Лепила за плочки

Оценка 4.75 от 4 отзива
Филтри
Оценка 4.75 от 4 отзива

При ремонт на банята, полагане на настилка в коридора или пък редене на облицовка, имаме нужда от лепила за плочки. Това е всъщност компонента, който прави спойката между видимата част и основата. Съответно ясно съзнавате защо е толкова важно да е стойностен.

Защо е важно да ползвате качествени продукти?

Най-силният и точен аргумент е безпроблемната последваща експлоатация на налепените материали. Накратко, това са:

  • Адекватност спрямо температурните амплитуди (трябва да се използват материали за тези условия);
  • Подходящи характеристики за полаганите настилки/облицовки (има значение какъв материал ще лепим);
  • Сигурност в показателите на ползваните артикули (от изключително значение е това, което пише да отговаря на истината).

Какво значат показателите C* и за какво се използват?

Нека първо отбележим, че наличието на буквата E при всяко един от вариантите, означава, че може да се работи по-дълго време с него (няма да засъхне веднага), буквата F ще рече, че стягат бързо, S - деформирумост, съответно S1 е за теракоти, S2 за гранитогреси. Буквата T е за лепила с намалена склонност на приплъзване.

  • C1 – само за вътрешна употреба  върху подове. Само за теракоти с размери до 30х30, дебелина на слоя до 8мм;

  • C1T – само за вътрешна употреба, върху стени и подове за керамика – теракота и фаянс. Теракоти до 45х45 само вътре. Дебелина слоя до 15мм;
  • C2 – флексово. За лепене на гранитогрес на закрито, за широкоформатни плочи до 50х50. Водо и мразоустойчиво е. 
  • C2T – флексово. За вътрешна и външна употреба, идеално за открити площи (балкони, тераси), хидроизолири повърхности. Подходящо за деформируеми основи, както и фасади, високи натоварвания. Става при мозайки, стъклокерамики, твърди естествени камъни, клинкер;
  • C2TЕ - същото като C2T, но с удължено време за работа. Подходящо за плочки до 60х60.
  • C2TE S1 – супер гъвкаво. Това е лепилото за широко-форматните плочкки 80х80, 60х120, 80х160 и т.н. Водо и мразоустойчиво, за външни условия с резки темпаратурни промени. Както и за широкоформатни плочи, фасади на сгради, млад бетон (най-малко излят преди 3 месеца). Подходящо за мозайки, стъклокерамики, мрамори;
  • C2FT – гъвкаво. Супер бързо съхнещо, може да се фугира след 3 часа.

Тъй като информацията доста, за да Ви улесним ще сведем двата основните типа ползвани у дома и офиса: C1T за керамиката и C2T за гранитогресите. Това е всичко.

Защо да изберем Gaudi DS?

Ние предлагаме на своите клиенти ниски цени на лепила за плочки, естествен камък, клинкер, теракота и фаянс. Продуктите, които ще намерите при нас са сертифицирани, с доказан произход и от водещи марки. Освен добрите оферти, в които ще се убедите сами, предлагаме и безплатна доставка за град София. Gaudi DS е точния партньор за вашия проект!

 

 

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Затвори филтрите