Мивки за баня и умивалници

Оценка 4.70 от 104 отзива

Какво трябва да вземете предвид преди да изберете мивка

Трябва да определите дали искате умивалника за баня да е вграден в плот или ще бъде със самостоятелен монтаж. Определете също цвета, така че той да се вписва в цялостния интериор на банята. Формата му да съвпада с тази на тоалетната чиния -  и двете да са обли или ъглови. 

Какво ще срещнат потребителите по-долу

В гамата ни от мивки и умивалници ще срещнете огромно разнообразие по: 

 • форма;
 • размери;
 • цветове.

Също така, нашите продукти се отличават и по възможности за монтаж, функционалност и съответно достъпни цени! Само в Гауди ДС ще откриете най-високите технологии в областта на санитарията.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.70 от 104 отзива

Мивката и умивалника за баня са неразделна част от обзавеждането на съвременния санитарен кът и всеки човек поне по два пъти дневно прибягва до употребата им. Ето защо е важно да знаем видовете им и на какво да обърнем внимание по време на избора за да получим максимално удовлетворение и функционалност от новата ни покупка.

Мивките са ключов предмет в интериора на всяка баня. Тяхната роля е свързана с няколко основни действия от ежедневния живот, като миенето на ръцете, лицето или зъбите. Умивалниците са едно от нещата, които са се превърнали в неизменна част от нашия живот, което ни кара да забравим колко важни са те всъщност. Изборът на правилната мивка за баня е ключов, за да ви даде възможност да си осигурите максимален комфорт.

Мивка за баня

Какви видове мивки за баня има

Към момента, пазара може да предложи пет основни разновидности:

 1. Тип Лале - поради специфичната им форма, напомняща на лалето, идва и името им. Конструктивното изпълнение представлява умивалник поставен върху пиедестал, а формата най-често е закръглена.

 2. Окачен - керамичното корито стои окачено на стената и липсва пиедестала (ботуша) отдолу, а водопроводните и канализационни връзки се крият в стената.

 3. Ъглови - при недостиг на свободно пространство в повечето съвременни бани се изисква придобиване на специализирано ъглово оборудване, като по този начин се пести максимално пространство.

 4. Вградени - при изключителен недостиг на място се прибягва към подобни решения, които позволяват комбинация например с пералнята и в случая умивалникът се намира над нея. Не е най-добрата гледка, но при някои сценарии няма друг начин.

 5. Тип купа - има формата на купа и се монтира директно в плота, създавайки усещането, че това наистина е купа, поставена върху повърхността, без да се виждат никакви тръби или меки връзки. Изключително интересно и оригинално решение.

Как да избера

Умивалници за баня

След, като сте направили предпочитанието си спрямо горните критерии е време да пристъпим по-нататък към определянето на подходящата за нас покупка. Нужно е още да вземете предвид вида на монтажа. При по-широки пространства е възможно да изберете лалето или купата за вграждане в плот, а иначе остават останалите модели.

Конфигурацията е следващият елемент от подбора. Тук е нужно съвпадение на дизайна между коритото и смесителя за водата или най-малкото да има съвместимост. Смесителя да може правилно да се монтира върху керамичния прибор. За предпочитане е да се купят комплект.

Материалът на изработка е последния детайл в пъзела. Най-често се срещат предложения от керамика, фаянс, стъкло. Всеки е със собствени предпочитания, но материалът играе важна роля от гледна точка на здравината и лекотата на поддръжката.

Кои качества са ключови при мивките за баня

Освен самият монтаж, формата и цвета, е важно да наблегнете на някои ключови черти при избора си, които включват:

 • материал – най-разпространените варианти са от бял порцелан или санитарен фаянс, защото тези материали имат някои ключови предимства пред останалите, свързани с устойчивост срещу деформации и удари, а също така и удобство. Емайлираните чугунени умивалници също са много издръжливи и устойчиви на счупване, а и могат да бъдат оцветени в различни цветове, като червено или черно, за да паснат на всеки декор. Стъклото и различните видове метали, също могат да бъдат оформени в правоъгълни, квадратни, кръгли или други форми, както и да бъдат бели или цветни;

 • опции за съхранение – наличието на място за поставяне на кърпи, шампоан и четка за зъби е важно, защото в противен случай те ще бъдат свободностоящи и това ще предизвика неудобство при използването им. Смяната на умивалника е отличен момент да решите дали имате нужда от повече пространство. Шкаф с монтирана отгоре мивка е идеален, ако искате да постигнете мултифункционалност, а и придава завършен вид на банята. От друга страна, ако пространството ви е малко, можете да изберете класическа стояща мивка. Това по никакъв начин няма да окаже негативно влияние на стила на вашата баня;

 • стил - ремонтираната баня и новият умивалник могат драстично да подобрят цялостния стил на къщата и да добавят усещане за уникалност, което други стаи нямат. Когато избирате своята мивка, е важно да сте наясно, че тя трябва да бъде интегрална част от вашата баня и да бъде в сходен стил с тоалетната и другите аксесоари. В противен случай рискувате да смесите различните стилове.

На нашия сайт можете да откриете умивалници с малки или големи размери, като те варират от 30 см – 40 см до 60 см и повече. Моделите имат различни цени, като те се определят в зависимост от това дали мивките са дизайнерски и луксозни, както и от това доколко лесни и удобни са за монтиране. Съществуват и по-евтини варианти, които също са с гарантирано качество и са на германски, италиански и турски марки.

Защо да се доверя на Gaudi DS

Защото в онлайн магазина сме Ви приготвили само най-доброто от санитарното оборудване с най-високо ниво на качество, актуални и достъпни цени с гаранция и професионално обслужване. Квалифицираните ни експерти в областта са на ваше разположение за въпроси и консултации,  а също следете информационният ни бюлетин за да разберете първи кога стартират промо-кампаниите ни за да направите още по-изгодни покупки. Заповядайте при нас, очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Проекция към стената (mm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Ширина (mm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Отвори за смесител
Покажи по-малкоПокажи повече
Полупробити отвори за смесител
Затвори филтрите