Термостатни смесители

Оценка 4.70 от 20 отзива

Кога е необходим смесител с термостат

Ако Ви е омръзнало всеки път когато си миете ръцете или се къпете да настройвате ръчно подходящата температура на водата, то доверете се на автоматичната термостатна батерия. 

При използването на такава липсва неприятният момент от рязка смяна в температурата на водата. Употребата на такъв уред е много удобно решение за баня и за мивки при кухненско оборудване особено ако често ви се налага да миете съдове там. Несравнимо е и удобството, което идва, когато замените механичния смесител на душ батерията, с вграден термо такъв. Задавайки точните градуси, не е необходимо през цялото време на къпане да настройвате батерията, за да уловите желаната температура.

Какви са предимствата

С подобен термо прибор, няма да се налага постоянно да регулирате температурата на водата от крановете на термостатичния смесител, а той ще го прави автоматично за Вас. 

Ако ще използвате термостатичния смесител при пълненето на вана, удобството е предимство номер едно. Единственото, което се изисква от вас е да нагласите термостата на желаната от вас температура и необходимостта от постоянното проверяване на водата, изцяло изчезва. С времето мнението на хората за смесителите на вода с вграден термостат става все по-добро и този тип механизми изместват установените модели, превъзхождайки ги с по-голяма устойчивост, незаменимо удобство и огромна гама от марки и разновидности в дизайните и цените. Не на последно място стои фактът, че чрез термостата пестите, защото изразходвате толкова вода, колкото ви е необходима,  именно защото не се налага да  нагласяте желаната температура докато тя тече.

Какво ще срещнат потребителите по-надолу

В нашия онлайн магазин можете да разглеждате измежду множеството модели смесители с термостат на добри цени и също да се възползвате от промоциите към тях. 

Продуктовата гама на Гауди ДС е достатъчно разнообразна за да откриете в нея модели: 

 • за мивка;
 • за вана;
 • за душ;
 • вградени.

Така спрямо нуждите в банята ще можете да изберете и подходящата термобатерия, която да допринесе за максимално удобство.

Виж още Скрий
за страница
Филтри
Оценка 4.70 от 20 отзива

Основният проблем на почти всички видове смесители е зависимостта им от налягането на водата и промяната в подаваната температура. Стабилността му е трудна и именно оттук произтичат и някои проблеми – от чешмата потича по-хладна, а после по-гореща вода. С това разбира се можем да се примирим, но не завинаги – ако приемем, че разликата в налягането на студената и топлата вода от време на време може да бъде съществена, то не се очертава добра картина. Подобни проблеми с лекота се решават чрез термостатен смесител, за който ще говорим в статията.

 

Какво представлява тази система?

По принцип, тези продукти работят много просто, защото цялата им тайна се крие в специалния клапан, реагиращ на промяната на потока в едната от тръбите и едновременно променящ другия – това той го прави според предварително зададените режими на работа, следейки през цялото време температурата на водата.

 

Много важно за този тип системи е, че простотата на конструкцията им гарантира дълъг експлоатационен период и по-евтин ремонт.

 Душ система с термостатен смесител

Преимущества и недостатъци

Предимства

 • Икономичност. Спестявате топла вода, тъй като не губите време за настройка на температурата. Крайният резултат — намаляване на общия разход.

 • Абсолютна безопасност. Ръчното регулиране на температурата на струята не винаги изключва възможността от изгаряне. Термостатният смесител няма да допусне прегряване над зададената стойност.

Недостатъци

Един от основните недостатъци на тези аксесоари е тяхната относително по-висока цена, спрямо конвенционалните модели. Но тук трябва да се разбере, че надплащането дава по-високо ниво на комфорт и сигурност на системата.

 

Какви видове има?

 • За мивка

 • За вана

 • За душ

 • Вградени

 

Как да направим правилния избор?

Подобни устройства се различават по типа на работа:

 

 • Електронни

Те са оборудвани с течнокристален екран, на който се изобразява температурата в момента. Характерното за тях е, че работят на батерии или с адаптер, което може да създава и неудобства.

 

 • Механични

При този вид, зададените параметри се регулират с помощта на клапан. Затова тези модели не се нуждаят от захранващи източници.

 

Изборът трябва да се ръководи изключително от желанието и възможностите на клиента.

Кои фактори са важни при избор на термостатни смесителни батерии?

 В сайта ни ще откриете богат избор от термостатни батерии. Как обаче да изберете най-подходящата възможност? От онлайн магазин Gaudi Ds ви представяме няколко основни характеристики, които да вземете предвид при избор на термо смесители за баня или кухня. Това са:

 1. Тип
  В категорията ще откриете смесители с термостати за душ колони, за мивка, за вана, за биде, автоматични. Те могат да бъдат предназначени за стенен монтаж или вградени.
 2. Начин на работа
  Разграничават се на електронни и обикновени (механични).
 3. Марка
  Работим с доказани производители, като Alpi, Besco, Ideal Standard, Grohe, TEKA, Vidima и други.
 4. Цвят
  С подбраните от нас смесители с термостати ще допълните интериора на кухненското помещение или банята. Разполагаме с модели в бяло, черно, златно, неръждаема стомана, хром. Те могат да бъдат мат или лъскави.
 5. Единичен модел или комплект
  Ще откриете както единични варианти, така и термостатни комплекти, включващи повече компоненти, като смесители за вграждане на душ батерия с термостат, която може да бъде и за вана, пита, гарнитура, шлаух.
 6. Материал за изработка
  За направата на термостатите в сайта ни са използвани висококачествени материали – керамика за термостатната глава, метал за розетката на термобатерията, месинг за изводите и други.
 7. Технологии и допълнителни особености
  Много от смесителите с терморегулатор в каталога ни са създадени по иновативни технологии, които допринасят за дълготрайността и удобството при употреба. Такива са функции преди усукване, WaterGuide вградена система за по-дълъг живот, SpeedClean против натрупване на варовик, защита от обратен поток и други. Обърнете внимание дали избрания от вас термостата притежава тези характеристики.
 8. Цена
  В онлайн магазин Gaudi DS държим на достъпността на цените. В допълнение, често обявяваме промоции, които ви дават възможност да закупите избрания термостатичен смесител още по-изгодно.

Много от артикулите са в промоции, като в допълнение на това, може да се възползвате и от безплатна доставка. Всеки модел разполага с подробно описание на техническите и свойствените характеристики, както и актуален снимков материал, който да ви помогне в направа на избора. Може да разгледате и колекциите на модули с термостат, създадени от производителите, които следват определена линия в обзавеждането.

Защо от Gaudi DS?

Само при нас съотношението цена/качество на продуктите е толкова добре балансирано, че клиентът да получи възможно най-добрата стока за най-ниската цена. А постоянните промоции, преференциални условия за безплатна доставка, възможността за връщане на закупения продукт и професионалният ни екип са само няколко от преимуществата, които ние ви предлагаме на едно място, така че не се чудете повече, а се свържете с нас!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Произход
Покажи по-малкоПокажи повече
Колекция
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Цвят
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите