Сауни

Оценка 4.71 от 17 отзива
Филтри
Оценка 4.71 от 17 отзива

СПА процедурите в домашни условия и уредите, които ги предлагат в момента се славят с огромна популярност. Сауните не правят изключение и това си има своето логично обяснение. Те все пак научно е доказано, че предоставят над 50 ползи за здравето и красотата. Нека видим обаче удобни ли са за употреба у дома, методите за правилен избор и колко човека могат да ги ползват.

Подходящи ли са сауните за домашно ползване

Съвременните решения са компактни до степен, удачна за употреба в вкъщи или апартамента. Могат да се ползват във всяко помещение от дома, но повечето хора предпочитат да ги инсталират в банята. Обикновено тези парни бани заемат около 4-6 кв.м. пространство от помещението и не изискват особени технически умения за инсталацията им.

Температурата се осигурява от електрически нагревателни компоненти или чрез инфрачервено лъчение. При последните температурата е по-ниска в сравнение с първите и 80% от излъчваната топлина се поема от тялото. Останалите 20% се разсейват в околното пространство.

За колко човека са пригодени

Те обикновено могат да се ползват от един или максимум до четири души, в зависимост от размерите на уреда. Разбира се, съществуват и доста по-големи варианти, но те вече не са подходящи за употреба в домашни условия, а за обществено ползване в големите фитнес центрове. Вътре има места за сядане и те са точно толкова, за колкото човека е предвиден уреда.

Какво трябва да знаем при избора

Ще изброим и обясним няколко фактора накратко, с които да Ви помогнем да направите най-добрата възможна за вас селекция на конкретна парна баня:

  1. Искаме да споменем, че най-добрия вариант за поместването на продукта е санитарното помещение, балкона или мазето. В първия случай получавате всички нужни за правилната инсталация комуникации. Във втория не използвате излишно място от обитаемото пространство. В третия вариант получавате възможността да поставите по-голямо съоръжение за цялото семейство.

  2. От видовете добър избор е сглобяемата алтернатива, която я получавате разглобена и тя просто се събира на нужното място, без допълнителна организационна работа. Те обикновено генерират температурата си по два начина: чрез електрическа печка с мощност от 2kW и повече или инфрачервено лъчение с карбонови излъчватели.

  3. Преди да отидете в магазина, бъдете наясно какви максимални размери трябва да притежава бъдещата Ви сауна. Това ще Ви спести непредвидената ситуация, да направите покупката и когато я сглобите тя да не пасва на предвиденото местоположение.

  4. Поинтересувайте се в магазина от какви комуникационни нужди има избраното от вас решение, за да прецените предварително дали сте способни да ги осигурите.

За да притежавате и вие подобно съоръжение предназначено за дома, заповядайте в онлайн магазина Gaudi Ds. Там ще откриете широка гама от предложения на неустоими цени, с гаранция и отлична съвместимост. Разгледайте и при нужда се свържете с нас за да помогнем за правилния подбор. Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Материал
Вместимост
Затвори филтрите