Дръжки за вана

Оценка 4.70 от 10 отзива
Филтри
Оценка 4.70 от 10 отзива

Грижата за безопасността в банята не е за пренебрегване. Както знаем, в помещението степента на влажност е доста голяма и предпоставките за подхлъзване и падане са големи. Ето защо в последно време се появиха специални дръжки, монтиращи се върху ваната. Нека разгледаме тяхното предназначение, видовете им и начините за монтаж.

дръжки за баня

Защо са необходими дръжките за вана

За да се повиши нивото на безопасност в санитарното помещение. При влизане или излизане от ваната е добре да се хващаме за тях за да сме уверени, че неволно няма да се подхлъзнем. Те са изключително красиви и с дизайн, съответстващ на съвременния интериор.

Особено препоръчителни са в случаите, когато банята се ползва от по-възрастни хора с намалена или затруднена подвижност. В тази връзка нека споделим малко статистика: над 48% от злополуките в живота се случват точно в баните. И 5% от паданията завършват фатално. Тези аксесоари са една добра застраховка за всеки човек, дори и ако помещението не е с голяма площ.

Какви видове има

Отличават се по своя дизайн и материал на изработка. Към момента се предлагат множество ергономични варианти с различни извивки и такива за отделните интериори - хайтек, ретро, винтидж и др. Така те лесно се вписват в цялостното обзавеждане и естествено се допълват към останалите аксесоари.

Разпространените модели са изработени от:

  • Черна стомана, които са и по-бюджетния вариант. По време на обработката им те могат да се боядисат в различни цветове или да са с хромирано покритие за по-естествен вид. Важно е обаче да споделим, че след 3-5 години, покритието започва да пада и се появява ръжда;

  • Неръждаема стомана - един от най-приемливите и трайни материали, изглеждащ като нов дълги години. Има множество различни варианти и изборът е голям;

  • Ако създавате луксозен стил, обърнете внимание на бронзовите изделия, медните, месинговите или среброто. Това са все цветни метали, придаващи красота, а изработката с тях е истинско произведение на изкуството.

Как се монтират

Много от моделите пристигат с дюбели и винтове за монтаж в комплектите си. В самата дръжка са предвидени специални отвори за прикрепване към стената. Процесът започва с налагането на продукта върху мястото, където ще се поставя и се отбелязват местата за пробиване на отворите.

Следващата стъпка е да разпробием с бормашина отворите, чийто диаметър предварително е съобразен с дюбелите. Налагаме после аксесоара пак по същия начин за да съвпадне с вече пробитите дупки, поставяме дюбелите в тях и завинтваме винтовете, пристягайки здраво с отвертка. За препоръчване е да се пробива във фугите между плочките.

Защо да се доверя на Gaudi-DS

Защото предлагането на висококачествено санитарно оборудване на достъпни цени е приоритетно за нас. Винаги се грижим клиентът да остане доволен от нас и пак да се върне, когато има нужда. Това го постигаме чрез създаването на изгодни условия, като въвеждането на тестов период за проба на покупката и възможност за връщане или подмяна при несъответствия, гаранция за качество от производителя, безплатна доставка при поръчки над 399 лв. и екип от експерти за безплатна консултация.

Всички тези нововъведения се харесват на клиентите ни и те пазаруват от нас с удоволствие защото пестят и няма риск от погрешна покупка. Заповядайте и вие в онлайн магазина Gaudi DS и се възползвайте от изгодните предложения на най-достъпни цени! Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Произход
Колекция
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Материал
Монтаж
Затвори филтрите