Шлаухове за душ

Оценка 4.71 от 35 отзива

Как да изберете качествен шлаух за душ

Важно е да съобразите дължината на маркуча, която да съответства на тази между подвижния душ в банята и смесителя за водата. Другата препоръка е да вземете модел с максимална външна защита.

Какви видове има

Основно ще откриете два вида: 

  • с метален;
  • с пластмасов шлаух. 

Те съществено се различават по своите цени. Съответно, първите са по-качествените от вторите, които пък са по-евтините.

Какво ще срещнат потребителите по-долу

Основно в нашия онлайн магазин ще имате възможност за избор на по-скъп или по-евтин шланг, както и с функция против усукване за повишен комфорт при употреба.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.71 от 35 отзива

Какво е шлаух за душ?

Представлява най-общо казано маркуч, която свързва смесителя със слушалката и често са в комплект. Състои се от вътрешна част, външна намотка (може да бъде без нея), гайки за закрепване и гумени уплътнения. Практичен и незаменим, той трябва да издържа на различни движения - огъване, разтягане и т.н. Състои се от две части (вътрешна и външна), което му осигурява максимална гъвкавост. Отделните видове се различават по материала, от който са изработени, и по дължината. Мнозина предпочитат двойно преплетените или металните варианти, тъй като имат по-дълъг експлоатационен срок и са по-здрави.

От какви материали се изработва шлаухът?

За направата се използват следните материали:

  • пластмаса;
  • PVC;
  • метал.

Пластмасата се използва като основна или защитна повърхност. Обикновено е в комбинация с метална обшивка, осигуряваща трайност и гъвкавост.

Какво е важно да знаем при избора на маркуч/шлаух за душ?

Те са дълги пластмасови или гумени тръби, чиято функция е да спомага за придвижването на вода от едно място на друго. Тяхната роля за вашата душ кабина не трябва да бъде подценявана, тъй като ако тя не работи правилно, то водата няма да достига до слушалките, особено ако височината на стойката за душа е около 3 метра. За да могат да извършват своята задача достатъчно ефективно, шлаух маркучите трябва да са достатъчно гъвкави, за да могат да се усукват и по този начин водата да достига на максимално много от необходимите места. 

Същевременно е необходимо и да са достатъчно качествени, за да предотвратят драстичното намаляване на струята вода вследствие на твърде честото усукване, проблем, който се среща доста често. 

В нашия онлайн магазин можете да намерите мека връзка, душ шланг и шлаух маркучи, чиято дължина може да варира спрямо останалите характеристики на вашата душ кабина, като размерите на предлаганите модели варират с разлика от около 50 см, 60 см, 100 см и съответно са дълги между 2 метра и ¾ метър. 

Предлагат се пластмасови и силиконови варианти на различни марки, като при повечето шлаух маркучи се акцентира върху издържането под високо налягане, което е ключово за липсата на повреди. Голям брой от артикулите в онлайн магазина са на промоционални цени, а качеството им е гарантирано.

Oсновният акцент трябва да бъде върху качеството и безопасността. При правилно използване дори по-евтин модел може да ти служи в продължение на години.

На пазара съществуват три класа маркучи, разделени въз основа на техния вид, качество и стойност. Икономичните са с хромирана пластмасова намотка без защита срещу усукване. Моделите от средната класа са по-скъпи и имат привлекателен дизайн. Обикновено имат защита срещу усукване и са покрити с метална намотка. Най-престижните модели позволяват да избереш цвета на покритието - от матово злато до лъскав хром, а вътрешността и външната част има допълнително силиконово покритие и издържат на по-големи натоварвания - например до 50кг опън и т.н.

Стандартните размери са 1,25–2 метра. Оптималната дължина е 1,5 метра - подходяща за повечето кабини и вани. Размерът е от решаващо значение, тъй като ако маркучът е къс, ще създаде неудобства и затруднения по време на използване. Освен това, честото разтягане ще влоши състоянието и функционалността му. Ако е прекалено дълъг, също създава усложнения, защото се увива и провисва.

Други критерии за правилния избор са:

  • съразмерност с резбата на смесителя и на слушалката;
  • издържливост на налягането при силна водна струя;
  • максимална издържливост на висока и ниска температура;
  • наличие на защитна система срещу усукване;
  • наличие на антибактериална, противогъбична защита.

Gaudi DS предлага разнообразни продукти за баня с изискан дизайн и с доказано качество. Спести време и превърни ежедневните водни процедури в несравнимо преживяване!

Осигури си комфорт, безопасност и надеждност на изгодна цена! Разгледай каталога ни и поръчай онлайн!

За всякакви въпроси във връзка с продуктите на сайта, свържи се с нас! Гарантираме отлично обслужване и професионална консултация.

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Цвят
Материал
Дължина (cm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите