Мозайката – творчество в дома

Решенията за декорация на съвременните санитарни помещения към момента са в изобилие, но при подбора им трябва да се обърне внимание на тяхната износоустойчивост, поносимост към влагата и естетическото изпълнение. Това, например, може да бъде мозайката за баня.

Същност

Този материал като цяло е сформиран от малки по размер квадратчета, които са със страни от 1 см до 5 см, при това той има различни форми – квадратна, овална, ромбоидна или правоъгълна. Що се отнася до палитрата, тя е много разнообразна, като се започне от боядисаните смесени с различни нюанси решения, и се завърши с монохромните образци.

В банята мозайката не е нищо ново и се използва много години за оформяне на стените и душовете, тъй като се счита за един от най-надеждните облицовъчни материали. Тя се отличава и по своето качество и разнообразие – каменна, керамична, стъклена и огледална.

Предимства

Този материал притежава редица уникални положителни качества:

  • Той няма да остави никого безразличен към художественото великолепие на мозаечните фигури и пана. Оформлението с него изглежда скъпо и луксозно;

  • С помощта на тези мини-плочки лесно се украсяват всички части на помещението: ниши, первази и т.н;

  • Той е идеален за използване в помещения с висока влажност на въздуха;

  • С оглед на това, че не губи първоначалната си красота доста дълго време, много по-рядко ще възниква необходимостта от извършване на ремонтни дейности.

Съчетания

За да може интериорът в малката баня да изглежда по-голям, с помощта на ярка мозайка трябва да се създаде главен акцент върху една от стените, чийто цвят може да бъде жълт или лилав, както и ярко тюркоазен. При това останалата част от стените трябва да са еднотонни и бледи с меки отенъци. Резултатът ще Ви хареса много.

С помощта на това облицовъчно решение, вие давате свобода на фантазиите си, което няма как да стане с керамичните плочки, макар че и те са много функционални, но поради големия им размер, работата с тях има своите ограничения. Те са по-добрият избор за по-просторните места.

Защо Gaudi-ds

Онлайн-магазинът Gaudi-ds е много години на пазара и се е превърнал в предпочитано място за пазаруване на различни по вид продукти за обзавеждане на дома. Ние разполагаме вече със стотици лоялни клиенти, които редовно пазаруват от нас поради няколко причини - ние даваме гаранция за качеството на продаваните от нас продукти, имаме условия за безплатна доставка, достатъчно квалифициран персонал, който да отговори бързо и адекватно на нуждите на клиентите, и гъвкаво работно време. Посетете ни и вие и няма да се разочаровате!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: