Биде

Оценка 4.71 от 17 отзива
за страница
Филтри
Оценка 4.71 от 17 отзива

Всяка една по-голяма баня би изглеждала напълно завършена с наличието на биде в помещението. Освен чувствителното подобрение на личната хигиена, санитарният кът добива един доста по-тежък и интересен съвременен вид. Нека видим какво всъщност представлява този компонент, видовете на пазара и как да направим точния избор.

Какво представлява бидето

Биде

Допълнителен блок към оборудването на банята, състоящ се от керамична основа и прикачен към него смесител за вода с чучур. Предназначението му е за подобряване на личната хигиена и по специално за измиване на генеталиите след изхождане. Може да се регулира температурата и силата на водната струя според предпочитанието Ви.

Обикновено преди сядане се нагласява първо силата на течащата вода и нейната приемлива температура. За целта пуснете леко студения кран и постепенно топлия, едновременно проверявайки с ръка. На втория етап седнете върху керамичното корито и извършете процедурата по измиване. Може да използвате течен сапун или без него, по лично предпочитание.

Какви видове има

Допълнително биде

Налице са два основни – стоящи и конзолни бидета, висящи на стената. Последните се налагат по-убедително през последните години, защото изглеждат по-добре, не се натрапват и хигиената на пода в банята се подобрява значително. Съществуват също и разновидности по размер и цвят. Първите са компактни и стандартни модели, в зависимост от вместимостта на помещението.

Цветовете са най-разнообразни. От класическото бяло, до виолетов, зелен, оранжев, черен, сив, червен и техните нюанси. Има огромно разнообразие, позволяващо Ви максимално добре да комбинирате с останалите компоненти от цялостното оборудване.

Как да избера

Съществуват няколко стъпки, които ако ги спазите ще направите възможно най-правилният избор:

  1. Ако сте в процес на изграждане на санитарния кът, проверете дали самото пространство позволява поставянето на отделен модул в близост до тоалетната чиния. Стандартно, ширината е 330-400 мм, а височината 400 мм при стоящите и 300 мм при конзолните.

  2. Материалът на изработка е следващият етап. Двата основни използвани материала са фаянс и керамика. Тук следва да се има предвид, че първия е трудно да се различи от втория, дори и от експерт, особено при наличието на качествено външно покритие. В същото време обаче, вторият е значително по-скъпия вариант.

  3. Вземете правилния смесител за вода. Попринцип няма съществена разлика в обичайния за мивка смесител, но тук е предвиден специален аератор, даващ контрол върху водната струя. За предпочитане е вземането на едноръкохватков прибор, позволяващ регулиране на температурата с една ръка.

  4. Цветовия нюанс е следващата стъпка в избора. Той трябва да е съобразен с останалите компоненти и органично да се вписва в цялостния интериор. Добър вариант е вземането на комплектно оборудване, направено в единен стил.

  5. Формата трябва да е съвместима с тази на другите допълнения. Ако те са овални и без ръбове, то и новата Ви придобивка я вземете такава. И обратното, при ъглови форми се придържайте в същия стил.

Какви са предимствата на бидето за баня

Някои от основните предимства на монтажа на този допълнителен блок към оборудването на вашата баня са:

  • пестене на средства - използването на биде за баня премахва необходимостта от купуване на тоалетна хартия, която представлява ежеседмичен разход за всяко семейство. По този начин могат да бъдат възстановени почти всички разходи по покупката на самия аксесоар в период от около година;

  • повече чистота и хигиеничност - чрез употребата на този уред за миене драстично се намалява досегът на ръцете ни с бактерии и микроби, което означава и по-малка заплаха от различни видове болести. Неговото предназначение е доста свързано и с този аспект;

  • съхраняване на околната среда - използването на биде за баня означава окончателното спиране на употребата на тоалетна хартия или изразходване на по-малко количество. Това е добра новина не само от финансова гледна точка, но и от екоголична такава, защото може значително да намали изсичането на горите в световен мащаб. Това качество може да превърне бидето в аксесоар на бъдещето, който да бъде масово използван по целия свят.

На нашия сайт можете да намерите разнообразие от варианти на достъпна цена, които могат да имат различна форма (такава на купа или кръгла). Можете да се насочите и към електронните варианти, които са предназначени да увеличат допълнително усещането за комфорт.

Защо да се доверя на Gaudi DS

Защото в онлайн магазина ще Ви предложим изключително качество на продуктите, ще съдействаме за да вземете правилният за вас прибор и ще Ви предложим най-добрите цени на пазара. Още повече, че при нас получавате възможност да пазарувате по всяко време на денонощието, както от стационарния си настолен компютър, така и от смартфона или таблета докато пътувате.

Получавате достъп до екип от експерти в областта на санитарията, готови по всяко време да отговорят на запитванията Ви и да съдействат при затруднения с пазаруването. Ние сме винаги на ваше разположение и Ви очакваме! Заповядайте!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Произход
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Проекция към стената (mm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите