Нивелиране на плочки

Правилно и точно нивелираните плочки изглеждат зашеметяващо и придават на помещението страхотна визия. Сега ще разгледаме съвременните системи за това и предлаганите в Gaudi DS видове. В статията ни също ще обърнем внимание и на правилния избор, така че да започваме!


Какво представляват системите за нивелиране на плочки

Съставени от два компонента, а именно клин и подложки, те изравняват нивото на двете съседни една на друга повърхности. Това се постига чрез елиминиране на случаите, при които съседната плочка е по-ниска или по-висока, образувайки се видими разминавания при тяхното полагане. С новите методи за подравняване, подобен ефект не може да се случи, защото нивото е идеално равно. Как всъщност се случва всичко?!

В четирите ъгъла на няколко сантиметра една от друга се поставят във фугите подложките с отвори, в които се набиват клиновете чрез специални клещи. Така се постига равномерен натиск от всички страни и всъщност се изравнява тяхната височина една спрямо друга. След като лепилото изсъхне, премахването на подложките става или с гумен чук и лек удар по протежение на фугата или с леко докосване с обувката. Те моментално изпадат и могат да се използват многократно.

Какви видове ще намерите в сайта

В Gaudi DS ще откриете видове от 1 мм, 1,5 мм, 2 мм и 2,5 мм. В комплекта са поставени по 100 броя, но Вие би следвало да прецените нужното количество според големината на плочите. При нас ще откриете още множество кръстачки, планки, клещи за пристягане, клинчета, ограничители, фиксатори и цялостно оборудване за най-добри резултати. 

На какво трябва да обърнем внимание при избор

При подбора следва да се обърне внимание на различните размери и по-специално на дебелините, в зависимост от разстоянието за изравняване Тоест, при по-голяма денивелация, би следвало да вземете по-дебел вариант. Ако обаче, основата е напълно равна или има нужда от леки корекции при полагането, вземете по-тънки модели, например от 1 или 1,5 мм. Така ще можете по-прецизно да подравнявате при различните условия на работа.

Важно е също да се знае, че подборът се прави и в зависимост от дебелината на плочите. Трябва все пак да е възможно, след поставяне, да има достатъчно място, за да се набие и клинчето, играещо всъщност най-важната роля за добър краен резултат.

За да получите наистина перфектна нивелация на равнината на пода или стените, заповядайте онлайн в Gaudi DS. Тук още ще получите:

  • най-добро обслужване и продуктово разнообразие;
  • конкурентни цени и промоционални предложения за още по-изгодно пазаруване;
  • клиентско обслужване от професионалисти в областта за въпроси относно избора, покупките и работа с онлайн магазина;
  • краткотрайни доставки до всяка точка на страната или офис на куриерската компания.

За да се възползвате и Вие от описаните условия, посетете ни и при нужда от помощ, свържете се с наш оператор. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: