Плочки за баня

за страница
Филтри

Изборът на фаянс за банята не е лесна задача. Когато правите ремонт, трябва да изберете теракот, на който ще се радвате дълги години. Тук можете да откриете много разновидности за вашата баня, както и варианти на дизайнерски, нестандартни модели, които са в различни цветови гами.

Обзавеждането на банята е цяла философия. Когато се заемем с него, трябва да се постараем да не пропускаме абсолютно нищо, за да бъде тази зона от жилището красива, комфорта и уютна. Използваме стаята по няколко пъти на ден, което е достатъчна причина да дадем максимума от себе си, за да я обособим по един наистина практичен и модерен начин. В този раздел на магазин Gaudi-DS ще откриете топ предложения за плочки, с които санитарното помещение ще бъде преобразено. Те са качествени, актуални и налични в разнообразни материали за изработка, размери и цветове.

В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие, независимо дали търсите красиви плочки, които да се превърнат в част от декора, теракот за баня или точен модел от някоя от нашите серии. Друг фактор, по който да избирате е големината на моделите. В зависимост от нея, различните колекции, предлагат и различни цени. В долупосочената таблица може да разгледате най-често търсените размери, както и диапазона от цени, в който се движат. Независимо дали търсите декоративни плочки, с които да добавите свеж акцент или нещо по-семпло и изчистено, ще го откриете онлайн на Gaudi-DS. Разгледайте предлаганите размери и цените към тях и изберете нов теракот за своята баня още сега.

плочки за баня

Как се избират плочки за баня

Изборът на фаянс за тоалетна и баня не е никак лесен. Необходимо е да помислим за много неща, също както и да вземем под внимание фактори като:

 • Площта на санитарното помещение;

 • Неговите архитектурни особености;

 • Заделения бюджет;

 • Нивото на практичност на подовото и стенното покритие;

 • Особеностите на жилищния интериор и др. 

Разнообразни видове ще успеете да откриете в онлайн магазин Gaudi-DS, където има стенни и подови покрития на ниски цени. Всички налични модели фаянс са модерни и луксозни, което ги прави идеалното решение за всяко едно санитарно помещение. 

Какви видове има в раздела

Голямото разнообразие винаги е било фактор за успешната покупка на плочки за баня и тоалетна. Когато пред себе си имаме различни по вид решения, ще можем да извършим предстоящата селекция бързо, лесно и приятно. В раздела Ви очаква каталог с качествени и актуални решения за фаянс, които са финансово изгодни и с гарантирано дълъг срок на експлоатация. От Gaudi-DS представяме на Вашето внимание следните видове плочки за баня:

 • Произход - български, испански, италиански, молдовски и немски;

 • Повърхност - мозаечна, гланцирана, грапава, калибрована, матирана, на вълни, полирана, некалибрована, релефна и полуполирана;

 • Вид - шестоъгълни, травертин и детски плочки за баня;

 • Стил - Рустик, минимализъм, винтидж, класически, с флорални елементи, с геометрични фигури и др.;

 • Имитация - камък, дърво, метал и др.;

 • Цвят - бежов, сини, тюркоазени, червени, бели, зелени, оранжеви, сиви, кафяви, шарени, антрацит и др.;

 • Производител - Alcor, Aparici, Bien Ceramics, Ceranosa, Decovita, Karaben и др.;

 • Размер - 20/25, 20/30, 25/40, 20/50, 20/120, 30/90, 60/60 и др.

Плочките, които имаме в санитарните помещения, трябва да са хубави, да отговарят на големината на помещението, също както и да позволяват тяхното лесно и безпроблемно почистване. В раздела ще откриете красиви, цветни предложения, които са едновременно качествени и евтини. 

На кои характеристики трябва да отговарят

Когато избираме плочки за баня, трябва да обърнем внимание на всяка една тяхна характеристика, за да бъде изборът ни успешен. За да осъществим основната си идея, е добре също така да имаме на разположение и богато разнообразие от продукти, които да са и финансово достъпни. Такива има в този раздел, като преди да извършите поръчка, е нужно да насочите вниманието си към някои по-основни параметри.

Видът повърхност, върху която ще слагате фаянса

Ако става дума за плочки за баня за под, те трябва да издържат големи натоварвания. Това означава, че е добре да се спрете на висококачествен фаянс, с добра износоустойчивост. 

Цвят и дизайн

Визията на плочките трябва да е красива, да кореспондира с предпочитанията Ви за естетика, също както и да пасва добре на общия интериор в жилището. Актуалните тенденции са свързани с изчистените и семпли решения, които правят престоя в санитарното помещение приятен, спокоен и пълноценен.

Устойчивост и здравина

Колкото по-устойчиви на всякакви влияния са плочките в санитарното помещение, толкова по-бавно ще се износят. Акцентирайте върху това и не правете компромиси с фаянса за баня и тоалетна. Обърнете внимание и на тяхното правилно поставяне, избирайки качествено лепило и фугин за монтажа.

