Грижа за акрилната вана - почистване

Съвременните акрилни вани създават повишено ниво на комфорт, защото са приятни за ползване и по-съвременните решения дори са оборудвани със индивидуални хидро-режими. Почистването и грижата за тях обаче е част от поддръжката им за да можем дълго време да ги ползваме. По какъв начин става това ще разберем сега.


Какво представляват

Специални безопасни за човешкото здраве корита с покритие, осигуряващо повишен комфорт, поради своите неоспорими качества. Така например, той не позволява бързото изстиване на водата, приятен е на допир и не предизвиква алергични кожни реакции. Някои съвременни решения притежават анатомична форма, следвайки извивките на тялото, позволявайки по-продължителния престой без натрупване на напрежение в мускулите.

Тези изделия лесно се поддържат и не изискват значителни усилия за тяхното почистване. Повърхността им не е хлъзгава, така че вероятността от падане е минимална.

Няколко стъпки за правилна грижа на акрилната вана

  • Премахване на прости петна - първата стъпка относно грижата за хидро съоръжението е отстраняването на леките образуващи се след време на употреба петна. Подобен ефект се наблюдава поради не чистата вода, съдържаща различни соли и варовикови елементи. Борбата с него се извършва чрез обикновена паста за зъби, леко втривана в съответната област, изчаквайки няколко минути преди изплакване;

  • Борба с варовик и ръжда - за премахването на по-сериозни замърсявания ще помогне обикновената сода за хляб и течен сапун. Нанасяте върху проблемната зона и изчаквате половин час. После просто изплаквате със силна струя и готово;

  • Избелване - съществуват много различни варианти за избелване, но лимонената киселина е доказала своите предимства в тази посока. Операцията е елементарна и се състои в разтварянето на две пакетчета лимонена киселина в половин литър течност. Образувалият се препарат се нанася по повърхността с мека гъба. Изчаква се 30 минути за да подейства и се изплаква с топла вода. Така бързо и лесно ще се радвате на връщането на повърхността на бялото.

Как да се предотврати замърсяването

Най-добрата превантивна мярка срещу натрупване на замърсяващи отлагания е забърсването на продукта след всяка водна процедура с мека и суха кърпа. Това не отнема много време и усилия, а ефектът е дълготраен и впечатляващ. Другият вариант е почистване чрез препарати. Към днешна дата се предлагат много разновидности за поддръжка чистотата на акрилното покритие. Важно е само строгото спазване на препоръките за употреба на производителя.

Правете поне веднъж на 1 - 2 седмици цялостна хигиенична процедура и спазвайте по-горе описаните методи и със сигурност дълги години след покупката ще се радвате на сияйния блясък на ваната.

В случай, че желаете да оборудвате банята си с такова страхотно хидро-съоръжение, заповядайте в Гауди, където Ви очаква сериозен избор от размери, дизайни, цветови решения и функции. Цените при нас са смайващо ниски, а качеството на продуктите на най-високо равнище. Очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: