Съвети при закупуване на плочки

Изборът на плочки стана по-удобен с появата на пазара на колекции, в които едновременно се предлагат стенни и подов, фризове и декор.

При наличието на такива варианти, цветните комбинации предварително се подбират от опитните дизайнери и купувачът не си троши главата над тези въпроси. Нека обаче разгледаме някои съвети при избора:

Видове

При керамичните модели има много класификации. Ако говорим за предназначението им, то те се делят на:

  1. Стенни. Имат по-мека структура, в сравнение с подовите, което позволява лесно да се режат, а това е решаващо обстоятелство при качествения монтаж при ръбовете на стените, както и при изрязването на необходимите отвори за водопроводните батерии и тръби.

  2. Подови. Различават се от стенните по по-малката степен на абсорбиране на водата и влагата. Те също така не са толкова гладки, което Ви позволява да се движите по тях с по-голяма увереност. Те имат по-плътна структура, а освен това са по-устойчиви към износване.

Материал на изработка

За производството се използват предимно естествени материали – глината. Тя може да бъде червена или бяла, като точно последният вариант се използва при създаването на по-висшите класове.

Освен това има и различни технологии - екструдиране, леене, пресоване. През последните години, именно последната технология на производство все повече се използва, тъй като крайните продукти стават особено издръжливи и привлекателни на външен вид.

Предимства и недостатъци

Освен голямото разнообразие от цветове, размери и материали, има много други предимства на използването на плочки в банята. Те се изразяват в това, че лесно се поддържат чисти и са устойчиви към въздействието на микроби. Също така, керамичното покритие не се уврежда при контакт с водата. Другото преимущество се състои в това, че много от разновидностите на керамичните облицовъчни средства в банята са относително лесни за използване в сравнение с други.

Въпреки това обаче, ако започнете да използвате въображението при създаването на дизайна на банята, “изскачат” някои недостатъци. Другите видове плочки като стъкло, гранит и мрамор могат да бъдат по-скъпи, а тяхното поставяне по-трудно. Процесът също става по-сложен и скъп, когато решите да залепите тези продукти по стените или да украсите ваната и душа.

Защо Gaudi-ds

Само ние ви даваме максимален комфорт и спокойствие при пазаруването, тъй като предоставяме гаранция за качество на продуктите. Наред с това, от нас можете да очаквате адекватно и професионално отношение, кратки срокове за доставка, възможност за връщане. Заповядайте при нас и ще се убедите в професионализма ни!

Споделете чрез:

Горещи оферти

Свързани продукти

More info
ContactОбади се