Печки за баня

Оценка 4.70 от 30 отзива

Характерната особеност на отоплителните уреди за баня на ток от Гауди ДС е тази, че притежават определено ниво на влагозащита, като минимумът е IP24. В същото време, уредите за електрическо отопление за баня и за мокри помещения се характеризират с издължените си, но тесни корпуси, които на принципа на естествената конвекция за кратко време затоплят голямо количество въздух. Те имат прецизни терморегулатори, които включват и изключват уреда според зададената температура в помещението.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.70 от 30 отзива

За да се чувстваме добре в банята си през студените зимни месеци, помещението трябва да е затоплено поне до комфортната температура около 25 градуса по целзий. Ето защо за целта е нужно да подберем правилното за съответното пространство отоплително тяло. Нека разгледаме накратко видовете им и факторите за правилен избор.

Какви видове отоплителни тела за баня има

Често предпочитани са електрическите прибори или на локално парно, чрез циркулирането на гореща вода. Който и от двата варианта да предпочетете, няма да сбъркате, стига да вземете под внимание факторите, които обаче ще споменем малко по-долу.

Сред електрическите аналози, най-често се срещат конвекторните или рефлекторни уреди. Първите са изключително безшумни, поради специалната си влагозащитна система, не позволяваща проникване на влага или пръски във вътрешността на корпуса. Притежават терморегулатори за поддръжка на еднаква температура и въздухът през тях циркулира на естествен принцип.

Вторите са по-агресивните аналози, стоящи на високо, монтирани на стената или на специална стойка. Чрез своята ширина, за единица време успяват да затоплят голямо количество въздух, а излъчваната топлина е осезаем, дори и ако застанете на по-голямо разстояние от тях.

Вариантите за локално парно представляват тръбни лири със стенен монтаж, в повечето случаи стоящи във вертикално положение. Те имат изводи за топлата вода, от където тя навлиза в тялото и излиза охладена през втория. Те също са абсолютно безшумни и безопасни.

Кои са най-подходящи

Ако банята Ви е в завършен вид и липсват предвидени тръби за свързване на лира, ние Ви препоръчваме да използвате за отопление печка конвектор. При нея на естествен принцип циркулира затоплената въздушна струя, която излизайки нагоре вкарва студената отдолу, а повишената широчина позволява за секунда време нагряването на голям обем въздух. Корпусът в същото време не е много топъл и няма опасност от изгаряне или възникване на пожар.

В случай обаче, че в санитарния кът са предвидени изводи за тръбна лира, горещо Ви препоръчваме да я използвате защото тя Ви пести ток, докато парното работи и помещението ще е винаги топло.  Ако се отоплявате с рефлекторно тяло, на първо място се постарайте да подсигурите безопасността си от електричеството и пред него да няма нищо запалимо.

Как да избера

Най-важните условия при избора са:

  • Уредът да е способен да осигури нужната температура. Това става чрез правилното изчисляване на мощността му. В интернет могат да се срещат различни готови калкулатори, изчисляващи нужната Ви мощност. Ние обаче препоръчваме вземането на завишени стойности, поради случаите на много студени нощи или недостатъчна изолираност и големи нива на топлинни загуби;

  • Задължително новозакупеният уред да разполага с някаква IP степен на влагозащита. Това гарантира безопасността Ви и дълготрайната работа на продукта;

  • Постарайте се външността максимално добре и органично да се вписва с останалата част от оборудването;

  • Важно е корпусът да е изработен от материали, устойчиви на корозия, защото във влажните среди подобен показател е важен за дълготрайната красота на прибора;

  • Ако се отоплявате на електричество, вземете всички мерки за обезопасяване. Най-добрия вариант е да извикате специалист да извърши това.

Защо да поръчам от Gaudi DS

Защото винаги предлагаме най-изгодните цени и следим за високото качество на стоките, а също даваме и гаранция, позволяваща Ви да не се притеснявате за неработоспособността на прибора. В онлайн магазина получавате право на пробен период за да изпробвате новата си покупка и ако установите дефекти или решите, че искате да я върнете, ние ще Ви възстановим платената сума.

Ако изпитвате затруднения с пазаруването, не се колебайте да потърсите някой от експертите ни. Те с радост ще Ви помогнат в пазаруването и избирането на подходящ артикул. Потърсете ни дори още сега! Очакваме Ви!

Препоръчани продукти от каталога:

Име

Произход

Термостат

Серия

Цена

ADAX ECO 20 KET 2000W

Норвежки

Електронен

Eco Basic

299 лв.

ADAX ECO 06 KET P 600W

Норвежки

Електронен

Eco Basic

219 лв.

ADAX NEO WiFi NH 08 KWT 800W

Норвежки

WiFi

Neo WiFi

369 лв.

ADAX NEO WIFI NH 20 KWT 2000W

Норвежки

WiFi

Neo WiFi

479 лв.

ADAX ECO 06 KT P 600W

Норвежки

Механичен

Eco Basic

179 лв.

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Произход
Цвят
Термостати
Серия
Затвори филтрите