Как да прикрием ВиК елементите в банята

В една красиво оформена и елегантна баня, не бива да се виждат каквито и да е ВиК елементи или неизползваеми компоненти, а всичко трябва да е скрито много старателно. Днес ще дадем някои идеи и предложения в тази посока.

Как да прикрием тръби и меки връзки

Най-удачният начин за скриване е вкопаването им в стената, като по време на ремонта се издълбават нужните канали за преминаване на водопроводните тръби и после след измазването, те се скриват напълно.  Разбира се, прокопаните канали е нужно да са с необходимата дълбочина, така че да може да влезе целият елемент.

Следващият вариант е да се пуснат комуникационните връзки, да се изпробват за течове и след това да се пристъпи към следваща фаза от ремонта, а именно изграждане на метална конструкция и облицоване с гипсокартон отвън. В случай че има контролни кранове, до които периодично да получавате достъп, се оставят специални ревизионни врати. В затворено положение, те изцяло се сливат с общото оформление и не се виждат.

Как да прикрием бойлер

Начините за скриването са няколко и по-долу ще ги разгледаме и обясним накратко:

  • Ниша от влагоустойчив гипсокартон - доста предпочитан метод в съвременната баня. Идеята е там, че се изгражда по-изпъкнало пространство в стената, където всъщност се намира и самият бойлер. Той обикновено се поставя над тоалетната чения и има отделна вратичка, при отварянето на която се получава достъп до връзките и електрониката на уреда.
  • Вграждане в шкаф - доста оригинално решение. На външен вид си прилича на част от обзавеждането на помещението, но във вътрешността му е скрит бойлера и всички водопроводни части. Достъпът до него в случая е много лесен и бърз, само чрез отваряне на вратата на шкафа.
  • Поставете завеса - поставянето на специална завеса също е решение. На пазара вече се предлагат доста разнообразни и красиви варианти, така че избор имате.
  • Монтиране на уреда извън помещението - съществуват случаи, в които нагревателя за водата се монтира в таванско пространство над санитарния кът и през тавана влизат само двата извода.

Как да прикрием казанчета

Днес вече на пазара се предлагат т.н. структури за вграждане, чиито тоалетни казанчета се монтират в предварително създадена ниша, а отвън просто се вижда бутона за пускане на водата и тоалетната чиния, висяща на стената. Характерното при тях, е че всички водопроводни елементи са скрити в удебеленото пространство, а компонентите са монтирани върху специална рамка, вграждаща се в нишата.

Ако и Вие мечтаете за красиво санитарно помещение, без свързващи части, то заповядайте при нас и изберете от богатата гама продукти на Gaudi DS. Направете банята си подредена и елегантна, така както винаги сте мечтали. Заповядайте при нас, очакваме Ви!

Споделете чрез:

Напишете коментар

Всички полета са задължителни

Име:
E-mail: (Не се публикува)
Коментар: