Фугиращи смеси

Оценка 4.75 от 4 отзива
Филтри
Оценка 4.75 от 4 отзива

Когато сме налепили плочките, последния щрих е полагането на фугиращи смеси. От практическа гледна точка - основната им цел е да хидроизолират и да попълнят разстоянията по между им. Не трябва да забравяме и естетическата страна, спирайки се на определен цвят, влияем много силно на цялостното впечатление. Именно поради тези причини не трябва да се неглижира избора им.

Защо е важно да използваме качествени фугиращи смеси?

Като с всяко друго нещо и в този случай, малкият детайл е от решаващо значение за цялостната картинка. Качествените фуги ще ви гарантират наситени и пълни цветове, цялост на материала, както и добра изолация.

Какви са рисковете при използването на некачествени продукти?

  • Избледняване с времето – загуба на пълнотата на цвета или пък частична/напълна промяна;
  • Пропуквания или пък разпадания на фрагменти след време (влошава или пък напълно заличава изолацията – особено голям проблем в банята);
  • Възможно просмукване на вода в стените, подовете, както и самите плочи.

Какви видове фуги има за плочки, гранитогрес и камък?

  • Еднокомпонентни (добавя се вода и се разбъркват);
  • Двукомпонентни (имат основа и катализатор, както и се добавя вода);
  • Еластични и твърди (от особено значение е, когато фугираме клинкер или пък големи размери (особено при външни условия), да търпи температурни разширения, защото именно той ги обира);
  • Варианти, към които се добавят добавки, имащи сребрист, златен или пък различен ефект.

Къде трябва да внимавате?

Най-важното за правилното полагане е да следвате стриктно препоръките на производителя. Той най-добре знае за правилното приложение на своите продукти, за какво стават и не стават те. Друг важен момент е измиването след полагането на материала – ако не спазваме инструкциите е възможно да се затрудним мнокократно в последващото премахване на ненужното или пък да нараним повърхността на плочите. Противно на разбиранията на някои от родните ни майстори, наистина важно е да се чете и мисли, преди да се действа. Бъдете особено внимателни с двукомпонентните.

Защо да се доверите на Gaudi DS?

При нас ще намерите многообразие от багри, ефекти и характеристики на артикули, които напълно ще покрият вашите нужди. Предложените от нас варианти на фуги за баня са с цени, напълно адекватни на техните спецификации. Работим само с качествени, сертифицирани производители, доказали своето име с множество изпълнени обекти. 

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Затвори филтрите