Защо да изберем икономични душ слушалки

Сметките за ток и вода постоянно се покачват и съответно трябва да помислим в посока икономия на водни ресурси. За целта има създадени специални елементи, чрез които няма да се лишим от комфорта на плътната водна струя и в същото време извършваме спестяване. Как?! Ще видим в настоящата ни статия.

Какви водоспестяващи продукти и уреди има?

Според хиляди измервания и анализи се е стигнало до заключението, че ни е нужен поток от 5 - 5,8 л/мин, а дневната ни консумация е значително по-голяма. Това знаете ли какво означава?! Че изхвърляме парите си в канала!

Най-много вода се изразходва от чешмите в кухнята и банята. Логично е тогава на първо място да помислим как да сме по икономични на тези места? Вариант е да си вземем специален водоспестяващ смесител с вграден в него ограничител на налягането с допустима стойност от 5 до 8 л/мин. Така няма да загубим комфорта от хигиенните процедури, но ще намалим сметката си.

Друга алтернатива е покупката на смесител с терморегулатор. Той не само ни спестява пари, но е и по-удобен за ползване. Веднъж нагласена температурата, просто пускаме потока и готово, вместо всеки път да нагласяваме желаните градуси с огромно количество изгубена излишна течност.

Може да се използва също и допълнителен аератор, завъртащ се просто върху чучура на чешмата. Той изкарва струята примесена с въздух, наподобяваща на кипящо шампанско. В него също има допълнителна цедка, улавяща някои фини частици.

Следващият компонент, през който изтича най-много вода е душът. Значи трябва да разгледаме вариант за пестене и от тук. Той ще създаде ефекта на дъжда и ще спести до 50% от консумацията. Как ще стане ли?! Нека видим…

Какви са принципите им на действие?

Сега ще обясним на разбираем език, откъде точно идва икономията, при положение че струята и налягането се запазват.

  1. Смесителите с вграден в тях ограничител, всъщност контролират нивото на налягането и когато искаме да измием ръцете си например, той ни пуска само нужното количество, но не и повече. Ако обаче искаме да налеем ваната, той ще освободи дебита на 100%.

  2. Както знаете, при нагласяване на желаната температура, ние поставяме ръката си под течността и на усет настройваме градусите. Точно в този момент обаче изтича много излишък. Терморегулаторът, при предварително зададени стойности, директно ще ни осигури необходимия комфорт и ние ще се възползваме да консумираме излишъка.

  3. Аераторът е малка част, навиваща се чрез резба в края на чучура, от където всъщност се случва магията. Той смесва водния поток с въздух, като по този начин създава илюзията, че получаваме нужното количество, а то реално е доста по-малко.

  4. В самата слушалка е предвиден специален малък отвор, през който влиза въздух и се смесва с преминаващата покрай него течност. Принципът всъщност е идентичен на по-горе описания.

Ако смятате, че сметките Ви за комунални услуги са твърде големи и търсите вариант да ги намалите, изберете икономични продукти от Gaudi DS. При нас всички те са нови и с гаранция за качество! Заповядайте, очакваме Ви!

Споделете чрез: