Какви грешки се допускат при ремонт на банята

Често собствениците на частни жилища или апартаменти решават сами да направят ремонта на банята си, с цел да спестят пари от наемането на специализирана фирма. Те обаче поради недостатъчни строителни познания допускат някои грешки, за които ще стане дума сега.

Промяна на местоположението на ВиК инсталациите

Много от собствениците решават, че не е необходимо да отстранят старите водопроводни тръби и на тяхно място да положат новите, а решават да ги поставят на друго местоположение. Така поради незнание, те просто не създават нужния наклон за оттичането на водата и после се появяват проблеми, като лоши миризми и връщане на вода обратно.

В други случаи не поставят специална кутия, в която се намират всички кранове и връзки и след време се появяват течове и нужда от обслужване, когато всъщност възникват и трудностите.

Забравяне за хидроизолация

Изключително важен момент от цялостните ремонтни дейности, защото тя предотвратява проникването и просмукването на влага в стените, с което се щади мазилката и ще предотврати впоследствие разлепването на плочките поради наличие на течове. Хидроизолацията няма да позволи наводнението на съседите под вас и за в бъдеще ще Ви спести много нерви и пари за подмяна на плочки.

Материалът е изключително евтин и в същото време доста ефективен и при адекватно полагане, няма да имате проблеми с просмукване на влага дълги години наред. 

Необмислена вентилация

Липсата на редовна вентилация и наличие на висока степен на влажност в помещението, води до развитието на различни микроорганизми и вредни за човешкото тяло бактерии и плесени. Ето защо, правилното планиране и изчисление на вентилацията е важна част от създаването на уютна и комфортна за използване баня. За целта се препоръчва използването на вентилатор, принудително отвеждащ влагата в околното пространство.

Периодичното освобождаване на помещението от натрупалата се влажност във въздуха ще направи санитарното помещение едно по-здравословно място за Вас и семейството.

Какво препоръчваме от Гауди

Нашата препоръка е една, но съществена - доверявайте се само на доказали се брандове в областта, в чиято практика присъстват десетки и стотици извършени ремонтни дейности и чийто клиенти са доволни. Само тогава ще бъдете напълно уверени, че срещу платената от Вас сума ще получите отличен краен резултат и дългогодишна безпроблемна употреба. Избирайки нас, Вие си гарантирате:

  • Екип от професионалисти с дългогодишен практически опит в ремонтните дейности, разполагащи със специализирани инструменти и нужните знания и умения;

  • Коректно отношение и краткосрочно изпълнение на договорените срокове;

  • Приемливи цени и професионално отношение.

Ние можем да създадем банята на мечтите Ви! Заповядайте онлайн на Gaudi-ds и се свържете с нас за допълнителни въпроси и разяснения относно предлаганите услуги. Очакваме Ви!

Ето една забавна галерия със смешни грешки в банята, събрани от интернет:

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: