Какъв сифон за баня да изберем

Там, където има течаща вода е нужно и нейното оттичане, а за тази цел в санитарния кът се грижи сифонът. Негова е отговорността и да не пропуска канализационните миризми в помещението, а сега ще разгледаме отделите видове и идеи как да отделим сухата от мократа част.


Типове сифони за баня

Съществуват два основни типа:

  • Обикновен - той е т.н. тръбен, образуващ коляно, в което се задържа определено количество вода, наричано воден затвор. Именно той не позволява проникването на миризмите от канализационната система в помещението;

  • Линеен сифон - представлява много тясна, но издължена лента, откъдето идва и наименованието. Той позволява в по-широк периметър отвеждане на водния поток и обикновено се намира в душ канала;

  • За какви бани и душ кабини е подходящ? Използват се модели с “нисък” дизайн, който минимално да се издава над повърхността на пода. За санитарния кът обикновено се използват подови аналози, които при добър монтаж изцяло се сливат с повърхността, без допълнително изпъкване.

Възможни конфигурации спрямо душа и сухата част на банята

За да разделите помещението, най-доброто решение е употребата на лентов вариант, чиято дължина да покрие разстоянието от едната стена до другата. Така той ще поема оттичането на водата, а участъка зад него ще остане сух. Отгоре дори е възможно поставянето на специална найлонова завеса за да се отделят двете зони.

Следващата по-евтина опция е създаването на малка преграда във вид на лека издатина над пода, играеща всъщност ролята на преграда, не пропускаща водния поток да излезе извън нейните граници. Особеното тук е, че в средата на този участък трябва да е поставен отводнителя и да е създаден лек наклон на пода към него. Така целият поток ще се събира в една точка за отвеждане.

За да получите възможност да избирате от най-съвременните и иновативни санитарни решения, заповядайте онлайн в Gaudi-ds. Тук са достъпни множество отделни решения на евтини цени и с най-високо качество на изработката, защото ние доставяме продуктите директно от фабриките на разработчиците. Предоставяме Ви още периодични НАМАЛЕНИЯ за изгодни покупки, а при затруднения в избора или друго, на Ваше разположение са дългогодишни професионалисти в областта.

Те с удоволствие ще Ви разяснят интересуващите Ви въпроси и ще помогнат при правилния подбор и други затруднения в пазаруването. Също така, всяка покупка от нас е придружена с гаранционен период, даващ Ви допълнително спокойствие, че купувате наистина качествени решения. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: