Как да изберем проточен бойлер

Нуждата от топла вода винаги я е имало и ще продължава да съществува още хиляди години напред. Както знаем, с нея ние се къпем, перем и мием, а това са неща, които се правят всекидневно. Ето защо ни е нужен уред, който постоянно да ни я осигурява, а той носи кратичкото и простичко име - проточен бойлер. В настоящия ни материал ще разгледаме неговото устройство, начинът му на функциониране и в кои случаи е добре да го използваме.

Какво е устройството му

Най-просто казано, това е мини, но красив и елегантен на външен вид корпус, притежаващ във вътрешността си мощен електрически нагревател. Оборудван е с кран за пускане и спиране на водата и е с вграден смесител за регулиране на температурата. Също така, към крана е прикрепен и специален превключвател, включващ и изключващ нагревателя след завъртането му.

Има два извода. През единия се подава студената течност, а от другия излиза вече нагрятата. Подходящ е за употреба в къща или във вилата и се монтира под мивката, например. Съществуват и комбинирани вариации, където топлата течност излиза директно през чучура, прикрепен върху уреда - удачен вариант, ако го използваме само за миене на ръцете или съдовете.

Предлагат се дори и разновидности за монтаж над мивката. От него излиза чучура за миене и има два крана за регулиране на температурата. В случай че ни е нужен за къпане, то тогава съществува специален вариант, стоящ в банята на стената например или на друго скрито място.

Какъв е начинът на действие (функциониране)

Както стана ясно, във вътрешността му стои мощен електрически нагревателен елемент, включващ се веднага след пускането на водопотока. Преминавайки през него, той моментално се нагрява и на изходът е доста горещ. Разбира се, може да се смесва и със студена за регулиране на температурата. Характерното за проточния бойлер е, че той е малък и бързонагряващ, осигурявайки мигновено нагорещен воден поток.

Най-хубавото обаче е, че той е безграничен и не може да се свърши, както е в конвенционалните модели. Докато течността е в пряк контакт с нагряващия елемент, тя винаги ще е гореща.

Кога е подходящо да се използва

Удачен е за употреба в следните ситуации:

  • В кухнята или банята;

  • Във вилата;

  • Тоалетната;

  • Мазето и на всякъде, където е нужно да се осигури постоянна и моментална топла вода.

Ако трябва да обобщим накратко, то ще кажем, че проточният бойлер ще Ви осигури безграничен горещ водопоток, подходящ за използване за каквото си помислите. Без значение дали искате да се къпете колкото Вие искате, или продължително да миете съдовете, да налеете ваната си или просто да се забавлявате! Този уред е за Вас!

Споделете чрез:

Горещи оферти