Соли за вана

Оценка 5.00 от 1 отзив
Филтри
Оценка 5.00 от 1 отзив

Напрежението и хроничната умора тревожат много хора по света, поради напрегнатият начин на живот и стресовите ситуации на работното място. В подобни случаи след работа се търсят начини за отпускане и релакс. Един от методите е взимането на вана с ароматни соли, притежаващи много положително въздействие върху психиката и здравето на човека. Нека ги разгледаме.

Какво представляват солите за вана

Представляват по-едри или ситни кристали морска сол, комбинирани с етерични масла, обогатени с различни по тип вещества. Това са например магнезий, натрий, бромид, калий и т.н. Всички те действат благоприятно на човешката психика. Като цяло са познати около над 60 вида и всеки от тях е с отделно действие. Разбира се за повече информация прочете етикета на съответния продукт.

Тези гранули Ви позволяват да си провеждате невероятна ароматерапия, благодарение на комбинацията от различни ароматни етерични масла, познати от козметиката. Те най-често са с ухания на лавандула или лайка. Страхотна наслада за обонянието и психическия релакс, който ще Ви помогне да се “изключите” и да не мислите за проблемите в работата.

Как въздействат върху тялото

Както споменахме и по-горе, оказват благоприятен ефект и над здравето на човека. Тези вещества обикновено съдържат йод, борещ се с възпалителните процеси по кожата и оказващ благотворен ефект над щитовидната жлеза. Бромът пък отговаря за успокояващото действие и за по-ефективното отпускане. Както знаем, разтворените в топлата вода съставки, добре се абсорбират от кожата.

В тази връзка, подобни продукти съдържат екстракти от различни лечебни билки. А горещата вода отваря порите, от които излизат всички натрупали се токсини и нечистотий, поемайки през тях полезните вещества. В този ред на мисли, подобни кристали се използват в медицината за лечението на остеохондроза, хипертония, артрит, чревни заболявания, артрит и други.

Какви видове има

Както споменахме и по-горе, на пазара вече може да се намерят над 60 вида отделни солни изделия за ароматерапия. Те се отличават по своя аромат, цвят, състав и въздействие по тялото. Всяка от тях е с отделна зона на действие. Например, освен задължителните компоненти, може да имат съдържание на глицерин или лактоза за омекотяване и хидратация. Екстрактите от невен и хвощ пък оказват влияние върху ноктите и т.н.

Вариантите за аромат пък са безброй много и при разпространените варианти, те имат сходство с някой парфюм, помагайки Ви да се отпуснете по-лесно и да изпълните банята с невероятно ухание.

Вероятно вече знаете защо толкова са популярни и използвани солните кристали. Ако искате да притежавате и вие такива, заповядайте в онлайн магазин Gaudi-Ds и ще намерите огромно продуктово разнообразие на атрактивни цени.

Избирайки нас, Ви очаква още:

  • Винаги актуална и разнообразна гама;
  • Само най-добрите оферти и ПРОМО-отстъпки;
  • Квалифициран екип от експерти за съвети и съдействие на клиентите;
  • Възможно най-кратките доставки до цялата страна.

Тези и още куп положителни изживявания ще срещнете в Gaudi-Ds. Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.