Дизайн решения за малки бани

Най-често за малките бани, особено в апартаментите, проблем е намирането на достатъчно пространство за оборудването на помещението, така че то да е пълнофункционално. Сега ще споделим с Вас някои дизайн решения, чрез които с лекота ще получите желаното място за комфортна употреба и пълна функционалност.


Скриване на пералната машина

Комбинирането на специален по размери шкаф и пералнята е добра практика за нейното скриване и съответно разумно използване на наличното пространство. За достъпа до дрехите е необходимо само отварянето на двете вратички, с което разкривате целия преден панел на уреда. В подобен случай, затруднение предизвиква само първоначалната инсталация - свързването към водоснабдителната и отводнителна система, както и подаването на електрозахранването. След това обаче, цялостната употреба е като детска игра.

В същото време скривате уреда от очите на посетителите и запазвате функционалните му възможности, освобождавайки нужната площ в помещението.

Поставяне на вана и душ

Комбинацията е доста често срещана и Вие всъщност избирате дали да се къпете прав или седнал, напълвайки съда с достатъчно вода. Това е доста добра идея, особено ако ваната е ъглова. Най-подходяща е конфигурацията ако тоалетната чиния и ваната с душа са в срещуположни ъгли, без да предизвикват пречки при употребата им.

Преграда от гипсокартон

Подобен подход е добър вариант при желание за бързо създаване на допълнително отделение в банята. Това например може да бъде помещение за съхранение на различни почистващи препарати, дъската за гладене и т.н. Възможно е образуваното място да служи за поставянето на пералнята и коша с мръсното пране. Също, добро решение е и създаването на отделни зони, например ако някой се къпе в едната и друг използва тоалетната.

Съществуват хиляди комбинации за индивидуална подредба за да се чувствате Вие и семейството Ви максимално комфортно в санитарния си кът.

Пространство за съхранение

Важно е разпределението на отделното оборудване да е такова, че достъпът до всяко от тях да е удобно и без пречки. За целта, подходящ вариант е големите модули от обзавеждането да са ъглово позиционирани и да се използват стенни шкафове тип колона. В центъра на стаята да няма никакви препятствия за преминаване и достигане до всеки елемент. Само така ще направите престоя си дори и в малкия санитарен кът приятен и комфортен.

Ако Вие сте в подобна описана в статията ситуация, заповядайте онлайн на Gaudi-ds, където ще откриете:

  • огромно многообразие от различни варианти за пълноценно обзавеждане на малка баня;

  • професионална клиентска поддръжка с многогодишен практически опит в областта;

  • богато разнообразие от продукти за възможно най-добър и прецизен избор;

  • винаги актуални цени и множество промоционални оферти;

  • продължително гаранционно обслужване за всяка покупка;

  • бързи доставки и коректно обслужване.

Заповядайте при нас!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: