Биде

Оценка 5.00 от 1 отзив
за страница
Филтри
Оценка 5.00 от 1 отзив

Всяка една по-голяма баня би изглеждала напълно завършена с наличието на биде в помещението. Освен чувствителното подобрение на личната хигиена, санитарният кът добива един доста по-тежък и интересен съвременен вид. Нека видим какво всъщност представлява този компонент, видовете на пазара и как да направим точния избор.

Какво представлява бидето

Биде

Допълнителен блок към оборудването на банята, състоящ се от керамична основа и прикачен към него смесител за вода с чучур. Предназначението му е за подобряване на личната хигиена и по специално за измиване на генеталиите след изхождане. Може да се регулира температурата и силата на водната струя според предпочитанието Ви.

Обикновено преди сядане се нагласява първо силата на течащата вода и нейната приемлива температура. За целта пуснете леко студения кран и постепенно топлия, едновременно проверявайки с ръка. На втория етап седнете върху керамичното корито и извършете процедурата по измиване. Може да използвате течен сапун или без него, по лично предпочитание.

Какви видове има

Допълнително биде

Налице са два основни – стоящи и конзолни бидета, висящи на стената. Последните се налагат по-убедително през последните години, защото изглеждат по-добре, не се натрапват и хигиената на пода в банята се подобрява значително. Съществуват също и разновидности по размер и цвят. Първите са компактни и стандартни модели, в зависимост от вместимостта на помещението.

Цветовете са най-разнообразни. От класическото бяло, до виолетов, зелен, оранжев, черен, сив, червен и техните нюанси. Има огромно разнообразие, позволяващо Ви максимално добре да комбинирате с останалите компоненти от цялостното оборудване.

Как да избера

Съществуват няколко стъпки, които ако ги спазите ще направите възможно най-правилният избор:

  1. Ако сте в процес на изграждане на санитарния кът, проверете дали самото пространство позволява поставянето на отделен модул в близост до тоалетната чиния. Стандартно, ширината е 330-400 мм, а височината 400 мм при стоящите и 300 мм при конзолните.

  2. Материалът на изработка е следващият етап. Двата основни използвани материала са фаянс и керамика. Тук следва да се има предвид, че първия е трудно да се различи от втория, дори и от експерт, особено при наличието на качествено външно покритие. В същото време обаче, вторият е значително по-скъпия вариант.

  3. Вземете правилния смесител за вода. Попринцип няма съществена разлика в обичайния за мивка смесител, но тук е предвиден специален аератор, даващ контрол върху водната струя. За предпочитане е вземането на едноръкохватков прибор, позволяващ регулиране на температурата с една ръка.

  4. Цветовия нюанс е следващата стъпка в избора. Той трябва да е съобразен с останалите компоненти и органично да се вписва в цялостния интериор. Добър вариант е вземането на комплектно оборудване, направено в единен стил.

  5. Формата трябва да е съвместима с тази на другите допълнения. Ако те са овални и без ръбове, то и новата Ви придобивка я вземете такава. И обратното, при ъглови форми се придържайте в същия стил.

Защо да се доверя на Gaudi DS

Защото в онлайн магазина ще Ви предложим изключително качество на продуктите, ще съдействаме за да вземете правилният за вас прибор и ще Ви предложим най-добрите цени на пазара. Още повече, че при нас получавате възможност да пазарувате по всяко време на денонощието, както от стационарния си настолен компютър, така и от смартфона или таблета докато пътувате.

Получавате достъп до екип от експерти в областта на санитарията, готови по всяко време да отговорят на запитванията Ви и да съдействат при затруднения с пазаруването. Ние сме винаги на ваше разположение и Ви очакваме! Заповядайте!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Проекция към стената (mm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите