Облицовъчни плочки за стени

Оценка 4.71 от 65 отзива

Плочките за облицовка създават имитация на естествен камък, тухли и какво ли още не. Те се създават по специална техника, при която материалът за тяхната изработка се отлива във форма и се боядисва в различни цветове, за да може дори най-капризния клиент да намери подходящия за неговите изисквания модел. Плочките за облицовка притежават куп предимства, които ги правят все по-търсени на пазара. Широкото им приложение привлича клиентите и те бързо успяват да ги съчетаят с дизайна на хола, външната кухня, всекидневната или верандата, например. Можем да разграничим видовете по няколко различни фактори, което ще ни помогне по-лесно да открием подходящите за мястото, на което ще бъдат поставени.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.71 от 65 отзива

В последните години, облицовъчните плочки получиха голяма популярност в ремонтните дейности поради техните функционални и естетични свойства. Те са много дълготрайни, лесно се полагат и поддържат. В този материал ще обсъдим къде са подходящи за използване и видовете им.

видове облицовки за вътрешни стени

Кога се използват

Намират приложение при облицоване на вътрешни или външни пространства и по-специално на фасади, тераси, балкони или вътрешни помещения. По-обемистите плочи са предпочитани при употреба в по-пространствени площи, като колони, барбекюта и различни пристройки. Поради своите по-големи габарити, те по-бързо обхващат пространството и за това се употребяват в подобни условия.

По-компактните размери съответно се използват в ограничените вътрешни помещения, където обработваемата площ е по-малка. Те например са чудесен избор за декориране на камината или пространството зад телевизора. Както знаем, ако едната стена в дадено помещение е различна от останалите се създава усещане за раздвиженост и разнообразие.

Облицовъчните плочи тук ще свършат идеална работа, още повече създавайки допълнителна раздвиженост в дизайна и усещане за присъствие на естествен природен материал. Разбира се, те могат да изпълняват и абсолютно функционална задача, защитавайки например дадени ъгли или често цапащи се места.

Какви видове има

имитация на камък за стена

Разграничават се по няколко параметъра:

  • Външност - имитация на реден каменен зид, отделни плочи, редени тухлички или пък друго;

  • Размери - срещат се малки или по-едри. Често формите са така направени, че да пасват една с друга като лего – идеята е фугите да не се забелязват. Когато се подходи внимателно и се поставят правилно, не може да се направи разлика между естествения и добавения материал. Предлагаме ги в голям диапазон – от 6x25 см до 40x60 см;

  • Цветовете са по-тъмни или по-светли, подходящи за всеки интериор или пък екстериор;

  • Фасадни - могат да бъдат във вид на тухлички, камъни или пък дърво. Ефектът е прекрасен – придават уют в интериора или неподправена автентичност, която се постига съвсем лесно.

Как да изберете външна облицовка от Gaudi DS?

В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от различни видове облицовки, които са подходящи за външни и вътрешни стени. Изборът на подходящи плочи за стена е трудна задача, в която ние искаме да ви улесним, като ви посочим най-важните критерии, които да следвате.

Къде ще поставите облицовъчните плочки?

Когато избирате плочи за къща, на първо място трябва да се ориентирате къде ще ги поставите, защото се обособяват модели за вътрешни стени, както и такива за условия на открито.

  1. Разположение - В зависимост от мястото за поставяне на вътрешната облицовка, се обособяват и отделни видове. Имаме много варианти, подходящи за стена зад камина, подходящи за коридор, кухня, за условия на открито и други. Всички модели облицовъчни камъни за вътрешни стени, включително тези за камина, са с отлична устойчивост на различни температурни условия.
  2. Тип и дизайн - Важно е да определите какъв дизайн искате да постигнете и как декорацията ще кореспондира с останалата част от интериора или екстериора. В зависимост от този фактор ще откриете много различни варианти, имитиращи дърво или камък, като каменна облицовка и кокълчета за стена. Каменните плочки представляват имитация на камък за стени и са много популярен избор за създаване на една стилна и съвременна обстановка. Облицовъчният камък за вътрешни стени може да бъде с релефна, матирана или гланцирана повърхност, в зависимост от вашите предпочитания, които трябва да съобразите.
  3. Цена - Плочките за външно облицоване, които ще откриете при нас, са в широк ценови диапазон, като всички те са висококачествени и изработени от първокласни материали. Разгледайте филтрите в каталога ни и се запознайте с облицовъчни плочки с имитация на камък цени за вътрешно и външно облицоване.

Защо да поръчам от Gaudi DS

Защото ние гарантирано предлагаме най-висококачествените стоки на най-достъпните цени, подбирайки доставчиците си чрез предварително изготвени строги условия за това. Предлагаме максимално гъвкаво и професионално обслужване със специално обучени и висококвалифицирани служители. Те ще Ви съдействат по време на правилния избор на продукти и ще са на ваше разположение при въпроси от областта или проблеми с пазаруването.

Купувайки от онлайн магазина Gaudi DS, вие имате период за изпробване на покупката и в нужда да я върнете или подмените, а ако стойността на поръчаните Ви надминава 399 лв, то ние поемаме разходите по доставката им, така че заповядайте, очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Повърхност
Качество
Тип
Приложение
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите