Изберете подходящата вана за своя дом

Безспорно е предимството на ваната у дома и комфорта, който тя предоставя, но на първо място трябва да бъде избрана правилно. Днес ще разгледаме различните разновидности, техните особености и материалът, от който са направени.


Ъглов, овална или правоъгълна

Правоъгълната или овалната е най-често срещаната, защото е по-лесно човек да потопи голяма част от тялото си във водата и почти да легне. Подобни форми обаче са удачни, ако банята Ви разполага с достатъчно място за поместването на такова оборудване. Те се делят на свободностоящи и за вграждане, като първите се използват при обстановка с достатъчно голямо пространство, а вторите при недостатъчно.

Поради малките размери на съвременните санитарни помещения, доста често вече предпочитани са ъгловите модели, защото максимално пестят пространството в малката баня и имат добро съотношение с предоставяното ниво на комфорт.

Размер

Големината е важно да се подбере правилно според предлаганите от помещението възможности. Особено внимателно да се съблюдава ако става дума за ограничено пространство, където дори и половин сантиметър в повече би могъл да попречи на коректния монтаж. Ако банята е на етап ремонт, следва да се вземе предвид, че залепването на плочките ще отнеме по около 1,5-2 см от всяка стена.

На следващо място трябва да се знае, че обичайната дължина на ваната е около 150-180 см и 75-100 см ширина, при дълбочина 65-70 см. Само при подобни параметри бихте могли да се чувствате максимално комфортно по време на водни процедури. 

Материал

За производството на подобно оборудване, най-предпочитани са:

  • стомана - използва се поради доброто съотношение между практичност и достъпност. Позволява изработването на всевъзможни форми на продуктите;

  • чугун - поредната добра възможност за създаването на качествено и дълготрайно изделие, защото съвременните решения са по-тънки и имат красив естетичен външен вид. Той не корозира и трудно се поддава на механично въздействие. Изключително дълготраен е и благодарение на високото си тегло, изделието стои стабилно на пода;

  • акрил - принадлежащ към семейството на синтетичните материали, той представлява аналог на пластмасата и в настоящото съвремие намира широко приложение в производството на санитарно оборудване. Поради неговата надеждност и лекота за манипулация, той позволява изработването на продукти с всевъзможни форми. Основното му предимство е, че не позволява бързото изстиване на налятата вода, има ниско тегло и е лесен за поддръжка.

Бюджет

При изготвянето на бюджета да се предвиди, че както при всички стоки, така и при тези се предлагат евтини и скъпи решения. Трябва обаче да се помни, че ниската цена означава по-ниско качество и по-малко екстри. Най-оптималният вариант е предпочитането на средния ценови клас, където качеството и арсенала от предлагано ниво на удобство при употреба са най-добри. Разбира се, на цената влияние оказва и размерите на изделието, където в нашия случаи те варират от 140х70 см до 190х90 см.

Който и от вариантите да съответства на нуждите Ви, ние в Gaudi-ds със сигурност притежаваме такава вана и можете да я закупите онлайн от нас на истински конкурентни цени с дългогодишно гаранционно обслужване. В случай обаче, че изпитвате неувереност относно избора, задължително се свържете с експертите ни и те на база беседата с Вас ще предложат правилното решение. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: