Какво е конзолна тоалетна чиния и какви са предимствата й

Последният писък в санитарията са т.н. вградени конзолни тоалетни чинии, притежаващи множество предимства пред познатите ни стоящи аналози. За особеностите на монтажа и как спомагат за по-добрата хигиена в банята и друга полезна информация ще споделим в днешния ни материал.

Какво представляват

Това са цялостни решения, в чийто комплект пристига самата тоалетна чиния, придружена с вградено казанче за вода и специална стоманена конзола с нужните изводи за свързване. Изключително удачни варианти са за употреба в малката баня, където е необходимо пространството да се пести максимално. Как всъщност пестим място? Особеното в този случай е, че казанчето и конзолата са монтирани в стената.

Всичко останало е невидимо за посетителя, а пускането на водата се извършва чрез изведения отвън бутон с елегантен дизайн.

Видове конзолни тоалетни чинии за вграждане

Съществуват два основни вида:

  • висяща - привидно се вижда, че е окачена върху стената, но всъщност целият товар се понася от вградената конзола, която се състои от здрава метална конструкция, способна да поема до 500 кг;

  • стъпила на земята - тук отново всичко е закачено към стоманената основа, но външната част е стъпила на пода, а не е окачена, като в горния случай и наподобява класическия вариант.

Каква да изберете

Ако желаете да спестите максимално място е препоръчително да заложите на окачените модели, но ако сте любител на класически изглеждащите, то вторият е за предпочитане. Висящите позволяват поддържането на по-добра хигиена в помещението, защото абсорбират по-малко замърсители и позволяват по-прецизното измиване и почистване на пода.

Те също така дават възможност на притежателя си самостоятелно да избира височината, докато при подовите аналози подобен каприз не е възможен и параметъра в случая ще е около 40-50 см.

Как се монтира и може ли да падне

На пръв поглед всичко изглежда много крехко и чупливо, поглеждайки към закачената седалка. Това всъщност е заблуждаващо, защото цялата система е закрепена към изключително здрава стоманена конструкция, прихваната с нужните дюбели към стената и пода. Тя самата е проектирана да издържа на натиск до 500 кг и при надежден монтаж, дори и да седне много тежък човек, няма да предизвика никакви щети.

Най-често при наличие на структура за вграждане, в качеството на облицовъчен материал се използва гипсокартонът поради лесната и бърза работа с него. Той е идеален за прикриване на цялата конструкция след нейния надежден монтаж. Особеното тук, е че изводите от канализационната и водоснабдителна система е необходимо да са изведени точно на мястото, където ще се постави структурата.

Защо помага за по-добрата хигиена

Във висящо състояние не създава предпоставка за събирането на замърсители, което не може да се каже за стоящите модели. В долната им част се събират изключително много замърсявания и са по-трудни за почистване, а понякога дори е невъзможно цялостното отстраняване на плаката.

Какви видове ще намерите в сайта

При нас онлайн в Gaudi-ds ще откриете и от двата описани по-горе варианта на неустоими цени, а качеството е 100% гарантирано. Във функционално отношение те притежават най-иновативните решения, защото са най-модерното оборудване за баня към настоящия момент. Откъм дизайнерско предпочитание, тук също получавате възможност за избор от ъглови или овални аналози, с плавно спускане на капака, технологии за пестене на вода и т.н.

За повече информация посетете сайта ни или се свържете с нашите оператори, които са в постоянна готовност за да Ви консултират и да дадат професионалното си мнение напълно безплатно за клиентите на Gaudi-ds, така че заповядайте!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: