Шлаухове за душ

Оценка 4.73 от 26 отзива

Как да изберете качествен шлаух за душ

Важно е да съобразите дължината на маркуча, която да съответства на тази между подвижния душ в банята и смесителя за водата. Другата препоръка е да вземете модел с максимална външна защита.

Какви видове има

Основно ще откриете два вида: 

  • с метален;
  • с пластмасов шлаух. 

Те съществено се различават по своите цени. Съответно, първите са по-качествените от вторите, които пък са по-евтините.

Какво ще срещнат потребителите по-долу

Основно в нашия онлайн магазин ще имате възможност за избор на по-скъп или по-евтин шланг, както и с функция против усукване за повишен комфорт при употреба.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.73 от 26 отзива

Какво е шлаух за душ?

Представлява най-общо казано маркуч, която свързва смесителя със слушалката и често са в комплект. Състои се от вътрешна част, външна намотка (може да бъде без нея), гайки за закрепване и гумени уплътнения. Практичен и незаменим, той трябва да издържа на различни движения - огъване, разтягане и т.н. Състои се от две части (вътрешна и външна), което му осигурява максимална гъвкавост. Отделните видове се различават по материала, от който са изработени, и по дължината. Мнозина предпочитат двойно преплетените или металните варианти, тъй като имат по-дълъг експлоатационен срок и са по-здрави.

От какви материали се изработва шлаухът?

За направата се използват следните материали:

  • пластмаса;
  • PVC;
  • метал.

Пластмасата се използва като основна или защитна повърхност. Обикновено е в комбинация с метална обшивка, осигуряваща трайност и гъвкавост.

Какво е важно да знаем при избора на маркуч/шлаух за душ?

Oсновният акцент трябва да бъде върху качеството и безопасността. При правилно използване дори по-евтин модел може да ти служи в продължение на години.

На пазара съществуват три класа маркучи, разделени въз основа на техния вид, качество и стойност. Икономичните са с хромирана пластмасова намотка без защита срещу усукване. Моделите от средната класа са по-скъпи и имат привлекателен дизайн. Обикновено имат защита срещу усукване и са покрити с метална намотка. Най-престижните модели позволяват да избереш цвета на покритието - от матово злато до лъскав хром, а вътрешността и външната част има допълнително силиконово покритие и издържат на по-големи натоварвания - например до 50кг опън и т.н.

Стандартните размери са 1,25–2 метра. Оптималната дължина е 1,5 метра - подходяща за повечето кабини и вани. Размерът е от решаващо значение, тъй като ако маркучът е къс, ще създаде неудобства и затруднения по време на използване. Освен това, честото разтягане ще влоши състоянието и функционалността му. Ако е прекалено дълъг, също създава усложнения, защото се увива и провисва.

Други критерии за правилния избор са:

  • съразмерност с резбата на смесителя и на слушалката;
  • издържливост на налягането при силна водна струя;
  • максимална издържливост на висока и ниска температура;
  • наличие на защитна система срещу усукване;
  • наличие на антибактериална, противогъбична защита.

Gaudi DS предлага разнообразни продукти за баня с изискан дизайн и с доказано качество. Спести време и превърни ежедневните водни процедури в несравнимо преживяване!

Осигури си комфорт, безопасност и надеждност на изгодна цена! Разгледай каталога ни и поръчай онлайн!

За всякакви въпроси във връзка с продуктите на сайта, свържи се с нас! Гарантираме отлично обслужване и професионална консултация.

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Цвят
Материал
Дължина (cm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите