Поддръжка на гранитния плот

Гранитните плотове – това е функционално, практично и доста интересно решение по отношение на дизайна на кухненско пространство. Естественият камък е доста здрав, надежден и износоустойчив, но въпреки това трябва да се внимава с него при употребата му и да се правят някои процедури за да може той да запази своя блясък и добър външен вид.

Допълнително импрегниране

Допълнителната поддръжка на гранитния плот е много важна, така че импрегнирането му помага за намаляване на плътността на повърхностния слой и да се намали (до 10 пъти) абсорбиращите му свойства. Така, че това се препоръчва, като защитна мярка за да може той да съхрани по-дълго експлоатационните си свойства.

Добри практики

Често върху гранитния плот остават маслени и киселинни петна, така че много важно е те да бъдат премахнати възможно най-бързо, чрез използването на специален PH-неутрален почистващ препарат. По-долу ще дадем някои насоки, които ако се спазват, ще запазите първоначалния блясък на камъка за по-дълго време:

  • На първо място, за да се запази цвета и блясъка, трябва да измивате повърхността. Не използвайте стомана или железни четки, тъй като те могат да оставят драскотини. Също така избърсвайте с влажна кърпа, тъй като това ще съхрани външния вид;

  • За да съхраните РН–баланса, трябва да се избягват всякакви химически препарати, тъй като те най-често разрушават цялостта. Трябва да се избират само тези средства, които са предназначени за подобни материи;

  • Винаги е трудно да се премахват упоритите петна. В такъв случай използвайте пенящи почистващи препарати. Търкайте с мека гъба и изплакнете с топла вода.

Вредни практики

Много често този тип повърхности са изложени на различни механични въздействия с остри или тъпи предмети, в по-голямата си част по невнимание, но това може сериозно да увреди красотата и гладкостта.

Най-разпространените случаи са в следствие на употреба на ножове, чукове и всякакви други остри предмети. Доста често причина за увреждането на повърхността или дори счупването на масивния камък е падането върху него на метален и плътен предмет, като гюле например или надраскване чрез остър нож, с вилица или друг кухненски предмет.

Защо да изберем Gaudi-ds

Интернет-магазинът Gaudi-ds покрива голям спектър от материали за санитарното обзавеждане на дома ви и може да предложи неустоими условия за комфортното и изгодно пазаруване. При нас, в допълнение към големия асортимент от продукти за обзавеждането на дома, ще получите гаранция за качество на нашите продукти, професионална клиентска поддръжка, възможност за безплатна доставка и бързо обслужване. Така, че не му мислете повече, а се свържете с нас!

Споделете чрез:

Горещи оферти