Интериорни решения за малка баня

Подобните решения за малката баня се отличават по своя миниатюрен размер, който всъщност визуално спомага за създаването на усещане за по-голяма просторност. За да е по-пълна обаче тази визуализация, е нужна правилната комбинация на обзавеждането и цветовете. По-долу ще се опитаме да дадем някои съвети в тази посока.

Как да съчетавам цветовете в интериора?

При избора на цветови решения за дизайн е важно да знаете, че е нужно да се използват по-светлите нюанси, тъй като с по-тъмните ще се постигне обратния ефект. За уголемяване на пространството е добре да се използва светло-розовото, синьото, светло-зеленото. Бялото и жълтото също са идеални варианти за комбинация.

Съществуват и идеи за съчетанието от топли и хладни нюанси. Първите стимулират повишаване на настроението и усещането за приток на енергия. Вторите въздействат успокояващо, придавайки хармония и пространственост. Такива са белите, салатовите и жълтите тонове.

Как да обзаведем малка баня?

На пазара вече се предлага отделна гама от продукти за обзавеждане на компактната баня, отличаващи се с по-миниатюрните си форми и повишена функционалност. Повечето от тях са с ъглова конструкция за пестене на пространството. За подобни помещения е добре да прибегнем към покупката на душ-кабина, вместо вана.

Умивалникът и тоалетната сами по себе си не заемат много място, но съвременните експерти по санитарно оборудване препоръчват за оптимизиране на пространството да използваме окачените структури, тъй като те визуално допълнително разширяват помещението. Същото важи и за мебелировката.


Какви плочки са подходящи?

Този избор ще спомогне още за увеличаване на визуалната пространственост. Неправилно подбраните плочки могат да стеснят зоната. Тук е нужно да се предвиди размерът, формата, начина на разположението и текстурата.

  • Размерът има значение - по-малките варианти (75х150 или 200х200 мм) визуално ще придадат по-широка пространственост;

  • Формата може да бъде правоъгълна, но най-големия ефект се постига с модели във вид на пчелна пита;

  • За ниски помещения се препоръчва диагонално разположение, ако плочките са правоъгълни;

  • Релефните текстури, като с камък например, също са добър ход в посока илюзионно уголемяване на зоната;

  • Добър трик е употребата на фризове, образуващи дълги хоризонтални ивици отгоре и отдолу на стената например.

В случай, че сте на път да оптимизирате интериора на компактния си санитарен кът, в онлайн магазина Gaudi-Ds сме Ви приготвили отделна гама от специални продукти за целта. Те са с богата функционалност, качество и дълготрайност на достъпна цена. Ако изпитвате затруднения при избора или имате други въпроси, свързани с предлагания от нас асортимент, винаги можете да се свържете с екипите ни от консултанти за допълнително изясняване на ситуацията. Не се притеснявайте да ни потърсите, очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: