Как да изберем джакузи за дома и градината

Ако преди 10 години беше непосилно за повечето хора да имат в домовете си хидромасажна вана, то това сега вече не е така и цените са доста приемливи. Вече всеки да може да си позволи т.н. джакузи за дома и градината. Ако сте решили да си вземете подобен уред, нека видим начините за монтаж, различните видове и методите за поддръжка.

Как се монтира?

  • След като ваната се намира на определеното за нейното монтиране място, се нивелират крачетата от всичките страни. При липса на такива, предварително се прави измерване и изравняване на пода.

  • Монтажът започва със сглобяване на пристигащата в комплекта рамка. Събирането на отделните части трябва да е в пълно съответствие с инструкциите.

  • На следващия етап протича процеса по свързването на системата към водопроводните и канализационни изводи. Обикновено се използват меки връзки, с което цялостната процедура преминава доста лесно и позволява гъвкавото огъване и прокарване, където е необходимо.

  • Предварително, още на ниво ремонт на помещението прекарайте специален електрически контакт със степен на защита най-малко IP44. От него ще се захранва джакузито. Кабелите да са поне 2,5-3 кв.


Какви видове има?

Според формата си, те се разделят на правоъгълни, ъглови, ъглово асиметрични, кръгли, овални и т.н. По материала на изработка се срещат решения, направени от чугун, акрил, стомана, камък, дърво и др. Също, разновидности има и в обема, определящ количеството събирана вода. После се делят на модели за външно (за двора) или вътрешно (за банята) ползване.

Как се поддържа?

Поддръжката можем да я разделим на три етапа и те са ежедневни, месечни и годишни. При първия, след всяко ползване и източване на водата се избърсва със суха и мека кърпа. Да се избягва употребата на салфетки и твърди почистващи материали.

Веднъж месечно се извършва дезинфекция с внимателно почистване на течността. За целта, напълнете съоръжението, така че водата да достига 5-7 см над най-горните дюзи. После се изсипва хлор или специален препарат, дозиращ се според инструкциите на опаковката. Включват се помпите за кратко (половин-една минута) и се оставя да преседи 20 мин. Източете, демонтирайте и изчистете филтрите, в съответствие с насоките от придружаващата устройството инструкция.

Годишната профилактика протича с напълването на хидромасажната вана в съответствие с по-горе описания вариант и се излива 0,5 литра оцетна киселина, последвана с краткотрайно включване на помпите и 12 часов престой след това. После, течността се изпуска в канала и повторно се напълва с чиста течност, но този път помпите работят по-дълго (за няколко минути) източва се и се забърсва повърхността със суха и мека кърпа. Така се предотвратява образуване и наслагване на воден камък.

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар:

Разгледайте подходящи продукти