Цветно обзавеждане за баня - едно по-различно решение

Настоящият тренд в санитарията относно цветовото оформление е изключително разнообразен и позволява съчетанието на множество отделни нюанси. Как правилно да ги съчетаваме и до колко екстравагантни можем да бъдем при оформлението ще разберем по-долу.

Колко сте екстравагантни

Проявата на екстравагантност при планирането на дизайна на банята не е лоша идея, стига тя да не излиза извън нормалните рамки, защото се получава някаква смесица от разбъркано съчетание на цветове, в което липсва всякакво обяснение и логика. Търговците вече произвеждат доста голямо разнообразие от цветни аксесоари и мебели за баня, като моноблок, тоалетни чинии и мивки с мат или гланц покритие, така че имате хоризонт за реализация на фантазиите си.

Разбира се, всеки човек е свободен да направи санитарния си кът такъв, какъвто на него му харесва, но по-горе споменаваме основните приети рамки за цветово оформление. Нека разгледаме разпространените варианти за комбинация и как да не сгрешите при подбора.

Как да ги съчетаете

Без значение на какви палитри сте се спрели, важно е да знаете, че ако помещението е малко и Ви се иска по-голямо пространство е горещо препоръчително да се спрете на светлите тонове, защото те визуално създават илюзията за пространственост. По-тъмните е прието да се използват в по-просторните стаи.

Дизайнерите имат малка тайна, която им позволява винаги да избират правилното съчетание в интериора - това е така нареченият кръг на Йохансен-Итен. За да работите по него е достатъчно да знаете четирите прости формули за подбор:

  • възможна е употребата на срещуположните два нюанса - например син и оранжев;

  • избор на три отенъка - правилните са трите намиращи се на еднакво разстояние;

  • в третия случай се избира един основен и два допълнителни нюанса, намиращи се в противоположност;

  • Четвъртата възможност за комбинация е избирането на три съседни отенъка.

Едноцветни или принт

Едноцветните решения отдавна не са модерни и почти никъде не могат са се срещнат, тъй като монотонността никой не я харесва и е скучно визуално решение. Принт е по-удачния вариант, защото може да се използва и като похват за създаване на илюзия за разширено помещение или за височина. Това се постига доста лесно! Например ако желаете да създадете усещане за обширност се прилагат хоризонтални принтове по стените, а ако се нуждаете от височина, те са вертикални.

Задължително е да са в различен тон от основния, за да се постигне желания ефект. В същото време създавате цветово разнообразие в санитарния си кът и той става по-раздвижен и съвременен. Ако искате и Вие да обзаведете банята си цветно и да я направите едно съответстващо на интересите и фантазиите Ви помещение, заповядайте онлайн на Gaudi-ds, където Ви очаква едно по-различно решение за обзавеждане.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: