Конвектори за баня

Оценка 4.50 от 6 отзива
за страница
Оценка 4.50 от 6 отзива

Отделете 10 секунди за да се запознаете по-добре с нашите продукти:

Все по-често конвекторните печки са предпочитани за отопление на банята, поради това, че те имат степен на влагозащита IP24, осигурявайки надеждна защита от проникване на влага, но те НЕ бива да се обливат с вода. Препоръчително е да са разположени на поне 1,3 м от източника на течност. Все пак по-долу ще разгледаме подробно какво представляват и значителните фактори при избора.

Какво представляват конвекторите за баня

Представляват отоплителни електроуреди, работещи на принципа на конвенционалните варианти, но с редица предимства пред тях и първото го обяснихме в уводната част на статията. Второто преимущество е икономията на електроенергия. Понеже работят на принципа на естествената конвекция, те не ползват допълнителен вентилатор за принудително движение на въздуха, от където идва и третото им предимство. Те са абсолютно безшумни.

Нагревателният им елемент почти не генерира шумове, а широкия им корпус може да загрява едновременно голямо количество въздух за единица време, с което бързо успява да стопли помещението. Най-важната екстра в тях е термостатът им, който е програмируем и се настройва каква температура да поддържа, включвай и изключвайки периодично уреда.

Как да избера

По-долу ще изброим важните параметри за правилния избор на нов конвектор за баня.

  1. Изключително задължително е устройството да притежава влагозащита поне със степен IP24. При тях корпусът е направен така, че да не позволява проникване във вътрешността на капки и влага.

  2. Препоръчваме да си вземете със стенен монтаж, който държи печката на разстояние от пода и няма опасност от нейното намокряне при случайно разливане на вода.

  3. За малък санитарен кът от няколко квадрата, мощността от 400-600 W е напълно достатъчна. Изключение правят разбира се големите помещения. За тях се насочете към по-мощните модели от 1,5 или 2 KW.

  4. При възможност вземете модел с тесен, но широк корпус. Така той ще загрява повече въздух за секунда, гарантирайки по-бързо стопляне на цялото вътрешно пространство.

  5. Ако заложите на електронното управление, намалявате вероятността от случайно завъртане на механичното колело за настройка на температурата.

Защо да купя от Gaudi DS

Защото в онлайн магазина предлагаме само качествени и дълготрайни продукти, ако те се експлоатират правилно и според предписанията на разработчика. Само ние Ви осигуряваме бързо и качествено обслужване, атрактивни цени без аналог и възможност да изпробвате покупката си вкъщи и при преценка да я върнете или подмените.

Имате колебания относно избора?! Свържете се с наш оператор и той веднага ще Ви насочи с правилните напътствия. Нашите екипи се състоят от висококвалифицирани експерти в областта и те мигновено ще Ви помогнат. Заповядайте, очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 299лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Произход
Цвят
Термостати
Серия
Покажи по-малкоПокажи повече