Как се използват соли за вана? - наръчник за удоволствие

Вземането на релаксираща вана в съчетание с подходящите ароматни соли са истинско удоволствие за отпускане след натоварен работен ден. Приятното ухание ни предразполага на психическо ниво да се разтоварим и да почувстваме обстановката в собствената си баня. Какво обаче представляват и за разликата от парфюма ще поговорим в следващите редове.


Какво представляват солите за баня?

Съставени са от различни природни продукти под формата на микроелементи и минерали, комбинирани с етерични масла за приятен аромат. Когато взаимодействат с кислорода, те губят ароматните си свойства, но не и лечителските, така че използвайте ги във ваната, дори и при постепенно отслабване на миризмата от тях.

Предимно са полезни за организма и спомагат за неговото укрепване в случай на преумора и изтощение. Полезни са още за кожата, поради съдържанието им на билкови природни продукти, правещи я по-красива и еластична, освобождавайки я от токсините и излишната мастна тъкан. 

Разликата между соли и парфюм за вана

Различията основно се крият в това, че първите освен своите ароматизиращи свойства имат и лечебни такива, докато вторите само ни изпълват с приятни ухания. Другата разлика се крие в отделните състояния между двете. Първите се предлагат във вид на гранули, докато вторите са в течно състояние в малки шишенца.

Как ни въздействат различните аромати?

За да постигнем определен ефект и за разрешаване на даден проблем е нужно да знаем и кой от ароматите да изберем:

  • портокаловият - той въздейства успокояващо върху мускулатурата и повишава настроението, чрез стимулиране производството на енцефалин. Детоксикира целия организъм и оказва благоприятен ефект върху акнето и мазната кожа;

  • лимоненият - оказва пречистващо и антисептично действие върху организма, укрепвайки нервната, храносмилателната и имунната система;

  • ментовият - със своя охлаждащ и ободряващ ефект, действа тонизиращо, спомагайки за изхвърлянето на токсичните вещества от тялото. Подобрява работата на стомашно-чревният тракт и намалява повишеното артериално налягане;

  • хвойна - със своите антиоксидантни и детоксикиращи възможности, той действа напълно прочистващо и се използва за лечение на целулит и за кожни проблеми, като възпаление, акне, пърхот и др.

Видяхме само малка част от богатата продуктова гама, а ако ни посетите онлайн на Gaudi-ds, със сигурност ще останете изумени от голямото разнообразие от продукти за ароматерапия и техните ниски цени. Само при нас имате на разположение екип от експерти за да се съветвате относно избора и правилната употреба, а бързите ни доставки ще осигурят неповторимото Ви изживяване още на следващия ден. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: