Малка баня с вана - възможно ли е

Много хора се отказват от предимствата на ваната, защото смятат, че банята им е твърде малка по размери и не позволява побирането на такова оборудване. Ние обаче ще опровергаем подобно разбиране, защото вече се предлагат пълноценни продукти за поместване в ограничени пространства и по-долу ще Ви дадем някои идеи.

Къде може да се постави вана в малка баня?

  • в ъгъл - ъглово позиционираният продукт пести много място и отново е удобен за ползване и предлага аналогични функционалности, както и стандартния вариант;

  • под мивка и под душ - за пестене на пространство, позиционирайте компонента под душа, чийто смесител има и чучур. Така по желание ще ползвате двата елемента по отделно или едновременно. Опция е също и поставянето под мивката, като в повечето случаи, там, където се намират краката на къпещия е поставена мивката;

  • други варианти - под окачената етажерка отново е възможно да се направи разположение, както и до тоалетната чиния и много други.

Всъщност, монтажът на това съоръжение е подходящ навсякъде, където прецените, че може да се постави и ще е удобен за ползване. Ние по-горе просто даваме идеи, където често се срещат в подобни случаи.

Вана в малка баня

Какви начини за поставяне са подходящи?

Съществуват няколко начина за разположение, но един от тях е най-ефективен и практичен, а именно методът за вграждане. Това означава, че компонентът е вграден в мебел или друга основа, във вътрешността на която се намират всички водопроводни и канализационни инсталации, а отвън не се вижда нищо от тези връзки.

В някои случаи дори са предвидени и специални задигнати пространства, в които се вгражда компонентът и така цялото помещение придобива съвременен и приятен интериор, въпреки своята компактност. Също, предвидените за интегриране области често се оформят по различни начини - във вид на овални стълби, на мебел с предвидени странични ниши, украсени с разнообразна растителност и т.н.

Обикновено местата за поставяне на ъглова вана се изготвят от влагоустойчив гипсокартон и специалните към него алуминиеви профили. Изгражда се желаната конструкция и после тя се облицова с плоскостите. Те осигуряват достатъчна гъвкавост, за да се реализират всякакви оригинални и нестандартни идеи и проекти.

Тук, разбира се, имате избор на различни форми - ъглови, овални, квадратни, обли и какви ли още не. Всичко е въпрос на лични предпочитания, разположение на оборудването в санитарното помещение и дизайнерските Ви умения.

Това, че банята Ви не е голяма, не означава, че не може да се превърне в произведение на изкуството. Напротив, вече се предлагат хиляди варианти за обзавеждане на подобно място, така че при затруднения ни потърсете и с радост ще Ви съдействаме.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: