Огледала за баня

Оценка 4.70 от 67 отзива
за страница
Филтри
Оценка 4.70 от 67 отзива

Съвременното санитарно помещение не е само място, където се ходи по лична нужда, но и пространство за усамотение и лична хигиена. В тази връзка, огледалата за баня вече са задължителни и без тях се нарушава функционалността и принадлежността на помещението. Нека разгледаме малко повече нюанси относно избора, предлаганите видове, как се използват и т.н.

огледало за баня

Има ли разлика между огледалата за баня и обикновените решения

Много хора решават да поставят огледала за баня в санитарното си помещение, които са предназначени за кухнята, хола или друга стая. Това обаче добра идея ли е и какви са различията? Знаете ли, че санитарният кът е мястото, където е най-влажно, в сравнение с всички други стаи, което увеличава риска от неволно бутане и счупване на стъклото върху плочките. Ако то е изработено от обикновено стъкло, от което се правят другите разновидности, при падането на пода, стъклото ще се разпръсне на различни остри парчета, които лесно могат да наранят човек.

За да се предотврати подобен инцидент, огледалата за баня обикновено се изработват от закалено стъкло, което е предварително обработено по термичен и химичен път. Това значително го е заздравило, а при падане и счупване, то се разпада на много малки парчета, които не са толкова остри и опасни. Ето защо, не е добра идея да използвате обичайни варианти, които са предназначени за останалите помещения от дома.

Къде трябва да се монтират

Онлайн магазинът на Гауди предлага широко разнообразие от модели, сред които:

 • с нагреватели за подгряване;

 • с led осветление;

 • козметични.

Възползвайте се от по-малките или по-големите продукти, в зависимост от мястото, с което разполагате. Също така, за да удовлетворим напълно нашите клиенти, изберете между по-евтини и по-скъпи варианти. Какъвто и да е вашият избор обаче, важно е огледалото за баня да бъде правилно монтирано. При обикновените модели това става лесно с равномерно разпределен по гърба силикон. При по-иновативните видове имаме, където имаме нужда от ток, заради подгряването по-добре потърсете специалист.

Обикновено огледалата за баня се монтират над мивката, където се мием, оглеждаме и гримираме. Това все пак е мястото, където полагаме грижите за личната си хигиена и за да знаем как изглеждаме, трябва да се огледаме някъде. Другото удобно място за поставяне са вратите на шкафовете. Така след употреба и затваряне на вратичката, веднага се оглеждаме набързо. Подобен метод дори има и друга положителна страна - получава се визуално разширение на помещението и усещане за пространственост.

Доста често дизайнерите избират да ги монтират на стената, като по този начин, освен декоративния ефект, се постига и подобрение на дизайна. Последният ефект е особено забележим, при наличие на допълнително осветление, чиито цветове могат да се сменят.

Каква е тяхната функционалност

Всяка сутрин, веднага щом станем от леглото и се облечем, трябва да отидем да измием очите си и да си направим подходяща прическа, дамите да се гримират и приведат в приличен вид. Огледалата за баня са най-важното средство за оглеждане и те са наши помощници при оправяне на тоалета и личната хигиена. Въпреки това те имат и друга функция - важен елемент са от цялостния дизайнерски проект на помещението и изборът им трябва да е такъв, че хармонично да се вписват в общия интериор.

На какво трябва да се обърне внимание при избора

За да се превърне огледалото за баня в неизменен елемент от обзавеждането, трябва да отделите нужното време за правилния избор. Нека Ви помогнем с някои особености, на които е важно да се обърне внимание.

 1. Форми - обикновено те са кръгли и квадратни. В голяма част от случаите, дизайнерите използват овалните решения. Въпреки това и квадратните намират приложение в помещенията с правоъгълна мивка или нестандартни форми на плочките;

 2. Размери - не се старайте да покриете цялата стена с големи размери. Ако помещението е с ограничени размери, вземете средно голямо огледало за баня. Широчината е важно да бъде колкото тази на умивалника, а височината да е удобна на най-високия член от семейството;

 3. Колко броя трябва да са - за малките и тесни бани, отговорът е ясен - едно огледало за баня е достатъчно. За по-просторните помещения, ако са предвидени две или повече мивки за миене, редно е над всяка от тях да има по един прибор за оглеждане;

 4. Осветление - първият вариант е с налични една или две лампи в горните ъгли, които могат да се позиционират по желание. Вторият вариант е чрез използване на скрито LED осветление. Използва се специална лента, която се залепва от вътрешната задна страна.

Има ли значение дизайнът на рамката 

Всички знаем, че влажността в санитарното помещение е най-висока и там всички мебели и уреди са подложени въздействието на влагата и водата. Ето защо, когато правим своя избор на огледала за баня, трябва да обърнем внимание на материала, от който е изработена рамката. Най-подходящите материали са: неръждаемата стомана, пластмасата или хромираният метал. Добър вариант също е и покупката на решение без рамка.

Ако харесвате дървения материал и искате рамката да е направена от дърво, то трябва да е предварително обработено и третирано със специални масла и препарати, които да го предпазват и защитават от агресията на влагата и водата. Така дълго време дървото запазва автентичната си външност и здравина, а нуждата от обслужване от Ваша страна е минимална.

Какви видове се предлагат в Gaudi DS

В онлайн магазина на Гауди са достъпни малки и големи, модерни, луксозни и евтини огледала за баня с нагревател и възможност за подгряване и подсушаване. В раздела още ще откриете модели: 

 • За тоалетна;

 • За коридор;

 • За стена;

 • Смарт с тъчскрийн;

 • Ъглови и овални;

 • Подвижни;

 • Увеличителни;

 • Козметични и каквито други се сетите.

При нас, в онлайн магазина, още ще откриете и модели с подгрев, цели комплекти, декоративни и лепящи се огледала за баня, така че да създадете най-съвременното и модерно санитарно помещение по свой вкус и желание. И всичко това на изключително евтини цени и с най-добро качество.

Кои са най-купуваните модели

Име

Материал

Размер

ESPE с нагревател против замъгляване 

PVC (водоустойчив)

80 см.

ESPE кръгло с LED осветление

PVC (водоустойчив)

195 лв.

Кръгло Gedy с черна рамка

Стомана

60 см.

ESPE с LED осветление 

PVC (водоустойчив)

55х80 см.

С LED осветление, touch screen

80х80 см.

С LED осветление, infinity touch screen 

50х70 см.

В случай, че имате трудности в избора, въпреки описаните по-горе напътствия и съвети, свържете се с наш представител и ние ще Ви помогнем да направите най-добрия избор. Нашите оператори и майстори са от дълги години на пазара и имат голям практически опит и нужното образование, така че със сигурност могат да Ви бъдат полезни и то напълно безплатно. За да се възползвате, заповядайте в онлайн магазин Gaudi-ds.com и изберете един от предложените канали за комуникация с нас. Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Широчина
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите