Кои са най-подходящите цветове за баня?

Цветовете в банята стоят в основата на нейното възприятие от посетителите и дали тя ще изглежда модерна и съвременна. Ето защо е толкова важно правилното определяне на цветовата гама в санитарния кът и за целта решихме да отделим цяла статия по темата. Ще разгледаме акцентите при малките и големите помещения и ще дадем някои класически примери.

Малка баня

Ограничението от към пространство понякога действа депресиращо и до чувство за клаустрофобия. Това може да се отрази негативно върху емоционалното състояние на човека, но разбира се има просто решение на проблема. Нужно е да се създаде илюзията за пространственост. Подобен ефект се постига именно чрез неутралните и светли цветове, както и от възможността за проникване на колкото се може повече слънчева светлина.


Добър вариант е по стените да има хоризонтални тесни контрастни ивици на нивото на очите, създавайки усещането за по-издължено помещение, отколкото е в действително. В никакъв случай не използвайте тъмни мрачни нюанси, защото така ще ограничите пространството.

Голяма

Тук експериментирането в комбинациите може да е по-смело и да се приложи например:

  • съчетание на 2 контрастни цвята и нюанси - често използвано е бялото и червеното, като първото преобладава, а втория се използва в отделни елементи. Разбира се, възможно е прилагането и на синьо или праскова за по-топла палитра;

  • акцент на обзавеждането или на плочките - последните трябва да са преобладаващия контраст, а второто допълващият елемент, създавайки цялостен хармонизиран интериорен проект.

По-просторното помещение позволява употребата и на по-тъмни нюанси, като например комбинацията от преобладаващо черно и допълващо червено със златисти малки елементи. Те пораждат чувство за лукс и премиалност, характерни за скъпо обзаведените имоти на финансово заможните хора.

Примери за класически решения

Белият фон е класика в интериорния дизайн, предоставящ достатъчно светлина и уют. То се свързва с чистотата и елегантността, но пък често чувството е, че се намираме в хирургическа стая. Ето защо, добър вариант е избора на тон от рода на слонова кост или ванилия.

Карамеленото с бяло и кафяви фризове на стените също е доста добро решение за класическо вътрешно оформление, създаващо усещане за топлина и уют. Фризовите ивици задължително са тънки и хоризонтални по цялата дължина, в два реда отгоре и отдолу по един.

Има още хиляди варианти, но на този етап ще се спрем само върху дадените до момента, като в по-нататъшните ни материали ще приготвим още примери за съвременно оформление на санитарния кът, така че следете блога ни. В случай обаче, че сте достигнали до етапа на цветовата комбинация и сте в търсене на подходящите бои, заповядайте онлайн в Gaudi-ds. Тук Ви очаква огромна палитра от възможности за избор на наистина изумяващо ниски цени. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: