Плотове за баня

Оценка 4.70 от 30 отзива

За какво служат плотовете за баня

Те са изключително удобна и красива част от интериора на вашата баня. Могат да бъдат изработени от гранит, фаянс или друг материал, който би паснал на вашите мебели. Ако не искате шкафове, то плотовете са мястото, върху което да монтирате вашата мивка. Могат да бъдат масивни или не чак толкова, подходящи за тоалетната. По отношение на формата, клиентите на Гауди се радват на голямо разнообразие. Изберете между кръгли, правоъгълни или с форма, която е подходяща за вас. Ако разполагате с по-голямо пространство, изберете двоен модел, на който в едната част да монтирате мивката, а в другата да наредите свещи или ароматни пръчици за пълен релакс.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.70 от 30 отзива

За придаването на допълнителна функционалност и стил в съвременното санитарно помещение, съществуват различни продукти и аксесоари. Най-често срещаните са масивните плотове за баня, позволяващи допълнение на интериора и разширяване на възможностите за употреба. От какви материали е добре да са изработени, къде се поставят и какво е тяхното предназначение, как да изберем правилните за нас? Отговорите на тези и още интересни и полезни въпроси Ви очакват в този материал.

плотове за баня

Кой е най-подходящият материал за използване при плотовете за баня

Както знаем, нивото на влажност в санитарното помещение е доста високо, така че за изработката на мебелите и обзавеждането, допълнителните аксесоари и всички декоративни елементи не е подходящ всеки материал. Той трябва да изглежда добре, да е водоустойчив, да не създава условия за развитие на мухъл и плесен, да не гние и да не се деформира. Ето защо, за изработването на съвременните плотове за баня се използва:

 1. Естествен или изкуствен камък;

 2. ПДЧ или MDF;

 3. Дебело и здраво стъкло;

 4. Дърво, импрегнирано и обработено по специален начин, така че да е устойчиво на водата и влагата;

 5. Гипсокартон с облицовъчни керамични плочки или мозайка.

За щастие, днес вече се предлагат готови решения, които са обработени и не се налага да правите нищо допълнително, така че да удължите дълготрайността на покупката си. Достъпни са различни решения, не само от гледна точка на използвания материал, но и що се отнася до размерите, цветовете, формата и т.н. За това ще стане дума малко по-долу.

Какво е предназначението им

От една страна, употребата на плотове за баня осигурява допълнително пространство, позволяващо подреждането и съхраняването на всякакви козметични продукти и принадлежности, които се намират в близост, при необходимост от тяхното използване. Това могат да бъдат шампоани, балсами, кремове, епилатори, машинки за бръснене и т.н. Само с прилежното им подреждане, те ще Ви бъдат винаги под ръка, при необходимост.

От друга страна, плотовете за баня служат като аксесоар за тоалетна, който допълва цялостния интериор, придават стил и елегантност на помещението. Те могат да бъдат много красиви, особено ако проявите креативност и например добавите допълнително скрито осветление, което да образува леко светлинно сияние, подчертаващо прибора.

Във всяка баня ли може да се монтира плот

С оглед на разнообразието от размери днес, практически е възможно използването им във всяко санитарно помещение, без значение от неговата квадратура. Много е важно обаче, при избора, размерите да бъдат съобразени правилно и точно, особено когато става дума за малко и ограничено откъм пространство помещение. При по-широките и просторни санитарни кътове, мястото е достатъчно и дори грешки от няколко милиметра в голяма част от случаите не са проблем.

Как да изберете правилните

Много хора подценяват важността от избора на плотовете за баня, тъй като те ги приемат като просто някаква плоска повърхност, която трябва да се монтира. Въпреки това подборът тук също има доста важни нюанси, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се получи красив интериор, чийто отделни елементи хармонично се допълват.

Например, при избора, на първо място трябва да се определи видът на плота за баня. Той може да е за умивалник, за вграждане, за стоящи мивки и т.н. Други пък, позволяват монтирането на умивалника върху плота за баня, така че да изглежда, все едно е поставен отгоре, а не е вграден в самата равнина. Подобно изпълнение също има своя чар и е изключително модерно днес.

Доста разпространени са още и плотовете за стена, незаемащи допълнително подово пространство, позволявайки лесното почистване и поддържане на добра хигиена за банята. Ето още някои подробности при избора:

 • Цвят - той трябва да е подбран, съобразно използваните нюанси в останалото обзавеждане и оборудване. Като цяло обаче, класическите черно и бяло са най-разпространени;

 • Форма - предлаганите в онлайн магазин Gaudi DS форми са предимно правоъгълни, но са достъпни и такива с овални елементи;

 • Окачване - стоящи на пода, окачени на стената, позволяващи вграждане на умивалника, предназначени за мивка и т.н.

Как се монтират

След като вече сте направили своя избор на плотове за баня и са Ви доставени, вече идва и моментът на монтажа. За щастие, той не е сложен и може да бъде извършен и от неквалифицирано лице. Важно е само да следвате тези стъпки:

 1. Първоначално се налага премахването на свързаните към умивалника тръби и отводнителната тръба към канализацията. Не забравяйте, преди това да спрете водоподаването;

 2. Предварително подгответе съд, в който да се оттече излишната вода, след отсъединяването на тръбите;

 3. Преди да отвиете винтовете на старата плоскост, отбележете с молив местата, където е позиционирана, което ще улесни поставянето на новия плот за баня;

 4. Сега вече премахнете монтажните винтове, отстранете стария аксесоар и поставете новия на неговото място, като го позиционирате, спрямо направените по-рано белези;

 5. Поставете обратно монтажните винтове и фиксирайте здраво новия елемент. Свържете обратно водопроводните тръби и сифона.

Вече сте готови!

Кои са най-продаваните модели в онлайн магазин Gaudi DS

Име

Марка

Размер

Дървен от масив за мивка 

WOOD

80 см.

Дървен от масив за мивка 

WOOD

60 см.

За мивка, сив камък

Ideal Standrd Adapto

85 см.

Долен шкаф с мивка Milano, дървен 

Quadro

60 см.

От кварцов камък, за мивка, бял

gds_ICP5

120х53 см.

Защо да поръчате от нас

Защото ние сме един от най-големите онлайн магазини за продажба на санитарно оборудване в страната и предлагаме доста широк асортимент от обзавеждане, оборудване, строителни материали и продукти. Също, освен функционалната ни платформа, която всеки може да използва от различните съвременни мобилни устройства, можете да ни посетите и на място. Ние предлагаме бърза доставка, безплатно обслужване и възможност за консултация с професионалист. Правим доставки в цялата страна, даваме гаранция за качество и възможности за връщане и подмяна.

За да закупите най-качествените и евтини плотове за баня, непременно ни посетете, разгледайте предложенията ни и при необходимост от професионална помощ, се свържете с нас. Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Затвори филтрите