Отпушване на сифон за мивка и вана - препоръки

Може би няма домакинства на земята, които поне веднъж да не са се сблъсквали с проблема за отпушването на сифон на мивка или вана. В днешния ни материал ще поговорим за някои лесни методи, бързо предотвратяващи това неудобство.

Смес от сода за хляб и оцет - как помага

Най-честата причина за подобна неприятност са натрупалите се във времето органични замърсители, създаващи “мастна” тапа, не позволяваща по-нататъшното оттичане на водата. Вследствие на това се образуват неприятни миризми.

Смесването на двата компонента създава химична алкална реакция, разтваряща мастните натрупвания в канализационната тръба. Тази смес дори ефективно разяжда и образувалите се варовикови отлагания, които също са честа причина за запушванията.

Процедирайте по следния начин:

  • изсипете прахта на содата в запушената тръба и после налейте оцета. След смесването им ще се сформира мощна пяна, която може да излезе извън отвора на сифона, така че имайте готовност бързо да го запушите с парцали;

  • Изчакайте поне 1-1,5 часа и премахнете запушалката;

  • Изсипете гореща вода, като промивката за най-добър ефект е препоръчително да продължи между 3-5 минути.

С помощта на битова химия

Често се прибягва до употребата на химични препарати, чието най-голямо предимство е, че не се изисква физическата намеса на човека, а те действат самостоятелно. Тук използването е елементарно и изисква само изсипването на посочената на етикета доза в канала и изчакването на нужното време за действие. После просто се пуска водата за да се извърши промивката.

Ако използвате подобни химикали, бъдете много предпазливи да не се получи директен контакт с кожата или попадане в очите или устата.

Почистване чрез вендуза

Представлява пластмасова или дървена дръжка, имаща на една от страните си гумена вендуза, поставяща се на отвора и избутваща се навътре и навън. Така се образува определено налягане и чрез многобройни подобни действия постепенно се разрушава създалата се “тапа”, елиминирайки бързо и лесно проблема.

Добър вариант е при употребата да се пусне чешмата да тече, уплътнявайки по-добре около вендузата и увеличавайки налягането в канала.

Подмяна на стария сифон с нов

В случай, че по-горните действия не дадат нужния резултат, най-сигурния вариант е цялостната подмяна. Тук ние от Gaudi-ds можем  да помогнем с различни предложения на достъпни цени. При нас са налични различни видове, така че да изберете най-подходящия от специализираната ни гама.

Какви видове ще видите в сайта

В онлайн магазина предоставяме линейни, за умивалник, за баня, подови и различни аксесоари за тях, като решетки, клапи и т.н. При нас имате избор от пълен набор от възможности, за да изберете най-правилния вариант според нуждите Ви. Всичките ни предложения са с високо качество на производството и пасват точно поради стандартните си размери, съответстващи на всеки вид. При колебания в правилността на подбора или друго се свържете с нас.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: