Кранове

Оценка 4.71 от 41 отзива
Филтри
Оценка 4.71 от 41 отзива

Крановете в банята не се използват често, но в много от случаите биха били полезни, например при нужда от спиране на водата за ремонт на даден компонент или просто за подмяна на тръба или друга част. Ето защо в следващите редове ще се запознаем с видовете и критериите за точна селекция.

Какви видове кранове има

На пазара ще намерите всякакви разновидности: промивни, спирателни, ъглови, с фотоклетка, за вграждане. Предлагат се модели за биде, тоалетно казанче, тоалетна чиния, за мивка, за смесители, за бойлер, проточен бойлер и други. Промивните обикновено ги използваме за прекъсване притока на топлата или студената вода, съответно към батерии, захранвания за тоалетни и други. 

Хората в много случаи ги пренебрегват/неглижират, което не е правилно, защото могат да ни свършат перфектна работа, в случай на някаква авария или пък необходимост от промяна - просто ограничаваме притока, където ни е удобно.

Промивните пък най-често се поставят, когато искаме да пуснем приток на вода, който след това да спрем - без да има конкретно количество за изпускане, работят на принципа старт/стоп и се ползват предимно за писоари или пък тоалетни. Наричаме ги още водонапорни кранове.  По отношение на дизайна - съществуват наистина интересни варианти и при промивните кранчета, и при спирателните.

Съществуват дори такива за вграждане, намиращи се директно в стената, които всъщност са последният писък на модата в санитарията.

Кранчета за вода

Какъв механизъм за пускането на вода да изберем?

При залагането на устройството на тоалетната, много хора изпадат в дилемата моноблок или напорен кран. Моноблокът е стандартният модел, който е доказал качеството си на работа, но ако не е вграден, заема много място, което често може да бъде проблем в баните с ограничено пространство. Хубавото е, че има и друга опция и тя се изявява в лицето на напорните кранове. Как работят те?  Служат по подобен начин като казанчето. Работят механично и пропускат водата от тръбите към казанчето. Компактни са, но нека видим плюсовете и минусите им. Повечето хора залагат на казанче, за да са сигурни, че струята на водата, която пуска ще е достатъчно силна, за да промие цялата тоалетна.

От друга страна, този тип устройства са добри за работа при писоари, защото там не се изисква толкова много вода. Още едно предимство при напорните кранове е, че се смяната им при проблем става по-лесно отколкото при казанчето. Повечето видове имат сходен принцип на работа, но се различават по външен вид. Има ги стандартните модели, които се монтират за тоалетната или писоара от едната си страна и от другата – за тръбите, от които ще идва струята за промиване. Друга опция са автоматичните кранове за вграждане, които са по-естетически издържан вариант и в същото време, не се различават по качеството на работа.

Как да избера за моята баня

  1. Изборът трябва да започне с отговора на въпроса за какво Ви трябва.Най-често се купуват спирателните видове, предназначени за прекъсване на водния поток например към казанчето на тоалетната при ремонтни дейности или профилактика (почистване);

  2. Дизайнът е следващата стъпка. Той играе роля  ако всичко в помещението е съобразено да е в един стил. Разгледайте нашите предложения, защото сме се постарали да осигурим голямо разнообразие в гамата именно поради тази причина;

  3. Има за вграждане, ъглови или прави. Ако клапата трябва да се постави на ъгъл, където тръбата свива надолу, се избира иглов модел;

  4. На последно място идва диаметърът на изводите. Нужно е просто да знаете Ф-то на тръбите Ви и да вземете модел със сходен параметър.

Защо да купя от Gaudi DS

Ако сте любител на висококачествените продукти и искате да създадете красива луксозна съвременна баня с всичките в нея удобства и тя да изглежда невероятно, то тогава вие сте попаднали на правилното място. Нека обърнем внимание на някои от тях:

Име на продукт

Приложение

Монтаж

Произход

Hansgrohe Logis

затварящ клапан

за вградена инсталация

Германия

Alpi blue

за студена вода

за мивка

Италия

Schell Schelltronic

промивен кран

за писоар

Германия

Miro AVO9

спирателен кран

навсякъде

Италия

Schellomat basic benelux

напорен кран

за писоар

Германия

В онлайн магазина Gaudi DS предлагаме само качествени и оригинални продукти на най-достъпни цени и с гаранция. Разполагаме с всичко необходимо за изграждането на цялостно санитарно помещение и можем да осигурим нужните Ви стоки за облицоване, обзавеждане и декориране. Пазарувайки за над 399 лв, транспортните разходи са за наша сметка, а в случай, че установите някакви неточности или не Ви харесва покупката, можете да я върнете или подмените в рамките на тестовия период, така че заповядайте при нас още днес! Очакваме Ви!

Често задавани въпроси

Безплатна доставка за продукти на стойност над 399лв. до следните градове: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Русе, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Търговище, Силистра, Разград, Кюстендил, Враца, Монтана, Кърджали, Видин, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Перник, Ямбол, Шумен, Хасково, Добрич и други. За продуктите със специфична доставка прочетете условията.

Филтри

Производител
Покажи по-малкоПокажи повече
Видове
Покажи по-малкоПокажи повече
Размер на присъединяване
Покажи по-малкоПокажи повече
Приложение
Монтаж
Затвори филтрите