Студоустойчив гранитогрес

Оценка 4.71 от 51 отзива
Филтри
Оценка 4.71 от 51 отзива

Външен гранитогрес

Керамичните плочки – на пръв поглед перфектен, изпитан материал за облицовка на стени и подове на бани и кухни. Но защо те бяха изместени от техния събрат – гранитогреса. Каква е причината? Особености при избора. От къде да си ги купим? На тези въпроси ще отговорим в редовете по-долу.

 студоустойчив гранитогрес за тераса

С какво е по-различен външния гранитогрес

Този тип е подходящ за всякакви природни условия – красив е и в същото време абсолютно не е капризен, много е здрав, устойчив на абразия, не се страхува от влага, химия, механични натоварвания. Тоест, високите експлоатационни характеристики определят популярността на този материал. Той е с много плътна структура. По устойчивост на износване и твърдост стои наравно с гранита, кварца и дори корунда.

Най-съществената разлика от плочките се състои в технологията на производство. Оцветяването е в цялата дълбочина, така че ако горния слой бъде надраскан, почти няма да се забелязва, защото отдолу текстурата и цвета са абсолютно същите. Дори и най-дълбоките драскотини ще са малко забележими за обикновения минувач. А това е много важно за да може цялата настилка да изглежда, като нова в продължение на целия си експлоатационен период.

Обикновеният теракот при най-малката драскотина оголва основата си, тъй като той е оцветен само отвън. Теракотът, принципно се боядисва на по-късен етап, вече върху готовата нормална основа.

Предимствата са следните:

  • Нулева водопоглъщаемост;

  • Устойчив е на ниски температури;

  • На въздействието на химикали;

  • Якост на огъване;

  • Издържа на механични натоварвания и удари.

Какво е важно да знаем, избирайки външен гранитогрес

студоустойчив гранитогрес за двор

При избора е важно да се съблюдава дебелината на плочата да е не по-малко от 10 мм. Това са доста тежки, но и здрави елементи, способни да издържат на сериозни динамични натоварвания. Линейните размери се подбират с оглед на площта за покритие. Принципно са предпочитани големите плочки, тъй като покриването става по-бързо.

Цветът се определя от архитектурния облик на сградата, пред която ще се полага материалът. Цветът трябва да се хармонизира с оформлението на фасадата и верандата. За това производителите пускат повечето базови нюанси.

Защо да изберете Gaudi-ds

В онлайн магазин Gaudi-ds гамата от санитарно оборудване постоянно се обновява и вече разполагаме с над 3000 продукта на склад, които са 100% оригинални с гаранция за качество на неустоими цени с кратки срокове за доставка, професионално обслужване и преференциални условия. Така, че свържете се с нас още сега и няма да съжалявате.

Популярни търсения: екстериорни, външно полагане

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Размер
Качество
Тип
Приложение
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите