Сифони за мивки

Оценка 4.70 от 10 отзива

Какви видове сифони за мивка можете да срещнете

При нас в продуктовата гама са достъпни както класическите тръбни решения за пропускане на мръсната вода, така и клик-клак моделите със система за отваряне и затваряне на отвора.  Те още се отличават и по своята U и Т-образна форма.

В зависимост от материалите, от които се изработват сифоните, те биват следните няколко вида:

 • Пластмасови – най-често срещания вариант на пазара, който се предлага. Изработва се от полипропиленов материал. Пластмасовите варианти са лесни за поддръжка и монтаж, устойчиви и са финансово изгодни;

 • Метални – използват се най-често при стъклени умивалници. Тези сифони за мивка се комбинират отлично с месингови изработки, но поддържането на добрия им вид е деликатно.

В зависимост от дизайна се разграничават:

 • Бутилкови – този сифон за мивка е подходящ за пералня. Бутилковите варианти имат универсално приложение и могат да бъдат с различна форма. Този вид е по-голям като обем, което означава, че за да го поставите, трябва да имате повече пространство под умивалника, което ще заеме;

 • Гъвкави обикновени – нарича се още вълнообразен. Единият край се прикрепя към мивката, а другия се свързва с канализационната тръба. 

 • Двойни – сифонът е подходящ за двойни мивки. Двойният вариант има ямка, където попадат чужди тела;

 • Тип “клик” – капакът се фиксира директно и действа като пролука тип преливник. Използва се най-често в банята.

В зависимост от цветовете можете да срещнете всякакви варианти: черни, бели, златни. Те се избират като допълнение към интериора. Важно е да обърнете внимание най-вече на уплътненията и тяхното качество.

Монтирането и демонтирането на артикулите се извършва посредством ремонтни комплекти.

Какво ще срещнат потребителите по-долу

При нас в продуктовата гама са достъпни сифони за умивалник, изработени от висококачествени месингови метали с хромирано покритие, отличаващи се с: 

 • дълготрайност;
 • издръжливост;
 • устойчивост на корозия и агресивни почистващи препарати.

Всеки от тях се предлага в оригиналната опаковка и в определени случаи се комбинират с допълнителни елементи.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.70 от 10 отзива

Домовете ни са оборудвани с много невидими приспособления, за които говорим рядко. Те скромно ни предоставят комфортния живот и ни напомнят за себе си само тогава, когато се повредят и станат неработоспособни. Точно към тези приспособления се отнасят и ВиК системите за отводняване, чиято роля често е подценявана. Така, че въпросите от сорта на това какво представляват, как да направим правилния избор и от къде да си ги купим са много актуални.

Какво представляват сифоните за мивки

Това е задължителен елемент на всеки санитарен компонент, позволяващ източване на отпадните води и предотвратяващ проникването на миризми в помещението. Той работи на принципа на хидравличния затвор, т.е. представлява огънат по средата надолу канал, запълнен с течност. Водната клапа изолира въздушната среда на помещението от канализационното пространство, но не пречи на свободното изтичане на течността. Сифоните за мивки се различават от другите подобни устройства за вана и душ само по по-голямото пространство, позволяващо свободно да избирате размерите на уреда и количеството на водата в хидрозатвора може да бъде доста.

Какво трябва да знаем при избора на сифон за мивка

Особено важно е изделието да върви в комплект с умивалника, ако размерът не отговаря на обичайните стандарти. В противен случай, не би следвало да имате проблеми с намирането на правилния компонент.

Не забравяйте също така за необходимата пропускателна способност. Ако към отводнителя предстои да се свързва допълнителна техника с необходимост от източване на вода, трябва да се обърне внимание на по-голямата водна пропускливост. Това може да стане чрез увеличаване на диаметъра на тръбата или броя изходите в канализацията. Трябва да се помни, че гофрираната версия не е подходяща за свързване към нея на допълнителни домакински уреди.

Най-значима за потребителите разбира се винаги си остава естетическата особеност на продукта. И всичко ще зависи единствено от вашите предпочитания. В момента се предлагат много отводнителни системи с различни форми и размери, но тяхната надеждност и здравина е на едно ниво.

Защо да се възползвате от услугите на Gaudi DS

С дългогодишното си присъствие на пазара на санитарното оборудване, ние от Gaudi DS успяхме да създадем имидж на успешен и коректен търговец, предлагащ на клиентите си следните преимущества:

 • високо качество на стоките;

 • гаранция за качество;

 • професионални консултанти;

 • голяма складова наличност (над 3000 продукта);

 • възможност за връщане или подмяна;

 • огромен шоурум в София;

 • атрактивни ценови предложения.

С оглед на по-горе изброените предимства, ние сме напълно уверени, че няма да сгрешите ако ни се доверите, така че заповядайте при нас още сега!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Затвори филтрите