Писоари

Оценка 4.73 от 15 отзива
Филтри
Оценка 4.73 от 15 отзива

Относително рядко писоарът се употребява в домовете ни, въпреки безспорно му удобство на използване от страна на мъжката част. Много по-чисто и много по-добре от хигиенна гледна точка е да прибегнем именно към подобен санитарен компонент, но нека все пак разгледаме предимствата им и техните видове.

Писоари

Какво е писоар?

Писоарът е санитарно водопроводно устройство, предназначено за уриниране. Обикновено се използва в изправено положение. Най-често този тип устройства се поставят в мъжки обществени тоалетни, но освен чисто практическото си приложение, те предоставят и възможност за спестяване на вода. Поради силно негативните мнения относно хигиеничността им, повечето хора избягват да ги купуват и поставят в своя дом. Някои от видовете се използват ръчно, други са автоматични и се активират на определени интервали от време, а има и такива, които се ръководят с фотоклетка, която отчита движението.

Как се монтира?

Монтирането им не е сложен процес, защото изисква единствено материали и минимално усилие, което не е задължително да се извършва от професионалист. Необходимите пособия за целта включват:

  • уреди – електрическа бормашина, трион за гипсокартон;

  • пособия – ролетка, чист парцал, лента, молив;

  • консумативи и материали – PVC цимент, шперплат и свредла.

След като се сдобиете с тези материали, поставете монтажната дъска за опора, добавете водопровод, прикрепете закачалките на стената на писоара и инсталирайте дренаж в писоара, с което ще завършите целия процес по монтирането, който не би трябвало да ви отнеме продължителен период от време.

Тук можете да намерите разнообразие от качествени продукти на различни марки, които се предлагат на евтини и достъпни цени.

Какви са предимствата на писоарите

Тези устройства са изключително практични за употреба от страна на мъжката част от човечеството. Не трябва да клякате, сядате или ставате. Просто заставате срещу уреда и това е всичко - няма капки по пода, липсва всякакво замърсяване или нехигиеничност.

Лесни са за почистване и поддръжка. В повечето случаи има течаща вода, която директно промива порцелановото корито. Веднъж седмично е препоръчително да се измива с почистващ препарат и четка и това е всичко.

Въпреки, че са предназначени предимно за употреба в обществените тоалетни, могат да се използват и в домашната баня, внасяйки допълнителна пълнота в обзавеждането. Предлагат се по-големи или по-компактни решения, в зависимост от вместимостта на помещението. Поради стенния си монтаж, не заемат пространството на пода и позволяват цялостното му почистване, без условия за развитие на бактерии и задържане на мръсотия.

Какви видове има

Съществуват няколко разновидности, като по-долу ще ги разгледаме и обясним накратко:

  • По начина на инсталация - стенен, подов и скрит дизайн. Първият е практичен за по-тесните помещения, докато пък подовия за по-просторните. Скритата форма също е компактна, но пък тя е сложна от към монтаж и процедурата задължително трябва да се извърши от специалист, поради изискването на специални умения;

  • По вида на промиването - в случая имаме три възможности, а именно ръчно, автоматично и полуавтоматично. Най-често предпочитаният и по-бюджетен вариант е ръчния, защото човек просто отваря кранчето за водата. Втората разновидност работи, чрез натискане само на един бутон. Третата и най-скъпата работи в напълно автоматичен режим, благодарение на вградените си сензори. При приближаване на човека се пуска водата и при отдалечаването му се спира;

  • По материал и форма - често се срещат разновидности направени от фаянс и порцелан. Формите могат да са най-разнообразни, а стенните и подови модели почти не се различават.

Защо да купя от Gaudi DS

Защото ние гарантираме високото качество на предлаганите в онлайн магазина ни писоари, ние предоставяме най-достъпните цени в бранша и безплатен достъп до екип от експерти за съвети и консултация относно правилната покупка. Заповядайте, очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Произход
Колекция
Затвори филтрите