Статични паравани за баня

Оценка 4.70 от 57 отзива
Филтри
Оценка 4.70 от 57 отзива

Статични паравани за баня

Най-елементарното, същевременно едно от най-евтините и елегантни решения за ограничаване на водата в банята е чрез статични паравани за баня. Изключително семпли като дизайн – класическата визия, обикновено се състои от едно стъкло и два държача или П-образна лайсна. Разбира се при по-голяма широчина се слагат допълнително укрепващи лостове – разположени перпендикулярно на стъклото или пък под ъгъл от 45 градуса.

Характеристика на статичните паравани

Тези статични паравани, с колкото и семпло устройство да са могат да имат и доста други разнообразни екстри, например – закачалки или лостове за кърпи, стъклени полици, както и например всякакви видове рисунки по стъклото. При статичните паравани е хубаво, че те не само ограничават водата, но и чрез разнообразните вариации, които марките на пазара предлагат, качествените модели могат да подобрят и освежат облика на цялото помещение. Размерите им са от по-малки широчина например 40см – 50 см, до средни ( 60см, 70см, 80см ), както и по-големите 90см, 100см, 110см. Дебелината на стъклото може да варира, като стандартното решение е 8мм. Желателно е да са изработени от закалено стъкло. Когато се монтират, се прикрепят с уплътнители към стената и пода за максимално задържане на водата в отделеното пространство. Уплътнителите могат да бъдат силиконови или магнитни. При поставянето на статичен параван е необходим укрепващ държач, но ако се комбинира с вратичка, която е разположена на 90 градуса, монтирането може да стане и без лост.  Изключително добре се комбинират с лентови отводнители – поставят се перпендикулярно на стъклото и по този начин се ограничава водата на 100% ( отводнителят трябва да обхваща цялото пространство от стъклото до отсрещната стена ). Стандартната им височина е около 190см, разбира се срещата се и други варианти. 

Какви видове паравани за баня ще откриете на Gaudi DS?

Ние знаем колко е важно всеки елемент от една баня да бъде подбран с внимание и съобразност с останалата част от помещението. Точно затова се стремим да предложим на клиентите си множество разновидности на статичните паравани, на най-добри цени, за да може да изберете най-подходящия модел. Ето някои от продуктите, които ще намерите на онлайн магазина ни и сред тях ще имате възможност да намерите най-подходящия акцент към помещението ви:

  • Стационарен параван - това е оптималното решение за сепариране на малка баня. Абсолютно успешно отделя помещението и запазва водата от преливане в сухата част. Стационарните прегради варират в размерите си, като стигат до по-тесни (65-67 см) до по-широки, стигайки до 115-117 см. Височината в повечето случаи е стандартна - 195 см.

  • статична преграда със стационарна и люлееща част - изградени са от две част, за максимално ограничаване на водата. Повечето модели са реверсни, което значи, че могат да се отварят както от ляво надясно така и обратното. За по-голяма сигурност, при монтажът се поставя и допълнителен телескопичен държач към стената.

  • статична преграда за душ кабина - има голямо разнообразие в размерите. Произвежда се от 6мм темперирано стъкло и е обхванато с магнитно уплътнение. Профилите, както и държачът са хромирани. Може да се монтира както самостоятелно, с помощта на държач откъм стената, така и в комбинация с вратичка за цялостен облик на душ кабината.

  • преградно стъкло- има разлика в широчината на моделите, варира от 70 см до 90 см. Монтират се с вградена стойка за кърпа, а самото стъкло е 6-милиметрово, с хромиран алуминиев профил и обков. Тук не е необходим закрепващ лост, заради държача за кърпи, които придържа стъклото. В противен случай, допълнителен поддържащ лос е препоръчителен при стъкла с размери над 90см.

Филтри

Производител
Размер (cm)
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят на стъклото
Профил
Врати
Покажи по-малкоПокажи повече
Изчисти филтрите