Най-често срещаните грешки на дизайна в банята

Ако поради икономии на средства или от някакви други съображения се страхувате да използвате професионален дизайнер за да проектира банята с тоалетна и сте решили да ги ремонтирате сами, трябва да знаете кои са най-често срещаните грешки, за да не ги допускате и вие. На първо място е необходимо да се премахне традиционния подход към интериора на банята и тоалетната, като например тяхното отделно разположение. Днес, санитарните и хигиенни зони в къщата - това са местата с повишено ниво на комфорт, чиято задачата е не само да се създадат възможности за извършване на естествените и хигиенни нужди, но и да се създаде благоприятен психологически климат.

Отегчителни или неправилно поставени плочки

В едно съвременно санитарно помещение много важно е неговите плочки да бъдат поставени правилно, тъй като най-малкото това се забелязва още с влизането в това помещение. Съгласете се, че залепените на криво плочки ще ги видите веднага, а това прави лошо впечатление. Също така, неправилно подбраните цветови съчетания също са лоша индикация за цялостния интериор.

Освен това, неправилно поставените облицовъчни материали са и много голяма предпоставка за тяхното разлепване на по-късен етап. Специалистите в областта твърдят, че в 90% от случаите, разлепванията се дължат на неправилно подготвена стенна повърхност. Така, че на това трябва да обръщате особено внимание.

Лоша математика

За съжаление, универсална и неизменна формула за изчисляване не съществува, тъй като във всеки индивидуален случай всичко зависи от няколко фактора: размери и особености на архитектурния план на помещението, размери и варианти за подредбата. Но, като цяло, схемите за изчисления са сходни и има смисъл от тях.

Плочките се разполагат по стандартния начин: тъмните в долната част, а светлите в горната част с множество декори. Размерите на подовите плочки са – 0,335×0,335 м; на стенните – 0,3×0,2 м; размерите на фриза – 0,08×0,2 м.

Тоалетната чиния срещу вратата на банята

Според философията на фън шуй, тоалетната, намираща се срещу входа е едно от най-неуспешните решения за оформление. Ако при вас случаят е същия Ви очаква постоянен неуспех; За съжаление обаче, в повечето съвременни проекти, това доста често се наблюдава, като закономерност.

Защо Gaudi-ds

При нас вие ще намерите не само разнообразие от различни стоки и аксесоар, но и:

  • професионално отношение;

  • бързо обслужване;

  • неустоими цени;

  • кратки срокове за доставка.

За това, свържете се с нас. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: