Облицовъчни плочи

Оценка 4.70 от 40 отзива

Плочките за облицовка създават имитация на естествен камък, тухли и какво ли още не. Те се създават по специална техника, при която материалът за тяхната изработка се отлива във форма и се боядисва в различни цветове, за да може дори най-капризния клиент да намери подходящия за неговите изисквания модел. Плочките за облицовка притежават куп предимства, които ги правят все по-търсени на пазара. Широкото им приложение привлича клиентите и те бързо успяват да ги съчетаят с дизайна на хола, външната кухня, всекидневната или верандата, например. Можем да разграничим видовете по няколко различни фактори, което ще ни помогне по-лесно да открием подходящите за мястото, на което ще бъдат поставени.

Виж още Скрий
Филтри
за страница
Оценка 4.70 от 40 отзива

В последните години, облицовъчните плочки получиха голяма популярност в ремонтните дейности поради техните функционални и естетични свойства. Те са много дълготрайни, лесно се полагат и поддържат. В този материал ще обсъдим къде са подходящи за използване и видовете им.

Кога се използват

Намират приложение при облицоване на вътрешни или външни пространства и по-специално на фасади, тераси, балкони или вътрешни помещения. По-обемистите плочи са предпочитани при употреба в по-пространствени площи, като колони, барбекюта и различни пристройки. Поради своите по-големи габарити, те по-бързо обхващат пространството и за това се употребяват в подобни условия.

По-компактните размери съответно се използват в ограничените вътрешни помещения, където обработваемата площ е по-малка. Те например са чудесен избор за декориране на камината или пространството зад телевизора. Както знаем, ако едната стена в дадено помещение е различна от останалите се създава усещане за раздвиженост и разнообразие.

Облицовъчните плочи тук ще свършат идеална работа, още повече създавайки допълнителна раздвиженост в дизайна и усещане за присъствие на естествен природен материал. Разбира се, те могат да изпълняват и абсолютно функционална задача, защитавайки например дадени ъгли или често цапащи се места.

Какви видове има

Разграничават се по няколко параметъра:

  • Външност - имитация на реден каменен зид, отделни плочи, редени тухлички или пък друго;

  • Размери - срещат се малки или по-едри. Често формите са така направени, че да пасват една с друга като лего – идеята е фугите да не се забелязват. Когато се подходи внимателно и се поставят правилно, не може да се направи разлика между естествения и добавения материал;

  • Цветовете са по-тъмни или по-светли, подходящи за всеки интериор или пък екстериор;

  • Фасадни - могат да бъдат във вид на тухлички, камъни или пък дърво. Ефектът е прекрасен – придават уют в интериора или неподправена автентичност, която се постига съвсем лесно.

Защо да поръчам от Gaudi DS

Защото ние гарантирано предлагаме най-висококачествените стоки на най-достъпните цени, подбирайки доставчиците си чрез предварително изготвени строги условия за това. Предлагаме максимално гъвкаво и професионално обслужване със специално обучени и висококвалифицирани служители. Те ще Ви съдействат по време на правилния избор на продукти и ще са на ваше разположение при въпроси от областта или проблеми с пазаруването.

Купувайки от онлайн магазина Gaudi DS, вие имате период за изпробване на покупката и в нужда да я върнете или подмените, а ако стойността на поръчаните Ви надминава 299 лв, то ние поемаме разходите по доставката им, така че заповядайте, очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 299лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Повърхност
Качество
Тип
Приложение
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите
ContactОбади се