръглите вани добавят усещане за лукс и изключителност във всяка баня.
 3. Вани с джакузи: Ако желаете да се насладите на спа преживяване в собствения си дом, ваните с джакузи са отличен избор. Те са оборудвани с вградена система за масаж и хидротерапия, което помага за релаксацията на тялото и ума.
 4. Ъглови вани: Ако имате ограничено пространство в банята си, угловите вани са идеалното решение. Те се монтират в ъгъла на банята и използват пространството по ефективен начин.
 5. Самостоятелни вани: Тези вани са свободностоящи и са най-често разположени в средата на банята. Те предлагат елегантен и изискан вид и могат да бъдат комбинирани с различни стилове на обзавеждане.

От какви материали са направени

Както споменахме и по-горе, разнообразието е изключително голямо и по видове на производствени елементи. Разпространени към момента са:

 • Чугунът;

 • Керамиката;

 • Стоманата;

 • Камъкът;

 • Акрилът и т.н.

Всеки един от тези материали си има своите силни и слаби страни, като първите три са най-разпространени, поради високата им устойчивост на леки удари и на различни химически почистващи препарати. Дълго време запазват първоначалния си блясък и не са капризни за поддръжка.

Как да изберете правилния интериор

Предвидете пространството още на ниво проектиране на санитарния кът. При подбора, дизайнът трябва да е съобразен с общия интериор на помещението, за да може продуктът органично да се впише в цялостното обзавеждане.

Размерите са другия важен момент. Те трябва да са съобразени с предвиденото предварително пространство. Според проекта на водопроводната система, определете дали смесителят за водата ще е вграден или отделен, ще има ли душ или не. В случай, че предвиждате покупката на хидромасажен модел, броят на впръскващите дюзи оказва влияние върху цената и разхода на водата - вземете под внимание тези детайли.

Препоръчителна
баня за монтаж
Време за монтажЦени на ВанатаЦена за трудДруги разходиОбщо всички
Разходи
ВътрешниСредна, Малка3-5 часа246-8790 лв100 - 30050 - 100396 - 9190 лв
Вана с душСемейна Баня1 - Ден2790-8790 лв150 - 40050 -1002990 - 9290 лв
ХидромасажниСредна, Малка3-5 часа2480 - 4350 лв150 - 40050 - 1002680 - 4850 лв
ВградениСемейна Баня3-5 часа246 - 4584 лв100 - 30050 - 100396 - 4984 лв
СвободностоящиСредна, Малка3-5 часа463 - 14 788 лв100 - 30050 - 100613 - 15 288 лв
ЪгловиСредна, Малка3-5 часа390 - 6490 лв100 - 30050 - 100540 - 6890 лв

Вана за баня цени

Съвети за избор на правилна вана

Изборът на правилна вана за банята ви е важна стъпка, която изисква внимание и сравнение на различните възможности. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете правилното решение:

 1. Размер и пространство: Оценете наличното пространство във вашата баня и решете какъв размер вана ще бъде подходящ. Ако имате голяма баня, можете да изберете по-големи и функционални вани. В по-ограничените пространства угловите или компактни вани могат да бъдат отличен избор.
 2. Стил на обзавеждане: Внимателно съчетайте стила на ваната с общия интериор на банята. Ако имате модерна баня, можете да изберете вани с гладки и чисти линии. За класически или ретро стил можете да се насочите към вани с извити детайли.
 3. Материал: Разгледайте различните материали, от които се изработват ваните, като акрил, чугун, стомана и други. Всеки материал има своите предимства и недостатъци в план на издръжливост, топлоизолация и устойчивост на драскотини. Изберете материал, който отговаря на вашите предпочитания и нужди.
 4. Удобство и функционалност: Разгледайте допълнителните функции и опции, които ваната предлага. Това може да включва джакузи система, вградени стойки за главата или ръцете, системи за хидромасаж и други. Изберете функции, които ще подобрят вашето преживяване и комфорт в банята.
 5. Бюджет: Последно, но не на последно място, определете своя бюджет за покупката на вана. Има вариации в цените в зависимост от размера, материала и функционалността на ваната. Планирайте своя бюджет заранее и сравнете различните възможности, за да изберете най-подходящата вана, която отговаря на вашите нужди и финансови възможности.

Списък със съвети за избор на вана:

 • Размерът на ваната трябва да отговаря на наличното пространство в банята.
 • Изберете материал, който е издръжлив и лесен за поддръжка.
 • Съобразете стила на ваната с общия интериор на банята.
 • Разгледайте функционалността на ваната, като джакузи система или вградени стойки.
 • Задайте си бюджет и сравнете различните възможности преди да вземете решение.

Често задавани въпроси за вани

1. Какъв размер на вана ще е подходящ за моята баня?

Отговор: За да определите подходящия размер на вана за вашата баня, измерете наличното пространство и вземете предвид и другите елементи на обзавеждане в банята. Угловите или компактни вани са отличен избор за по-малки помещения, докато по-големите бани могат да поемат по-големи вани.

2. Какъв материал на ваната е най-издръжлив и лесен за поддръжка?

Отговор: Акрилните вани са популярни заради своята издръжливост, лекота и лесна поддръжка. Те са устойчиви на петна и драскотини и могат да запазят своя блясък през годините. Стоманените и чугунените вани също са издръжливи, но изискват по-голяма грижа, за да се предотврати корозията.

3. Каква е разликата между вани с джакузи и обикновени вани?

Отговор: Ваните с джакузи са оборудвани с вградена система за масаж и хидротерапия, която използва въздушни или водни струи, за да осигури релаксация и лечебни ефекти. Обикновените вани нямат тези функции и предоставят основно място за къпане и почивка.

4. Как мога да съчетая стила на ваната с интериора на банята си?

Отговор: Изберете вана, която отговаря на стила и общата атмосфера на вашата баня. Ако имате модерна баня, можете да се насочите към вани с гладки и изчистени линии. За по-традиционни бани, изберете вани с по-извити и класически детайли.

5. Каква е разликата между правоъгълни и кръгли вани?

Отговор: Правоъгълните вани имат класическа форма и са подходящи за големи бани, докато кръглите вани са стилни и компактни и са подходящи за по-малки помещения. Изборът между тях зависи от размера на банята и предпочитанията на всеки домакин.

Защо да се доверя на Gaudi DS

Спирайки се на онлайн магазина Gaudi DS, вие получавате гаранция за всяко закупено изделие, атрактивни ценови оферти и богато разнообразие от асортимент за всеки вкус. Получавате и безплатен достъп до професионални консултанти, които с радост ще Ви помогнат да изберете най-добрият възможен аксесоар, съобразен с вашите изисквания и предпочитания! Заповядайте, очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Материал
Затвори филтрите