Фаянс за баня

Оценка 4.67 от 112 отзива

В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие, независимо дали търсите красиви плочки, които да се превърнат в част от декора, теракот за баня или точен модел от някоя от нашите серии. Друг фактор, по който да избирате е големината на моделите. В зависимост от нея, различните колекции, предлагат и различни цени. В долупосочената таблица може да разгледате най-често търсените размери, както и диапазона от цени, в който се движат. Независимо дали търсите декоративни плочки, с които да добавите свеж акцент или нещо по-семпло и изчистено, ще го откриете онлайн на Gaudi-DS. Разгледайте предлаганите размери и цените към тях и изберете нов теракот за своята баня още сега.

Виж още Скрий
Филтри
за страница
Оценка 4.67 от 112 отзива

Керамичните стенни и подови настилки са не само естетически привлекателен, но и много надежден материал за оформяне на "зоните с повишен риск" в нашите домове. Към тях се отнасят банята и другите ВиК помещения. В края на краищата, тук почти постоянно присъства влажност, температурни разлики, пара. Естетическата част не трябва да се пренебрегва – банята е едно от най-важните за нас помещения, тук освен да се къпем и релаксираме.

Какви видове плочки за баня има?

Лесно е да се загубим в огромното разнообразие от модели днес. Реално можете да изберете от множество имитации, форми, цветове, повърхности, стил, размери. Какво имаме в предвид?

  • Имитации – плочки, които имитират мрамор (както и всякакви камъни – травертин, оникс). Има други, които имитират дамаски, текстил, дърво, метал и други.
  • Форми – с правоъгълни и квадратни форми, напоследък станаха много модерни шестоъгълниците (хексагони), тип лего (снаждайки се по между си), с фаски.
  • Цветове – тук разнообразието е много повече от цветовете на дъгата – бели плочки за баня, бежови, лилави, зелени, тюркоазени, червени, сини, оранжеви.
  • Повърхности – най-често срещаните са матирани и гладки, полуполирани, грапави. Разбира се тук са множество модели с релеф под различна форма.
  • Стил – минималистичен, рустикален (например плочки имитация на автентична италианска теракота), мозаечни, детски плочки.
  • Размери – най-често срещаните са 20x50, 20x60, 25x40, 25x50, 25x60, 25x70, 25x75, 30x90. Разбира се  присъстват и множество други форми като малките 10x10, 20x20, или пък широкоформатницете 30x120, 40x120, 60x120, 60x180 и т.н.

Какви плочки да изберем?

Реално възможни са всякакви варианти. Както по отношение на стила и размера, така и по за повърхността и формата. Изберете желания от вас вариант и се убедете в качествата на избрания от вас модел, например това може да стане чрез консултация с наш дизайнер. Можете да намерите евтино решение или пък да е необходимо да инвестирате повече, за да получите желания от вас ефект.

Какво трябва да знаете при избора си на фаянсови плочки за баня? 

Влизайки в магазина и поглеждайки снимките с описанията в каталога, очите Ви се раздвояват от изобилието от цветове и композиции, спецификации и характеристики. Продавач-консултантите разбира се с радост ще Ви съдействат в тази нелека задача, но за да не се лутате безцелно в многообразието. Предварително трябва да сте наясно с някои въпроси:

  • За облицовка на каква и колко квадрата повърхност или част от нея ще се използва теракота. Изискванията за стенните и подовите са малко по-различни (стенните основно са гладки и не могат да издържат на големи натоварвания);
  • Цветово решение. То зависи от осветеността, размерите и личните предпочитания;
  • Характеристиките, необходими за помещението (устойчивост на химични влияния, влагоустойчивост и износване).

Какво ще намерите при нас? 

Разнообразието от цветови варианти и ефективни рисунки е широко, така че имате доста голям каталог със снимки и описания към тях за постигане на желания дизайн. При нас ще намерите последните тенденции за дизайн, ще ви предложим и чудесни идеи. Gaudi DS  е вносител на плочки от Италия, Испания, Турция, Германия и много други. Качеството е на топ ниво, работим само с доказани производители. Съответно можем да предложим много добри цени за топ продукти.

Каква техническа информация е добра да знаем за тях?

Тук накратко ще опишем какво е важно да знаем при поставянето на плочките.

Как се изчистляват?

Програмите, с които работим задават много точни параметри на необходимата фира. Майсторите обикновено залагат от 10% до 30% - тук факторите, които влияят са – общо количество, размер на плочата, трудност на оформлението. Ние препоръчваме да имате по-голяма фирма, например оставете си по 1-2 квадрата от цвят след като приключите банята си. Не се знае при нежелана авария дали ще може да откриете отново вашия модел.

Как се лепят и фугират?

Изключително важно е да се ползват качествени лепила при поставянето на плочите. Това е необходимо, защото в последствие е възможно отлепяне, пропадане и надигане. Реално разликата при изполването на изключително качествени лепила в сравнение с най-ниското качество предлагано на пазара е около 4лв./м2. Вие бихте ли рискували  плочките, които многократно надхвърлят тази сума и изобщо целия си ремонт. Абсолютно същото се отнася и за фугите – изберете фуги, които могат да поемат съответното натоварване, а не да се напукат.

Кои са най-често търсените размери и в какви ценови диапазони се движат?

РазмерПриблизителна цена на квадратен метър
20х50От 18 до 40лв./м2
20x60От 18 до 40лв./м2
25х70От 24 до 40лв./м2
30х60От 22 до 60лв./м2
30x90От 30 до 60лв./м2
60x120От 30 до 100лв./м2

Защо да се доверите на Gaudi DS?

Gaudi DS предлага качество на най-високо ниво, а цените са най-ниските - водещите фактори при определяне на мястото за пазаруване. В Gaudi DS разполагаме с над 2000 модела различни модела теракотни и фаянсови плочки за санитарни площи с различни шарки, гланцирани, матирани, релефни, работим в средния към висок сегмент плочи. Контролираме качеството на стоките си, защото ежегодно посещаваме изложения в Италия, Германия, Испания и Турция. Така винаги можем да предложим най-доброто съотношение цена/качество.

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 299лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Повърхност
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите
ContactОбади се