Гранитогрес за кухня

Оценка 4.71 от 35 отзива
Филтри
Оценка 4.71 от 35 отзива

Благодарение на особеностите на производството, гранитогресът се явява уникален продукт за подови и стенни повърхности в кухнята със своите страхотни свойства. Физическата и техническа му издръжливост, както и плътността му го правят един от най-подходящите за целта.

гранитогрес за под на кухня

Той се произвежда от смес каолинова глина. За да се придадът определени свойства на сместа се добавя кварц, минерални пигменти, оксиди на метали. В зависимост от пропорциите на компонентите, крайният материал придобива определени свойства, а сместа се пресира чрез свръхвисоко налягане, след което се изпича в пещ.

Какви са положителните страни на гранитогреса за кухня?

Той се явява сериозна конкуренция на естествения камък. Техническите му характеристики са на много по-високо ниво, а външно изглежда естествено, но и много по-привлекателно, отколкото  плочките от природни камъни. Най-важното техническо качество е високата му плътност и липсата на микропори. Това от своя страна на първо място го прави изключително здрав и устойчив на различните механични въздействия продукт, а на второ той не пропуска вода през себе си и е лесен за почистване.

Трябва също да се отбележи неподатливостта на материала към образуване на пукнатини и драскотини, за разлика от теракотните плочки.

Какво трябва да знаем при избора му?

В повечето от случаите, този тип продукт се използва, като подова настилка, тъй като е по-дебел от класическите плочи и съответно е по-здрав и устойчив на натиск, издържайки много килограми натоварване. Въпреки всичко обаче, при избора се вземат в предвид някои подробности, като например:

  • безопасност на използване, т.е. трябва да не са хлъзгави, така че е по-добре да изберете гранитогрес с матова, а не с гланцирана повърхност;

  • екологична чистота. Препоръчва се да избирате изделие, не съдържащо синтетични съставки в декорацията си;

  • качеството на материала, съответствието му със стандартите 3,4 и 5 или категориите PEI III, IV, V, които са предназначени за подови настилки във всички помещения, където се наблюдава повишена проходимост, включително и в кухнята.

Какви цветове може да откриете в нашия онлайн магазин?

В каталога ни ще откриете всевъзможни цветови решения за да имате по-голям спектър на действие, избирайки най-подходящите според вашите виждания цветови нюанси. Предлагаме, както едноцветни, така и комбинирани варианти за по-голяма гъвкавост при подбора.

Защо да се доверите на Gaudi DS?

Благодарение на коректността, качеството, ниските цени и индивидуалният подход към всеки клиент, през годините на присъствие на отрасловия пазар, Gaudi DS успя да се нареди сред лидерите на санитарното оборудване, залагайки на гъвкавите промоционални кампании и професионализмът на екипите, съдействащи за правилния подбор на подходящото обзавеждане за дома. Така, че не му мислете повече, а се свържете с операторите ни още сега!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Повърхност
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Качество
Затвори филтрите