Кои са най-търсените размери

Определянето на точния размер при покупката на фаянс за санитарни помещения е сред първите неща, за които трябва да помислим. Ако сте се насочили към малки плочки, вероятно става дума за помещение с ограничена площ. Големите и релефни модели пък са подходящи за по-големи бани и тоалетни, които позволяват и творчески подход при облицоването на стените и пода. В таблицата по-долу ще откриете ориентировъчни стойности на най-често търсените модели фаянс. 

Размер 

Приблизителна цена на квадратен метър

20х50

От 18 до 40 лв./м2

20х60

От 18 до 40 лв./м2

25х70

От 24 до 40 лв./м2

30х60

От 22 до 60 лв./м2

30х90

От 30 до 60 лв./м2

60х120

0т 30 до 100 лв./м2

Не забравяйте, че цветът на плочките за баня и наличните шарки са също от много голямо значение за крайния резултат. Например светлите тонове правят стаята визуално по-просторна, а тъмните стесняват стаята и ѝ

 придават изисканост. Заложете на уникалните предложения в раздела и реализирайте интериорните си идеи. 

Чести въпроси за фаянс за баня

Кои са най-популярните материали за плочки за баня?

Отговор: Най-популярните материали за плочки за баня включват керамика, порцелан, стъкло и естествен камък. Керамичните и порцелановите плочки са изключително популярни заради своята издръжливост, водоустойчивост и разнообразие от дизайни. Стъклените плочки предлагат модерен и изискан вид, докато естествените камъни, като мрамор и гранит, придават елегантност и природна красота на банята.

Как да избера правилния размер на плочките за баня?

Отговор: Изборът на размер на плочките за баня зависи от големината на пространството и вашия предпочитан стил. За по-малки бани, по-малките плочки като 10x10 см или 15x15 см могат да създадат илюзия за по-голямо пространство. По-големите плочки като 30x30 см или 60x60 см са подходящи за по-големи бани и могат да придадат по-солиден вид. Важно е да се помисли и за големината на фугите между плочките, което може да повлияе на крайния резултат.

Какви са предимствата на керамичните плочки за баня?

Отговор: Керамичните плочки са изключително популярни избор за банята поради редица предимства. Те са издръжливи и устойчиви на влага, което ги прави подходящи за влажни среди като банята. Керамичните плочки са също така лесни за почистване и поддържане. Те са налични в голямо разнообразие от дизайни, цветове и текстури, което ви позволява да създадете уникален и персонализиран вид за вашата баня.

Как да подбера подходящия цвят на плочките за баня?

Отговор: Изборът на цвят за плочките за баня зависи от вашия стил и предпочитания. Светлите цветове като бяло и кремаво правят банята по-светла и просторна. Тъмните цветове като черно или тъмносиво могат да придадат на банята модерен и елегантен вид. Също така можете да изберете цветни плочки или да комбинирате различни цветове и модели, за да създадете уникален и живописен дизайн.

МатериалИздръжливостВодоустойчивостЦена
КерамикаСреднаДаПриемлива
ПорцеланВисокаДаПо-висока
СтъклоНискаДаПо-висока
Естествен камъкВисокаДаВисока

Защо да се доверите на магазин Gaudi-DS

Има няколко причини, за да ни се доверите. Запознайте се с тях и се възползвайте от онова, което имаме да Ви предложим:

 1. Винаги голям асортимент от продукти за баня - над 2000 модела теракотни и фаянсови покрития;

 2. Качествени и съобразени с модните тенденции решения, които са обект на постоянен контрол от наша страна;

 3. Успешно партньорство със световно известни производители на фаянс; 

 4. Конкурентни цени;

 5. Индивидуален подход към всеки един клиент и проект;

 6. Отлично консултиране;

 7. Бърза и точна доставка; 

 8. Удобна платформа за пазаруване. 

От Gaudi-DS напълно разбираме стремежа на всеки един от Вас да се сдобие с първокласни плочки за баня, с чиято помощ да преобрази визията на санитарното помещение. При преустройството на тази зона от дома е важно да имате добри идеи, които впоследствие и да реализирате. Доверете ни се напълно, защото ние ще отговорим напълно на изискванията Ви за качество, практичност и изгодни цени. Такива, каквито можете да си позволите, за да извършите промените безпроблемно. 

За полагане и лепене на теракот се изискват специални умения, но при повече желание можете и сами да се справите с помощта на правилните инструменти, като маламашка и нивелир. Внимавайте за драскотини и правилната направа на фугите, за да не се получат изкривявания след това. Възползвайте се от намаленията и вземете избрания от вас модел фаянс на промоция.

Не пропускайте да разгледате всяко едно от предложенията на сайта и бъдете взискателни към обзавеждането на санитарните помещения. Ние от Gaudi-DS сме винаги до Вас, готови да Ви помогнем с добри идеи и продукти на изгодни цени!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Повърхност
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите