Най-новите тенденции за банята

На всеки един от нас сутринта му започва с хигиенните нужди. И тук ние измиваме всичките си проблеми, след тежкия работен ден и правим важни процедури преди лягане. А това значи, че тази част от дома трябва да бъде красива, удобна и функционална. При това всеки иска неговата баня да е не само удобна и практична, но и съвременна, като от снимките по каталозите. За това в тази статия ще разгледаме новите материали и тенденции, използвани в настоящите санитарни помещения.

Какви са нестандартните форми

Ако сте любител на нестандартните и нетрадиционни форми в банята, на вашето внимание предлагаме селекция от необичайни дизайнерски решения за декориране на съвременния интериор:

  • разликите в текстурите придават на целия интериор богатство и съвременен вид;

  • дървените елементи винаги създават атмосфера на топлина;

  • контрастът на бялото и черното в комбинация със закръглени форми придават на дизайна органични нотки;

  • голямото огледало създава перфектен баланс между стените от естествен камък и огромния полилей;

  • двойния умивалник с необичайна форма оживява на фона на сивите стени.

В санитарното помещение често може да се срещне комбинацията от естествен камък и дърво, керамика и стъкло, гравировки и акрил.

Ергономичните извивки

В дизайна през последните няколко години преобладават правите линии, но през 2015 г. всичко се промени: вече навлязоха кривите и ергономични извивки. Те се наблюдават по стените, ваните, мивките, огледалата, шкафовете, душ кабините.

Кривите успешно се съчетават само със заоблените линии, така че, ако се следва тази тенденция, трябва да се създаде непрекъсната крива. Използването на заоблено обзавеждане ще Ви помогне да настаните обемистите шкафове със заоблени ръбове в тесните пространства, а при този дизайн банята ще изглежда хармонично и с вкус.

Цветните и светлинни ефекти

Организацията на осветлението – това е цял процес, благодарение на който могат да се постигнат най-разнообразни ефекти в помещението. Правилното съчетание на светлината и цветовете ще направи по-ярка и по-добре изглеждаща всяка, дори и най-малката и тъмна стая. Така че нека видим какъв ефект може да се постигне.

Скритото или точково бяло осветление ще направи цветовете още по-ярки и изпъкващи, а в съчетание с различни нюанси ще се образува едно оригинално и добре изглеждащо помещение за хигиенни нужди. Също така, с помощта на цветовете, можем да разширим пространството, визуално да го повдигнем и да отделим една или друга част от него, което пък дава гъвкавост при съчетанията и избора на тези два компонента, така че оставяме това на вас и въображението Ви.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: