Гранитогрес за кухня

Оценка 4.66 от 29 отзива
Филтри
Оценка 4.66 от 29 отзива

Благодарение на особеностите на производството, гранитогресът се явява уникален продукт за подови и стенни повърхности в кухнята със своите страхотни свойства. Физическата и техническа му издръжливост, както и плътността му го правят един от най-подходящите за целта.

Той се произвежда от смес каолинова глина. За да се придадът определени свойства на сместа се добавя кварц, минерални пигменти, оксиди на метали. В зависимост от пропорциите на компонентите, крайният материал придобива определени свойства, а сместа се пресира чрез свръхвисоко налягане, след което се изпича в пещ.

Какви са положителните страни на гранитогреса за кухня?

Той се явява сериозна конкуренция на естествения камък. Техническите му характеристики са на много по-високо ниво, а външно изглежда естествено, но и много по-привлекателно, отколкото  плочките от природни камъни. Най-важното техническо качество е високата му плътност и липсата на микропори. Това от своя страна на първо място го прави изключително здрав и устойчив на различните механични въздействия продукт, а на второ той не пропуска вода през себе си и е лесен за почистване.

Трябва също да се отбележи неподатливостта на материала към образуване на пукнатини и драскотини, за разлика от теракотните плочки.

Какво трябва да знаем при избора му?

В повечето от случаите, този тип продукт се използва, като подова настилка, тъй като е по-дебел от класическите плочи и съответно е по-здрав и устойчив на натиск, издържайки много килограми натоварване. Въпреки всичко обаче, при избора се вземат в предвид някои подробности, като например:

  • безопасност на използване, т.е. трябва да не са хлъзгави, така че е по-добре да изберете гранитогрес с матова, а не с гланцирана повърхност;

  • екологична чистота. Препоръчва се да избирате изделие, не съдържащо синтетични съставки в декорацията си;

  • качеството на материала, съответствието му със стандартите 3,4 и 5 или категориите PEI III, IV, V, които са предназначени за подови настилки във всички помещения, където се наблюдава повишена проходимост, включително и в кухнята.

Какви цветове може да откриете в нашия онлайн магазин?

В каталога ни ще откриете всевъзможни цветови решения за да имате по-голям спектър на действие, избирайки най-подходящите според вашите виждания цветови нюанси. Предлагаме, както едноцветни, така и комбинирани варианти за по-голяма гъвкавост при подбора.

Защо да се доверите на Gaudi DS?

Благодарение на коректността, качеството, ниските цени и индивидуалният подход към всеки клиент, през годините на присъствие на отрасловия пазар, Gaudi DS успя да се нареди сред лидерите на санитарното оборудване, залагайки на гъвкавите промоционални кампании и професионализмът на екипите, съдействащи за правилния подбор на подходящото обзавеждане за дома. Така, че не му мислете повече, а се свържете с операторите ни още сега!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Повърхност
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Качество
Затвори филтрите