Сифони

Оценка 4.70 от 10 отзива
Филтри
за страница
Оценка 4.70 от 10 отзива

Това е един от основните елементи на отводнителната система в жилището, където има канализация. Целта е да пропуска през себе си водата, която е преминала през филтър, смесител или друг източник, като по този начин осигурява защитата на канализацията от запушване.

Нека обаче, като за начало да разгледаме принципът му на работа, особеностите при избора и видовете.

Какъв е принципът на работа на сифоните

Опростената схема на работа е следната: течността от мивките чрез преминаване през изделието отива в колба, тръба-утаител и в канализацията чрез изходен тръбен накрайник. Ако монтажа е извършен правилно се образува воден затвор, който не пропуска неприятните миризми от мръсния канал.

Те може да започнат да проникват в помещение, само ако ВиК известно време не е използван, например по време на отсъствието на домакините. Миризмите се отстраняват, ако се пусне водата в тоалетната чиния или чрез отваряне водния кран, за да се създаде водния затвор.

Дизайните на тези аксесоари постоянно се променят. Можете да изберете, например бутилкови с широко или стандартно изпускане с един или два отвода.

Какво трябва да знаем при избора на сифон

На първо място, обърнете внимание на особеностите на мивката, за който се избира продукта. Ако тя има стандартни форми, то и изборът на отводнител ще е доста прост. Когато моделът на мивката е ексклузивен, то тогава е по-добре да купите двата продукта веднага в комплект. Измерете и диаметъра на отвора.

За друг важен критерий се смята пропускателната способност на продукта. Тук всичко зависи от налягането на водата от смесителя и броя на допълнителните приспособления, свързани към изделието (миялни и перални машини).

Освен това е необходимо да обърнете внимание и на дизайна на устройството. Вече се предлагат много дизайнерски решения, като хромирани, пластмасови и метални модели, със защитно покритие и без такова, с повдигащо се капаче или вградена клапа и т.н. Отводите биват пластмасова и метални. Измерете предварително разстоянието до канализационната тръба.

Какви видове сифони предлагаме в нашия сайт

В Gaudi DS ще откриете голямо разнообразие:

  • бутилкови;

  • подови;

  • за вана;

  • писуар;

  • овални.

И още много други видове на апетитни цени!

Защо да изберете Gaudi DS

При нас ще откриете голямо разнообразие на оборудване за баня на най-добрите цени с гаранция за качество, професионално обслужване, индивидуален подход към всеки клиент и кратки срокове за доставка, с възможност за връщане на изделието. Така, че не се чудете повече, а се свържете с нас!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 299лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Тип
Покажи по-малкоПокажи повече
Приложение
Покажи по-малкоПокажи повече
Затвори филтрите
ContactОбади се