Можем ли да залепим гранитогрес у дома

Гранитогресът е изключително здрав материал, който се произвежда от кварц, бяла глина и фелдшпат. Той е висококачествен продукт, устойчив на замръзване и рязка смяна на температурата. Притежава ниска водопоглъщателна способност и е изключително устойчив на износване. Можем да разделим гранитогреса на два основни вида - еднороден или с глазура. Всеки вид има своите предимства и недостатъци. Като цяло, гранитогресът е изключително качествен продукт, който голяма част от клиентите предпочитат. Ако искате да го залепите сами, добре е да се запознаете с някои тънкости.

Какво трябва да знаем за лепенето на гранитогрес

Лепенето на каквито и да било плочки не е никак лесна задача, затова ако смятате, че няма да успеете, най-добрият вариант е да се обърнете към майстор. Имайте предвид, че следващият ремонт и подмяна вероятно ще бъде след дълъг период от време, затова е добре всичко да бъде правилно направено. За да залепите гранитогрес, на първо място, лепилото, което закупувате трябва да бъде подходящо. Много хора смятат, че няма значение какво ще бъде то, но всъщност играе най-главната роля и в никакъв случай не бива да се подценява. Гранитогрес може да залепите в банята, в кухнята, на пода или на стената. Без значение къде, най-важно е да бъде качествено поставен.

Kак да се справим сами

Ако все пак сте взели решението да се справите сами, има няколко важни стъпки, през които трябва да преминете, за да получите добър краен резултат. Правилната технология е ключова за постигане на качествено и дълготрайно покритие. Нека разгледаме най-важните стъпки накратко:

  • Подготовка на основата - включва грундиране и хидроизолиране;
  • Двойно нанасяне на лепило и време за технологичен престой;
  • Време за работа, показващо колко време лепилото може да се използва;
  • Коригиране - периодът, в който можете да разместите вече поставените плочки след залепването им към основата без да им навредите.
  • Обикновено всяка залепваща смес има указание за употреба, с което е добре да се съобразите.

Какво ни е необходимо - съвети от Gaudi-ds

На първо място, сдобийте се с висококачествени материали, които да допринесат за безпроблемната работа по-нататък. Гауди-дс предлага широк диапазон от качествени продукти на достъпни цени, които определено ще покрият очакванията ви. Отделете си достатъчно време за работа, за да избегнете неприятни ситуации. И отново - ако смятате, че не можете да се справите сами, най-добре потърсете помощ от майстор, който качествено да свърши работата.

Споделете чрез:

Горещи оферти

Безплатно обаждане